Het Zweedse merk Volvo staat voornamelijk om twee dingen bekend: de veiligheid in de auto’s en het minimalistische ontwerp wat we voornamelijk in het interieur terug vinden. Ook in het nieuwe interieur van de Volvo EX90 blijft Volvo dit hanteren in combinatie met een aantal grote verandering.

Interieur Volvo EX90

De Volvo XC90 is al jaren een zeer belangrijke auto voor Volvo. De verwachtingen voor de Volvo EX90 zijn daarom ook zeer hoog gesteld. Op 9 November 2022 zal de EX90 de XC90 gaan opvolgen en zijn debuut maken.

Volvo geeft steeds meer in en outs vrij over het nieuwe model, zo ook nu weer. Er zijn afbeeldingen opgedoken van het nieuwe interieur wat ons flink doet  denken aan de Tesla Model S.

Volvo geeft aan dat de schermen cruciaal zijn om vertrouwen op te bouwen tussen de auto en de bestuurder. Het interieur staat centraal in de beleving van de auto. De schermen zijn er om de bestuurder en bijrijders het allemaal makkelijker te maken en niet voor afleiding te zorgen.

Volvo EX90 interieur 2 nieuwe schermen

2 schermen!

Als je kijkt naar het interieur is het eerste wat je opvalt de 2 nieuwe schermen. Voor het oog van de bestuurder een wat kleiner scherm en centraal een groot verticaal geplaatst scherm. Op het kleinere scherm achter het stuur vind je alles terug wat nodig is om de auto te besturen. Denk hierbij aan: de snelheid, actieradius en de transmissie status. Ook zie je duidelijk de weg en wat je er om je heen speelt. Het grote centrale midden scherm is onder andere voor het navigatiesysteem, telefoonbediening zoals Apple Carplay en alle bedieningselementen.

Volvo EX90 interieur

Helemaal vol met de nieuwste techniek

De nieuwe Volvo EX90 zit helemaal vol gepropt met de nieuwste techniek. Zo zit er een radar in de cabine die alles controleert leert wanneer je uit bent gestapt. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat er huisdieren of kinderen in de brandende zon achterblijven.

Ook aan de buitenkant ben je van alle veiligheidsopties voorzien. De auto is behangen met radars, lasers en camera’s die samenwerken met de tech van het interieur. Software zorgt ervoor dat alle input wordt verwerkt, om te zorgen dat de bestuurder zo goed mogelijk oplet. En veilig op de bestemming aankomt, door bijvoorbeeld een 360 graden beeld van de omgeving te laten zien.

Meer informatie tot 9 november

Meer informatie over de motor, het vermogen en exterieur details blijven nog even weg. Wij vermoeden dat er meer bekend zal worden op 9 November.

Lees meer over de Volvo EX90

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken