Aanbod 100% Elektrische bedrijfswagens

Het aanbod aan bedrijfsauto’s met een elektrische aandrijflijn is nog een stuk beperkter dan bedrijfswagens met traditionele verbrandingsmotoren. Het aanbod van Fleximo groeit nog wel en wordt steeds diverser en relevanter.

Elektrische bestelauto’s en bestelwagens op de markt op dit moment zijn:
• Citroën Berlingo Electric
Saic Maxus EV80
• Mercedes e-Vito
• Mercedes EQV
Nissan e-NV200
• Peugeot Partner Electric
• Renault Kangoo Z.E.
• Renault Master Z.E.
• Volkswagen e-Crafter

Hoe werkt een elektrisch aangedreven bedrijfsauto?

Iedereen weet wel ongeveer hoe een bestelauto op benzine of diesel werkt. Voor degenen die het niet weten een beknopte samenvatting: brandstof (diesel, benzine of in sommige gevallen gas) wordt vermengd met zuurstof in een motorblok en dat wordt tot ontploffing gebracht. De vrijgekomen energie brengt cilinders in beweging en die beweging wordt vervolgens met wat slimmigheden doorgezet naar de wielen die jouw bestelwagen in beweging brengen.

Maar een elektrische auto heeft geen brandstof, geen ontploffingen en dus geen motoronderdelen die in beweging komen door die ontploffingen. Hoe kan het dan dat die wielen toch gaan draaien? We zullen proberen het zo eenvoudig mogelijk uit te leggen.

Denk even aan twee magneten die elkaar afstoten. De belangrijkste onderdelen van de elektromotor zijn eigenlijk magneten en een spoel die elkaar in beweging brengen op het moment dat er energie door de spoel wordt gestuurd. Die energie is de elektriciteit. Op het moment dat je elektriciteit uit de accu’s van een elektrische bedrijfsauto door die spoel leidt reageert deze op het magnetisch veld en komt deze in beweging.

Die beweging wordt gebruikt om de wielen te laten draaien. Door de hoeveelheid elektriciteit te regelen, regel je de kracht waarmee de magneten elkaar afstoten. Denk hierbij aan een lamp met een dimmer: hoe verder je draait, hoe meer stroom er door de lamp gaat en hoe feller deze brandt. Bij een auto werkt het hetzelfde: meer stroom betekent meer kracht voor de magneten. En hoe harder deze magneten elkaar afstoten, hoe harder de wielen draaien.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken