KIA heeft de eerste beelden vrijgegeven van een nieuwe gigantische SUV van het merk, we gaan kennis maken met de KIA EV9!

Verwachtingen KIA EV9*

  • Maximaal rijbereik van 540 kilometer
  • 800-volt laadtechniek
  • Wielbasis van ongeveer 3,1 meter
  • Rijden op het Electric Global Modular Platform (E-GMP)
  • Groter accupakket dan 77,4 k

Dit is de Kia EV9

Tot voorheen wisten we nog maar weinig over het model. De buitenmaten van het studiemodel stonden zo goed als vast. Het studiemodel was 5 meter lang en had een wielbasis van maar liefst 3,1 meter. Zulke grote maten mogen we ook verwachten bij het uiteindelijke model van de KIA EV9.

Lancering Kia EV9

In onderstaande video zien we al een aantal beelden van het interieur, gestroomlijnde oppervlakken, opvallende lichtpatronen die worden gecreëerd door de voor- en achterlichten, een prominente voorkant en het design is een unieke mix van strakke en sculpturale lijnen met een assertieve geometrie.

KIA EV9 | Zijaanzicht exterieur

Over he techniek laten de Koreanen nog helemaal niet los. Het is wel bekend dat de grote SUV op het E-GMP platform te vinden zal zijn. Een groot voordeel van dit platform, er wordt gebruik gemaakt van 800-volt laadtechniek! Ook die de KIA EV6 bezit deze techniek en kan tot wel 230 kW laden.

Kia EV9 | Achterzijde

Dit zijn de eerste teaser beelden van de elektrische 7-zitter!

 

Officiële presentatie 14 maart 2023

In de teaser video’s hebben we kunnen zien hoe de KIA EV9 er van de buitenkant ongeveer uit komt te zien. Hoe het ontwerp van de EV9 er uiteindelijk zal uitzien, zal eind maart bekend worden. De Koreanen hebben bekend gemaakt dat ze dan het volledige interieur en exterieur ontwerp onthullen.

De bekroonde auto’s en infotainmentsystemen van Kia zijn letterlijk en figuurlijk mooie voorbeelden van de versnelde transformatie van het merk naar een aanbieder van duurzame mobiliteitsoplossingen met als motto ‘Movement that inspires’. We kijken daarom ook enorm uit naar de KIA EV9!

Later deze maand meer.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken