Recentelijk heeft de NIO ET7, de grootste elektrische sedan van het Chinese automerk NIO, indruk gemaakt tijdens een praktijktest. Deze opvallende prestatie onderstreept de innovatie en geavanceerde technologieën die NIO in zijn voertuigen integreert. Laten we dieper ingaan op de details van deze opmerkelijke prestatie.

 

Beschikbaar in 2 versies

De NIO ET7 is verkrijgbaar in Nederland in twee versies: de Standard Range met een accupakket van 75 kWh en de Long Range met een indrukwekkende 100 kWh aan elektrische longinhoud. De Long Range variant, met het grootste accupakket momenteel beschikbaar in Nederland, behaalt een gecombineerde WLTP-actieradius van 580 kilometer. Maar er is meer: in China wordt de NIO ET7 ook aangeboden met een nog groter accupakket van maar liefst 150 kWh.

 

Ultra Long Range prestaties

De NIO ET7 met het Ultra Long Range-batterijpakket heeft tijdens een praktijktest een verbluffende afstand van ruim 1.000 kilometer afgelegd op één enkele acculading. Het belangrijkste detail hierbij is dat de test werd uitgevoerd door niemand minder dan William Li, de oprichter en CEO van NIO zelf.

 

Unieke testresultaten

Tijdens de test legde de NIO ET7 met het 150 kWh accupakket een afstand van 1.044 kilometer af, waarbij aan het einde van de rit nog 3 procent van het batterijvermogen overbleef. De totale reistijd bedroeg veertien uur, inclusief ruim anderhalf uur aan rustpauzes. Het gemiddelde verbruik van de auto was slechts 13 kWh per 100 kilometer.

 

Bijzondere passagiers en autonome functionaliteiten

Niet alleen was William Li aan boord tijdens deze indrukwekkende reis, maar hij werd ook vergezeld door de Senior Vice President van NIO en de algemeen directeur van Tencent News. Interessant genoeg werden 957 van de 1.044 afgelegde kilometers in semi-autonome modus (Assisted Driving NOP+) voltooid. De gemiddelde snelheid over de gehele afstand van ruim 1.000 kilometer bedroeg 83,9 km/h.

 

150 kWh-pakket

Het 150 kWh-pakket, door NIO aangeduid als een cell-to-pack-pakket (CTP), maakt gebruik van compacte accucellen met een indrukwekkende energiedichtheid van 350 Wh/kg. Deze technologie is bedoeld om in elk model van het NIO-merk te kunnen worden toegepast, waardoor het potentieel van elektrische voertuigen aanzienlijk wordt vergroot.

 

Niet te vergelijken met WLTP-bereik

Belangrijk om op te merken is dat de indrukwekkende actieradius van 1.044 kilometer niet direct vergelijkbaar is met de gebruikelijke WLTP-bereiken die door fabrikanten worden gecommuniceerd. De testresultaten benadrukken echter de enorme stappen die NIO zet op het gebied van elektrische mobiliteit en duurzaamheid.

 

Bewijs van indrukwekkende prestaties

Met de NIO ET7 bewijst NIO dat elektrische voertuigen niet alleen milieuvriendelijk kunnen zijn, maar ook indrukwekkende prestaties kunnen leveren op het gebied van actieradius en technologische innovatie. De Ultra Long Range-prestaties van de NIO ET7 met het 150 kWh-pakket markeren een belangrijke mijlpaal in de evolutie van elektrisch autorijden. NIO blijft de grenzen verleggen en toont aan dat de toekomst van mobiliteit elektrisch is. De 150 kWh accu’s zullen binnenkort ook naar Nederland komen. Wanneer en in welke auto is tot heden niet bekend.

 

NIO ET7 Leasen?

De NIO ET7 is al enige tijd te leasen bij Fleximo tegen een wel heel erg scherp maandelijks tarief. Interesse in een leaseofferte? Neem dan gerust contact met ons op!

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken