De Tesla Model Y gaat eerder dan verwacht geleverd worden. Deze Tesla Model Y gebaseerd op de Model 3 is het kleine broertje van de Tesla Model X. Ook al wordt deze auto momenteel uitgeleverd in Amerika, wij zullen moeten wachten tot begin 2021, of misschien toch tot eind 2020, maar daar is helaas nog niks over bekend.

Go anywhere met het bereik van de Model Y

Met een actieradius WLTP van 505km en een daadwerkelijke actieradius van 400 – 450 is dit een zeer interessante volledig elektrische leaseauto.

Gebouwd rondom de bestuurder

Het interieur is vergelijkbaar met de Model 3. Er is 1 grootscherm in het midden van de auto. Met dit scherm kan je echt alles bedienen. Denk hierbij aan je navigatie, radio, verwarming, instellen van laden en de actuele status van je auto. Het interieur is standaard in het volledig zwart afgewerkt. Kies je liever voor het contrast zwart en wit dan betaal je € 1100 extra.

Long Range & Performance

De Tesla Model Y is momenteel te leveren in Long Range a € 64.000 en de Performance voor € 70.000. De 5 standaard kleuren van Tesla zijn ook op de Model Y van toepassing. Kies je voor de Long Range, dan heb je de keuze om te kiezen voor 20” induction velgen. Hou er wel rekening mee dat als je kiest voor een grotere banenmaat, je actieradius +/- 20km minder kan worden.

De Tesla Model Y wordt standaard geleverd in een 5 persoons uitvoering. Heb je toch liever een 3e zitrij om met 7 mensen in de auto te kunnen, dan betaal je € 3200 extra.

Model Y Specificaties

Autopilot, Adaptive cruise control zit standaard op de Model Y. Na 1000km wordt deze geactiveerd. Tijdens het rijden zal de Tesla Model Y continu callibreren, waardoor de auto steeds beter autonoom gaat rijden. Advies is om eerst te rijden met de standaard Autopilot. Als je meer wilt kan je altijd achteraf nog de volledig zelfrijdende besturing nemen. Hou er rekening mee dat dit alleen goed werkt op de snelweg in Nederland. De binnensteden zijn nog niet goed ontwikkeld voor het volledig zelfrijdende besturing.

Rijden zonder zorgen

Het sterke van Tesla is dat ze een zeer goed Europees laadinfrastructuur hebben, waardoor je makkelijk heel Europa door kan reizen en onderweg kan laden. Tesla Model Y heeft in dit segment voor 7 zitters geen concurrentie en zijn ze de enige die dit kunnen aanbieden en dat maakt de Telsa Model Y uniek. Deze Tesla Model Y kan je voorzien van een derde zitrij, waardoor deze auto ook 7 persoons is. Is de 7 zits geen must en zou 5zits ook volstaan, dan is de Ford Mustand Manch-E een serieuze concurrent die gegarendeerd in 2020 tegen 8%* bijtelling nog geleverd kan worden.

*(2020  8% tot € 45.000km. 2021  12% tot € 40.000)

Bekijk tevens ook ons YouTube kanaal om video’s zoals rijtesten te zien!

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken