De naam ‘Renault Scénic’ was ooit het symbool van ruimtelijke efficiëntie in de wereld van MPV’s, maar vandaag de dag markeert het een spannende verschuiving. Deze maand maken we kennis met de toekomst van mobiliteit: de geheel nieuwe, volledig elektrische Renault Scénic E-Tech. Deze auto verlaat het verleden en omarmt de toekomst, transformeert van een MPV naar een dynamische SUV.

Hoogtepunten van de Renault Scénic E-Tech Electric

  • Voorwielaandrijving met keuze uit 160 of 220 pk
  • Accucapaciteit van 60 kWh of 87 kWh, met DC-laden tot 120 kW of 150 kW
  • Een indrukwekkende WLTP-actieradius van 420 km tot maar liefst 620 km
  • 7 cm langer dan zijn voorganger en 8 cm lager
  • 27 cm langer en 7 cm hoger dan de Megane E-Tech

Elektrische Scenic E-TechRuim en Comfortabel

Ondanks zijn compacte buitenmaten biedt de Scénic E-Tech Electric veel ruimte. Met een lengte van 4,47 m, breedte van 1,86 m en hoogte van 1,57 m, inclusief een indrukwekkende wielbasis van 2,79 m, staat de Scénic garant voor comfort en ruimte. Met een royale bagageruimte van 545 liter, uitbreidbaar tot 1670 liter, blijft er geen wens onvervuld.

De Scenic E-Tech Electric: 620 Kilometer Puur Elektrisch Rijplezier

De Renault Scénic E-Tech Electric wordt geleverd in twee indrukwekkende uitvoeringen, elk met zijn eigen krachtige elektromotor en accupakket. Of u nu kiest voor de Standard Range met 170 pk en een 60 kWh accupakket of de High Range met 220 pk en een 87 kWh accupakket, u geniet van een ruime actieradius. Met maximaal 620 kilometer op een volle accu, gaat deze SUV geen enkele uitdaging uit de weg.

Renault Scenic E-Tech zijaanzichtInterieur Geïnspireerd Door Innovatie

Het interieur van de Renault Scénic is volledig vernieuwd en deelt veel overeenkomsten met de nieuwe Renault Megane. Van het instrumentarium dat naadloos overgaat in het dashboard tot het grote infotainmentscherm dat draait op Android Automotive, ervaar het beste in technologische vooruitgang en comfort.

Achterzijde Renault Scenic EVDuurzaamheid en Innovatie

De Renault Scénic E-Tech Electric belichaamt duurzaamheid op alle fronten. Van gerecyclede vezels voor stoelbekleding tot slimme opbergruimtes en een geavanceerd infotainmentsysteem dat draait op Android Automotive OS 12, deze auto biedt een milieuvriendelijke rijervaring zonder in te boeten aan kwaliteit en comfort.

In zes opvallende carrosseriekleuren, waaronder “rouge flamme,” “bleu nocturne,” en “blanc glacier,” geeft de Renault Scénic E-Tech Electric u de mogelijkheid om uw stijl te uiten en te profiteren van de elektrische revolutie op vier wielen. En onthoud, duurzaamheid staat voorop, met leer dat plaatsmaakt voor gerecyclede materialen, waardoor Renault bijdraagt aan een groenere toekomst voor mobiliteit.

Interieur Renault Scenic E-Tech

De Scénic’s Plek in 2024

Als de Renault Scénic in 2024 op de markt komt, zal hij zijn pijlen richten op auto’s als de Skoda Enyaq en de Volkswagen ID.4. Technisch gezien deelt de Scénic veel overeenkomsten met de Megane E-Tech, maar dan in een groter formaat. Het ontwerp is toevertrouwd aan Gilles Vidal, die sinds 2020 bij Renault werkt, en de elektrische Scénic fungeert als een baanbrekend voorbeeld voor de toekomstige ontwerpen van Renault.

Renault Scenic E-Tech aan de laadpaal

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken