De volledige elektrische Polestar 6 wordt officieel een roadster, dat heeft Polestar vandaag bekend gemaakt. We zullen wel nog even geduld moeten hebben, de Polestar 6 gaat namelijk pas in 2026 in productie. Vanaf vandaag kun je wel al een productieplek claimen!

Productieplek reserveren

Het Zweedse merk heeft bevestigd dat de Polestar 6 Roadster in productie zal gaan. De productieauto wordt naar verwachting in 2026 gelanceerd als de ‘Polestar 6 Performance Roadster’. De eerste 500 exemplaren worden in beperkte oplage geproduceerd als Polestar 6 LA Concept edition, die perfect lijkt op het verbluffende concept van deze roadster. Ze worden onder meer voorzien van speciaal ontworpen 21-inch lichtmetalen velgen, de unieke Sky exterieurkleur ( andere kleuren verkrijgbaar), grafische elementen op de zijkant en een onderscheidend interieur van diervriendelijk geproduceerd leer.

In maart werd de elektrische Roadster onthuld als de Polestar O₂. De reacties op de elektrische roadster-concept, de Polestar O₂, waren overduidelijk. Autoliefhebbers omarmden het idee van elektrisch rijden met open dak, dus de belangstelling voor een productieversie was enorm.

Doelspecificaties*

  • 0-100 km/u 3,2 seconden
  • Actieradius 600+ km
  • Topsnelheid 250 km/u
  • Aandrijflijn door 2 motoren
  • Vermogen 650 kW
  • Elektrische Architectuur 800 Volt

Onmiskenbare Polestar

De Polestar 6 zal voortbouwen op de nieuwe ontwerptaal die is ontwikkeld voor de Polestar Precept en vertaalt deze door naar een volledig elektrische roadster. Kunst en technologie komen samen in een uniek ontwerp. Een verbluffende sportauto die topprestaties neerzet zonder lawaai.

Verdere specificaties

Tot op heden zijn er over verdere specificaties nog helemaal niks bekend. Specificaties zullen worden vrijgegeven naarmate de productieauto echt gerealiseerd wordt. De verwachte lancering staat op 2026.

Voor die tijd komt Polestar in 2023 met de Polestar 3, in 2024 met de Polestar 4 en in 2025 met de Polestar 5! Genoeg om naar uit te kijken dus!

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken