Het Polestar aanbod bestaat uit dit moment uit slechts twee modellen waar het eerste model alweer uit productie is. De reden daarvoor is dat die gewoon niet interessant genoeg was voor de consument. Tijd voor versterking zou je zeggen? En die komt er ook aan! In de pijplijn zitten niet 1, niet 2, maar liefst 3 nieuwe modellen. Kort geleden maakte we kennis met de Polestar 3, nu is het tijd om een blik te werpen op de Polestar 5!

Polestar 5

Polestar Precept concept

Bezoekers van het Goodwood Festival of Speed hebben al een blik kunnen werpen op de Polestar 5. Het design was helaas verborgen onder een camouflage achtige wrap. Om een beter beeld te krijgen moet je even naar de Precept kijken. De Polestar Precept kan zonder al te veel veranderingen transformeren naar de Polestar 5. Hij zal zelfs verbeteringen en innovaties bevatten die men in andere conceptwagens onderzoekt. Het is de minst Volvo achtige Polestar tot nu toe!

Polestar precept concept

Indrukwekkende aandrijving door twee elektromotoren

Polestar lijkt zijn pijlen met de Polestar 5 vooral te gaan richten op het segment waar onder andere de Porsche Taycan en de Audi e-tron GT in zitten. Tenminste als we naar het vermogen kijken.

Het topmodel van de Polestar 5 komt met een vermogen van maar liefst 884 pk en 900 Nm. Dit is nog meer dan een Porsche Taycan Turbo S. Heel veel meer technische specificaties zijn helaas nog niet bekend, alleen dat ze Polestar 5 op een geheel eigen platform komt te staan. Bij de Polestar 2 was dit anders, deze deelde de technische basis en de accu met de Volvo XC40. De nieuwe aandrijflijn draait op 800 volt, net als die van de Porsche Taycan.

Een hoog segment, een nieuwe basis en een goed gestroomlijnd model doet ons vermoeden dat de Polestar 5 ook een ruime actieradius met zich mee gaat krijgen.

Heeft de Polestar 5 geen achterruit?

In feite heeft de Polestar geen achterruit. Op de foto hieronder is te zien dat het panorama dak doorloopt wel ver doorloopt naar beneden waardoor er misschien nog iets door te zien is. Naar alle waarschijnlijkheid lossen ze dit op met een camera die het zicht naar achter verzorgt.

De achterkant is voorzien van een omgekeerde en uitgerekte U-vormige Ledstrip. De zijspiegels zijn wel nog echte spiegels maar er valt niet uit te sluiten dat er camera-spiegels op de Polestar 5 verkrijgbaar zullen worden net als eerder bij de Audi e-tron het geval was. De handgrepen zitten mooi in de auto verwerkt wat zorgt voor een strakke uitstraling.

De Polestar 5 komt in 2024

De Polestar lijkt al erg af zal je wellicht denken. Helaas zullen we nog een tijdje moeten wachten voordat we echte kennis mogen maken met het topmodel. Eerst zullen we de Polestar 3 gaan verwelkomen, zit zal in oktober zijn. Vervolgens zal de Polestar 4 volgend jaar aansluiten en je raadt het al, Polestar zal de Polestar 5 pas in 2024 gaan introduceren.

Maak de beste keuze, kies voor Fleximo

  • Merk en dealer onafhankelijk
  • De beste deals
  • Een vast contact persoon
  • Persoonlijk
  • De beste service
  • Tot 22u bereikbaar!

Relevante Polestar artikelen

page 1 of 3

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken