BMW nam een vroege start op het gebied van elektrische auto’s met de BMW i3. Na de introductie van de eerste elektrische auto van BMW bleef het een aantal jaren rustig, tot nu! BMW brengt in relatief korte tijd gloednieuwe, moderne en luxe elektrische auto’s op de markt. Al eerder maakte we kennis met de BMW iX3 nu is het tijd om de nieuwe BMW IX te verwelkomen!

BMW iX voorkant
BMW iX

Geen elektrische SUV

Ondaks de X in de naam is de BMW IX geen elektrische SUV zoals het vorige elektrische SUV model de iX3. De auto ligt wat lager op het wegdek en is langer. Bij het concept mikten BMW ook meer op een sedan dan op een SUV. De lengte komt de ruimte in de auto ten goede. Dit is goed terug te zien bij de been en hoofdruimte. Bij sommige elektrische auto’s verkrapt de accu de bodem, bij de BMW IX is dit zeker niet het geval. Een onzichtbare intelligentie, die in de gehele BMW iX is terug te zien

BMW slaat een andere weg in met het interieur

Wat nog meer heel erg opvalt aan de styling is het interieur. Met het interieur slaat BMW duidelijk een hele andere weg in. Als je voorin plaats neemt voelt het echt alsof je in een warme huiskamer zit! Alcantara over het hele dashboard en met enkel een lang breed digitaal scherm voor je neus, in het verlengde van de klokken. Dit kan worden opgedeeld in meerdere vlakken om informatie als de navigatie en muziekinstellingen te tonen. De stoelen zien er exclusief uit zoals je van BMW gewend bent.

infotainment en connectiviteit staat bij BMW hoog op het lijstje. In de nieuwe BMW IX is dit uiteraard ook terug te zien. In de cockpit is een grote head-up display terug te vinden. Ook past BMW een uitgebreide augmented reality toe op bijvoorbeeld de navigatie, waarin de route in real time videobeelden wordt geprojecteerd.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ontvang binnen 24 uur een scherpe offerte!

[caldera_form id=”CF637e3e6751170″]

BMW lederen stoelen

BMW IX exterieur

De volledig elektrische suv straalt klasse uit door zijn strakke lijnen en grote oppervlaktes. Een typisch BMW grill is ook op de BMW iX onmisbaar en dus heeft BMW ook bij dit model gekozen voor een grote aanwezige nierengrille.

Wat formaat betreft is de elektrische suv BMW iX wat lastig te plaatsen. Hoewel hij ongeveer net zo lang, breed en hoog is als een X6, is de wielbasis met exact 3 meter vergelijkbaar met die van de grotere X7. Opvallende designdetails: de iX heeft verzonken handgrepen, portieren zonder raamstijlen en een flank die zeker voor een BMW opvallend weinig lijnen heeft. Net als de iX3 wordt ook de koets van de BMW iX overladen met iBlue-kleurige accenten. Er komt ook een pakket met sportiever ogende details.

 

Uitstekende specificaties

De BMW IX levert uitstekende specificaties ten opzichte van zijn concurenten. Zoals bekend is wordt de BMW IX aangedreven door een elektrische aandrijflijn met 2 elektromotoren. Deze 2 elektromotoren hebben bij de BMW IX xDrive50 een max vermogen van maar liefst 385 kW (523 pk) en een max koppel van 765 Nm. Het direct beschikbare koppel en de vloeiende acceleratie vanuit stilstand zorgen ervoor dat de BMW iX spontaan en met uiterste precisie reageert op iedere beweging van het stroompedaal. Meer dan genoeg vermogen dus! De topsnelheid is niet begrensd en ligt op 200 km/u. Een stoplicht sprintje zul je niet snel verliezen met een acceleratie van 0 100 km h in 4,6 s ben je snel weg bij het stoplicht. De accucapaciteit bedraagt 112 kWh. Hierdoor komt het gemiddelde verbruik neer op 19,8-23 kWh/100 km. De WLTP actieradius zit op 630 km.  De xDrive40 heeft 240 kW (300 pk) en tikt in iets meer dan 6 seconden de 100 km/h aan. Het kleinere broertje heeft 400 km actieradius. Daarnaast heeft elke iX vierwielaandrijving en dus een elektromotor op de voor- en achteras. Met de BMW IX heeft BMW dus weer een prima elektrische auto op de markt gebracht.

 

De BMW IX heeft geen zacht prijsje…

De veelbelovende, elektrische BMW iX is wel aan de dure kant. het instapmodel de xDrive40 is verkrijbaar vanaf €85.500,-. De sterke xDrive50 gaat over de ton en kost maar liefst €104.000,-. Dit is flink duurder dan de concurrenten. De Audi e-tron is al verkrijgbaar vanaf €66.150,- en ook de Mercedes Benz EQC is nog goedkoper en heb je al vanaf €66.995,-. Dit zijn wel al wat oudere modellen en niet geheel vergelijkbaar met de BMW IX .

BMW iX lease
SUV
Bekijk auto
Vanaf €899 per maand

BMW iDrive

Met het nieuwe gehele BMW iDrive bedieningsconcept communiceert u voor het eerst op natuurlijke wijze met uw BMW. Behalve met de BMW iDrive touchscreens bedient u het systeem met behulp van de intelligente digitale assistenten, die reageren op uw stem en gebaren. De holistische interieurbeleving wordt aangevuld met de nieuwe BMW MyModes, die met akoestische en optische decors een aangenaam emotionele belevingswereld creëren.

BMW iX achterkant
Nieuwe BMW
Rijdende iX

120 km laden binnen 10 minuten

Met een laadcapaciteit tot 200 kW (BMW iX xDrive40: tot 150 kW) laadt de accu van de BMW iX xDrive50 aan een openbaar snellaadstation in minder dan 40 minuten op van 10 tot 80% van de totale accucapaciteit. Het BMW charging netwerk is de laatste jaren ook sterk aan het groeien. Thuis laden is ook een optie met de BMW iX. Zo kun je je oprit ook voorzien van een BMW wallbox.

Niet de eerste elektrische BMW

De iX is niet de eerste elektrische BMW die bij de BMW dealer in de showroom verschijnt. BMW kwam al eerder met de BMW i3 en de BMW iX3. Nu voegt BMW daar een derde model aan toe.

BMW i3

De BMW i3 is dé duurzaamste elektrische auto. 100% elektrisch, 0% uitstoot en gebouwd met 100% windenergie, in een van de meest moderne autofabrieken ter wereld. Met stoelbekleding voor 34% gemaakt van oude PET-flessen. En in de genen 100% rijplezier. De BMW i3 is een geweldig verhaal om in te rijden. En leverbaar, met slechts 12% bijtelling in 2021.

BMW iX3

De nieuwe BMW iX3 is een echte, volbloed BMW. Volledig elektrisch, en natuurlijk met het DNA van al zijn geweldige voorouders. Met net zoveel gemak als plezier rijdt u bijna 460 km* op een acculading. En laadt u in een half uur weer op tot bijna 80%. Krachtig. Efficiënt. En gewoonweg adembenemend. Zo BMW kan elektrisch zijn.

Nieuwe BMW IX leverbaar in 2022!

Naar verwachting is de BMW iX nog leverbaar in 2022. Informeer bij Fleximo voor de mogelijkheden en een geheel vrijblijvende offerte.

BMW iX lease
SUV
Bekijk auto
Vanaf €899 per maand

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken