In de wereld van elektrische auto’s blijft Audi niet achter en is het merk druk bezig met de ontwikkeling van hun nieuwste toevoeging aan de elektrische lineup: de Audi Q6 e-tron. Deze volledig elektrische SUV zal naar verwachting later dit jaar worden onthuld. Het interessante is dat de Q6 e-tron wordt gebouwd op het gloednieuwe PPE-platform, dat Audi in samenwerking met Porsche heeft ontwikkeld. In deze blog duiken we dieper in de details van de Audi Q6 e-tron en wat we kunnen verwachten van deze veelbelovende elektrische SUV.

Een Nieuw Tijdperk van Elektrificatie

De Audi Q6 e-tron belichaamt een nieuw tijdperk van elektrificatie voor het merk. Audi heeft de afgelopen jaren al verschillende elektrische voertuigen gelanceerd, zoals de Audi e-tron en de Audi Q4 e-tron, maar met de Q6 e-tron zetten ze een grote stap voorwaarts. Deze nieuwe SUV zal namelijk gebruikmaken van het innovatieve PPE-platform, dat speciaal is ontworpen voor elektrische voertuigen. Dit platform zal niet alleen zorgen voor indrukwekkende prestaties, maar ook voor een efficiëntere elektrische aandrijving en een groter rijbereik.

Audi Q6 e-tronDesign en Uiterlijk

Hoewel de Audi Q6 e-tron technisch gezien veel gemeen heeft met de Q4 e-tron, zal hij toch een unieke uitstraling hebben. Het ontwerp van de Q6 e-tron zal naadloos passen tussen zijn kleinere en grotere broers, met een onmiskenbaar Audi-DNA. Het gebruik van psychedelische stickerkunst op de gecamoufleerde exemplaren kan het design niet verhullen, maar we kunnen al wel zien dat de Q6 e-tron een eigen gezicht krijgt, vooral dankzij de opvallende in twee delen opgeknipte koplampen.

Diverse Aandrijflijnen voor de Q6 e-tron

De Q6 e-tron wordt geleverd met verschillende aandrijflijnen om aan uiteenlopende behoeften te voldoen. Een van de varianten is de Q6 e-tron 55, die uitgerust is met twee elektromotoren die zorgen voor een efficiënte vierwielaandrijving. Met een systeemvermogen van maar liefst 401 pk biedt deze versie indrukwekkende prestaties. Onder de vloer van de auto bevindt zich een krachtig 100-kWh accupakket, wat volgens Audi resulteert in een geschat elektrisch bereik van ‘meer dan 600 kilometer’. Als opladen onderweg nodig is, kan dit met een snellaadcapaciteit van 150 kW. Voor wie behoefte heeft aan nog sneller laden, is er de optie om te upgraden naar 270 kW. Houd er echter rekening mee dat hiervoor een software-aanpassing vereist is, waarvoor een extra vergoeding geldt.

Sportieve Variant: De Audi SQ6

Naast de reguliere varianten staat er ook een sportievere uitvoering op de planning voor de Q6 e-tron. Hoewel Audi nog niet spreekt over een RS Q6, heeft het wel bevestigd dat er een S-versie zal worden uitgebracht, genaamd de Audi SQ6. Deze sportieve variant zal beschikken over meer dan 500 pk in de boost-modus, waardoor adrenaline gegarandeerd is. Net als de Q6 e-tron 55, zal de SQ6 worden uitgerust met een 100-kWh accupakket in de bodem van de auto, wat zorgt voor een uitstekende balans tussen vermogen en bereik.

Met de Q6 e-tron en zijn diverse aandrijfopties, belooft Audi een opwindende en geavanceerde stap in de wereld van elektrische mobiliteit te zetten. Blijf op de hoogte voor meer details en onze rijervaring binnenkort!

Het PPE-Platform: Een Technisch Meesterwerk

Een van de meest opwindende aspecten van de Audi Q6 e-tron is het gebruik van het PPE-platform. Audi heeft dit platform samen met Porsche ontwikkeld en het zal de basis vormen voor meerdere elektrische voertuigen binnen de Volkswagen Groep. Dit speciale platform biedt tal van voordelen, waaronder indrukwekkende laadsnelheden, een 800V-architectuur en naar verwachting een krachtige RS-versie met meer dan 600 pk. De Audi Q6 e-tron belooft daarmee een geweldige rijervaring en een veelzijdigheid die elke bestuurder zal bekoren.

Geavanceerde Verlichtingstechnologie

De Audi Q6 e-tron zal niet alleen uitblinken in prestaties, maar ook in innovatieve verlichtingstechnologie. Aan de voorzijde zijn de koplampen uitgerust met 12 dimbare segmenten, omringd door een metalen 3D-omlijsting met 70 individuele LED’s. Er zijn maar liefst acht digitale lichtsignaturen beschikbaar voor zowel de koplampen als de achterlichten, waardoor bestuurders hun persoonlijke voorkeur kunnen kiezen. Bovendien zal de OLED-technologie in de achterlichten bijdragen aan de veiligheid door specifieke lichtsignaturen en waarschuwingssymbolen aan andere weggebruikers door te geven.

Onthulling in 2023

Met alle veelbelovende kenmerken die we tot nu toe hebben gezien, kunnen we niet wachten op de officiële onthulling van de Audi Q6 e-tron. Eind 2023 wordt verwacht dat deze elektrische SUV eindelijk het daglicht zal zien en de wegen zal veroveren. Met het geavanceerde PPE-platform, het unieke ontwerp en de innovatieve verlichtingstechnologie lijkt de Audi Q6 e-tron een veelbelovende keuze te zijn voor iedereen die op zoek is naar een elektrische SUV van topklasse. We kijken uit naar de volgende stappen in het elektrificatieavontuur van Audi en kunnen niet wachten om achter het stuur van de Q6 e-tron te kruipen en de elektrische toekomst te omarmen.

Audi Q6 e-tron leasen bij Fleximo

Binnenkort is het mogelijk om de indrukwekkende Audi Q6 e-tron te leasen bij Fleximo. Als toonaangevend leasemaatschappij voor elektrische voertuigen, zal Fleximo zijn klanten de kans bieden om te genieten van de nieuwste innovatie in elektrische SUV’s. Met het geavanceerde PPE-platform, de unieke Audi-styling en de krachtige prestaties, belooft de Audi Q6 e-tron een opwindende keuze te worden voor zakelijke en particuliere leaseklanten. Houd onze website in de gaten voor meer informatie en ontdek binnenkort hoe u de Audi Q6 e-tron bij Fleximo kunt leasen en uw elektrische rijervaring naar een hoger niveau kunt tillen.

Audi Q6 e-tron - Fleximo

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken