Plug-in hybride auto’s (PHEV’s) zijn de ideale middenweg tussen elektrische en brandstofauto’s. Ze combineren de voordelen van beide typen auto’s, zoals een laag verbruik, een beperkte CO2-uitstoot en een comfortabel rijgedrag.

Wat is een Plug-in Hybride nu precies? Wat zijn de voordelen? En welke Plug-in Hybride past in mijn budget? Daar gaan we je in dit artikel meer over vertellen.

 

Wat is een plug-in hybride?

Een plug-in hybride voertuig is uitgerust met zowel een elektrische motor als een brandstofmotor, waardoor het de voordelen van beide aandrijfsystemen combineert. De elektrische motor wordt aangedreven door een oplaadbare accu, die opgeladen kan worden via een externe stroombron, zoals een laadpaal. Deze accu voorziet het voertuig van elektrische energie, waardoor het emissievrij en stil kan rijden gedurende een bepaalde afstand.

Wanneer de accu leeg raakt of wanneer er behoefte is aan extra vermogen, treedt de brandstofmotor in werking. Deze motor kan op conventionele brandstoffen zoals benzine of diesel werken, en fungeert als een back-up om de benodigde energie te leveren. Hierdoor kan een plug-in hybride voertuig ook over langere afstanden rijden zonder dat het afhankelijk is van oplaadinfrastructuur.

Het samenspel van de elektrische en brandstofmotoren maakt plug-in hybrides flexibel en geschikt voor diverse rijomstandigheden, terwijl ze tegelijkertijd de mogelijkheid bieden om lokaal emissievrij te rijden, waardoor ze een milieuvriendelijkere optie zijn in vergelijking met traditionele brandstofvoertuigen.

 

Plug-in hybride leasen bij Fleximo

Fleximo biedt een ruim aanbod aan plug-in hybride auto’s. We hebben meer dan 85 verschillende modellen van alle bekende merken in ons assortiment. Zo vind je bij ons altijd een plug-in hybride die aan jouw wensen voldoet.

 

Onze plug-in hybrides

Ons aanbod aan plug-in hybrides is zeer divers. We hebben auto’s in alle soorten en maten, van compacte hatchbacks tot luxe SUV’s. Ook hebben we plug-in hybrides met een groot actieradius, voor als je veel kilometers rijdt. Bekijk ons complete aanbod, vergelijk de prijzen en ontdek welke plug-in hybride bij jou past!

Voordelen van een plug-in hybride

Er zijn veel voordelen aan het leasen van een plug-in hybride. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

  • Laag verbruik: Plug-in hybrides hebben een veel lager verbruik dan traditionele brandstofauto’s. Als je de accu regelmatig oplaadt, kun je tot wel 75 kilometer elektrisch rijden. Dit betekent dat je in veel gevallen helemaal geen brandstof hoeft te gebruiken voor je dagelijkse ritten.
  • Beperkte CO2-uitstoot:Plug-in hybrides stoten minder CO2 uit dan traditionele brandstofauto’s. Dit is goed voor het milieu en voor je portemonnee. Je betaalt namelijk minder wegenbelasting voor een plug-in hybride.
  • Comfortabel rijgedrag:Plug-in hybrides rijden comfortabel en stil. De elektrische motor zorgt voor een soepele start en stop, terwijl de brandstofmotor zorgt voor voldoende vermogen bij hogere snelheden.
  • Ruime keuze:Er is een ruime keuze aan plug-in hybrides op de markt. Je vindt er auto’s in alle soorten en maten, van compacte hatchbacks tot luxe SUV’s. Bij Fleximo bieden we meer dan 85 verschillende modellen aan!

2024 is het jaar om een plug-in hybride te leasen!

Na dit jaar komt er een einde aan het aanzienlijke belastingvoordeel. Vanaf 1 januari 2025 verdwijnt de bpm-korting, wat resulteert in een stijging van de prijzen van nieuwe plug-in hybride auto’s. Deze toename is het gevolg van een nieuwe meetmethode voor de CO2-uitstoot, wat leidt tot hogere CO2-cijfers. Op dit moment is de exacte omvang van de gemiddelde prijsstijging voor plug-in hybrides nog niet bekend. Het is belangrijk op te merken dat deze veranderingen de financiële aspecten van de aanschaf van een nieuwe plug-in hybride na 2025 kunnen beïnvloeden.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken