Op het gebied van elektrische auto’s is Suzuki geen voorloper. Op dit moment heeft merk geen enkele elektrische auto in het aanbod. Op dit moment levert het merk enkel mild-hybride, plug-in hybride en hybride modellen. Van 2025 tot 2030 gaat hier verandering in komen. In die periode komen er maar liefst 5 nieuwe elektrische auto’s waar de Suzuki eVX er een van is!

Suzuki is van plan om de komende jaren meer dan 30 miljard te investeren in het ontwikkelen van elektrische auto’s. Rond 2030 moet hierdoor ongeveer 80% procent van de verkochte auto van Suzuki volledig elektrisch zijn. Zoals we al eerder zeiden op dit moment is dat percentage nog 0,0%.

Global Strategic EV

Het is goed mogelijk dat dit niet de eerste keer is dat je het model hebt voorbij zien komen. Begin dit jaar heeft Suzuki in India de eVX Concept al een voorgesteld aan het publiek. Het model in nu nog verder ontwikkeld en aangepast. Suzuki noemt de eVX een ‘’Global Strategic EV’’ een auto voor de hele wereld.

Suzuki eVX ConceptSuzuki eVX Concept design

De Suzuki eVX Concept is 4,3 meter lang, 1,8 meter breed en 1,6 meter hoog. Wat opvallend is aan de voorzijde van de eVX zijn de unieke LED-elementen. Deze elementen zijn ook aan de achterzijde terug te vinden in een 3-tal horizontale LED-lichten. In zijn geheel oogt de auto nu een stuk realistischer dan de eerdere beelden die we hebben gezien.  Ook het bumperwerk is voor en achter aangepast en er zitten nu ‘’echte’’ zijspiegels op.

Volgens Suzuki gaat de eVX concept een vierwielaandrijving krijgen, dit betekent dus dat er twee elektromotoren aanwezig zullen zijn. Naar alle waarschijnlijkheid komt de auto met een 60 kWh accupakket en resulteert dit in een actieradius van 500 kilomter.

Primeur voor het interieur

In onze allereerste blik op het interieur van de eVX Concept wordt meteen duidelijk dat Suzuki de lat hoog heeft gelegd voor dit toekomstige model. Het dashboard is subtiel opgedeeld in drie distinctieve secties, waarbij de aandacht wordt getrokken door een royaal display dat dient als zowel een geavanceerd infotainmentscherm als een digitaal instrumentenpaneel. Maar er is meer om enthousiast over te zijn: het minimalistische middenconsole herbergt opvallende aanraakgevoelige knoppen die naadloos geïntegreerd zijn.

Het stuurwiel en een unieke ronde draaiknop, waarmee je de rijrichting selecteert, voegen nog meer karakter toe aan het interieur van de eVX Concept. Opvallend is de subtiele knipoog naar Suzuki’s langdurige inzet voor het behoud van de zwarte neushoorn, een bedreigde diersoort. Dit komt tot uiting in het neushoornvormige detail dat subtiel is verwerkt in de draaiknop.

Suzuki heeft door de jaren heen herhaaldelijk blijk gegeven van hun toewijding aan het behoud van deze majestueuze hoornedieren. Dit blijkt niet alleen uit stickers die ze trots op hun auto’s aanbrengen, maar ook uit speciale Rhino-actiemodellen die ze regelmatig introduceren. De eVX Concept weerspiegelt deze betrokkenheid en voegt een vleugje natuurlijke pracht en milieubewustzijn toe aan de wereld van elektrische voertuigen. Het is een waar statement van stijl en toewijding aan een duurzamere toekomst.

Suzuki eVX Concept - interieurDe toekomstige productie van de Suzuki eVX Concept

Met grote anticipatie kunnen we melden dat de productieversie van de Suzuki eVX Concept naar verwachting tegen het jaar 2025 gerealiseerd zal worden. Deze veelbelovende conceptauto markeert een opwindende nieuwe stap in de wereld van elektrische voertuigen, en het is slechts een kwestie van tijd voordat dit innovatieve model onze wegen zal sieren.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken