De eerste exemplaren van de Lightyear One zijn geleverd en dus kan de Nederlandse auto maker van elektrische auto’s met zonnepanelen vooruitkijken naar de Lightyear 2! De Lightyear 2 moet een flink stuk goedkoper worden dan het eerste model. De Lightyear 2 zal gebruik maken van dezelfde innovatieve technologie en ongekend goede aerodynamica van het eerste model.

Vanafprijs Lightyear 2

Voor veel mensen is de Lightyear One niet weggelegd, het prijskaartje van maar liefst € 250.000,- is simpel veel te gortig. De nieuwe Lightyear 2 zal daar ongetwijfeld verandering in gaan brengen. Eind 2025 komt de Nederlandse fabrikant met een oplossing. De Lightyear 2 heeft een verwachte vanafprijs van 40.000 euro! Hiermee is hij een stuk toegankelijker voor een bredere doelgroep.

Als eerste zal het model in de Europese Unie, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde staten verschijnen. De gestroomlijnde 5-persoons sedan zal een ruime bagageruimte hebben en uitermate goede actieradius!

Actieradius van 800 kilometer!

Lightyear mikt met de nieuwe Lightyear 2 op een elektrisch rijbereik van maar liefst 800 kilometer! Met zo een rijbereik hoef je je natuurlijk geen zorgen te maken over je actieradius. Haal je het toch niet, dan kun je ongetwijfeld een aantal minuten aan de snellader gaan staan op je rit te vervolgen. Nu zul je wellicht denken: hoe groot gaat dan wel niet worden met zo een rijbereik? Dat zal goed meevallen, door de aerodynamica gaat er natuurlijk een stuk minder energie verloren dan bij andere elektrische modellen.

‘’50% minder CO2 uitstoot’’

Volgens het Nederlandse automerk heeft de Lightyear 2 in vergelijking met andere elektrische auto’s uit het D-segment een CO2 uitstoot die maar liefst 50% lager is. Volgens Lightyear hoeven bestuurders per jaar tot 3x minder vaak op te laden dan de concurrenten!  Dat zal onder meer te maken hebben met de efficiëntie van de aandrijflijn en de relatief lage Cw-waarde van 0,19 en dus de beperkte luchtweerstand. Die 50 procent is een schatting die gebaseerd is op 21.887 gereden kilometers per jaar in Las Vegas.

Doorstart voor productie Lightyear 2!

Lightyear, het Nederlandse bedrijf, weigert zich zomaar gewonnen te geven. Hoewel het eerste productiemodel definitief van de baan is, is er nieuwe hoop voor de Lightyear 2, de tweede auto van het bedrijf. Dankzij succesvolle investeringen heeft het bedrijf voldoende kapitaal vergaard om stand te houden. De recente verwerving van 8 miljoen euro vormt slechts het begin van deze inspanning.

Lightyear bedankt de investeerdersgroep: “We willen graag de Individual Investors Group (IIG) bedanken voor hun toewijding en vertrouwen in onze missie. Dankzij deze stichting kunnen we doorgaan met het ontwikkelen van het concept en het ophalen van de benodigde kapitaalinvesteringen om de Lightyear 2 te produceren.” Volgens NRC kunnen nu 100 van de 650 medewerkers hun baan behouden bij Lightyear.

Lightyear 2Lightyear One

Lightyear begon nog niet heel lang geleden met de productie van de Lightyear One. De vanafprijs lag echter een stuk hoger dan het nieuwe model, namelijk 250.000 euro. Het eerste model heeft slechts een beperkte productie oplage van 946 exemplaren.

De Lightyear 2 zal dus het eerste ‘’massa’’ geproduceerde model van het merk worden. Ook zal het nieuwe model een heel stuk goedkoper zijn.

Veelgestelde vragen over de lighthyear 2:

Waar wordt de Lightyear 2 gemaakt?

Het bedrijf Lightyear is de ontwikkelaar van de eerste zonneauto ter wereld. De Lightyear 2 zal rond 2025 in productie gaan en wordt geproduceerd in Zuid-Nederland!

Wat kost een Lightyear 2?

De Lightyear 2 zal rond de 40.000 euro gaan kosten. Houdt er wel rekening mee dat dit een richtprijs van het basismodel zal zijn.

Hoe gaat het met Lightyear?

Het bedrijf dat verantwoordelijk was voor de bouw van de Lightyear 0 is failliet verklaard en de productie is stilgelegd. Toch heeft Lightyear een doorstart kunnen maken en kan het uitkijken naar de productie van de Lightyear 2.

IIG-initiatiefnemer Arnoud Aalbersberg: ‘Ik ben opgelucht dat we deze doorstart hebben kunnen faciliteren door in één dag 8 miljoen euro op te halen bij investeerders die vanaf het begin aan dit avontuur zijn begonnen. Dit toont ons sterke geloof in het bouwen van zonne-elektrische auto’s met verminderde afhankelijkheid van het elektriciteitsnet voor een breder publiek.’

Er verandert wel het een en ander. Voorheen was het Intellectuele Eigendom (IE) ondergebracht bij Atlas Technologies, maar de IE gaat nu naar een nieuw bedrijf. De komende tijd moet er nog 50 tot 60 miljoen euro verzameld worden om de Lightyear 2 verder te ontwikkelen.

Wat betekent Lightyear?

Het automerk Lgihtyear ontwikkelt elektrische auto’s met een energie-efficiënt ontwerp en geïntegreerde zonnepanelen. Hiermee kunnen automobilisten, afhankelijk van het klimaat, tot twintigduizend kilometer per jaar op zonlicht rijden. efficiëntie en veiligheid.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken