Ook in 2024 zullen veel automerken nieuwe elektrische modellen introduceren. Deze top 10 komt in 2024 op de Nederlandse markt of rijdt sinds dit jaar op de Nederlandse wegen. Staat jouw nieuwe elektrische bolide er tussen?

Beste elektrische auto’s in 2024!

#10 Peugeot e-3008
#9 Polestar 4
#8 Renault 5 (binnekort)
#7 Audi Q6 e-tron (binnekort)
#6  Smart #3
#5 Kia EV3 (binnekort)
#4 Volvo EX30
#3 Porsche Macan EV
#2 Volkswagen ID.7 Tourer
#1 Ford Explorer EV

#10 Peugeot e-3008

Een langverwacht model van het Franse merk Peugeot, de e-3008! Deze elektrische variant van de populaire 3008 belooft een spannende combinatie van modern design, geavanceerde technologie en indrukwekkende actieradius van 700 kilometer WLTP. Het interieur van de e-3008 introduceert de nieuwste generatie i-Cockpit van Peugeot.

Peugeot e-3008

#9 Polestar 4

De Polestar  4 gaat het gaat opvullen tussen de Polestar 2 en de Polestar 3. De Polestar 4 is per direct te bestellen en wordt medio augustus/september 2024 in Nederland verwacht. Voor de Long Range Single Motor betaal je 64.800 euro. Liever de Long Range met Dual Motor? Dan betaal je 72.800 euro.

Beide aandrijflijnen krijgen een accupakket ter beschikking van 100 kWh (94 kWh bruikbaar). Het verschil tussen beide aandrijflijnen zit hem vooral in het vermogen en de aandrijving. De Long Range Single Motor heeft achterwielaandrijving en een vermogen van 272 pk en 343 Nm koppel. De Long Range Dual Motor beschikt over vierwielaandrijving en een vermogen van 544 pk en 686 Nm koppel.

De bagageruimte van beide motorversies is 526 liter groot. Met neergeklapte achterbank kun je 1.536 liter bagage kwijt.

Polestar 4 Lease

#8 Renault #5

De langverwachte terugkeer van de iconische stadsauto is eindelijk hier, en deze keer is het nog beter, namelijk volledig elektrisch! Met een revolutionaire E-Tech-motor en een state-of-the-art batterij, tilt de vernieuwde Renault 5 het begrip indrukwekkend naar een geheel nieuw niveau.

De prijzen van de nieuwe Renault 5 gaan beginnen bij ongeveer 25.000 euro. Dit maakt het model gelijk een van de goedkoopste elektrische auto’s op de markt. Helaas zal de basisversie pas later te bestellen zijn en zal er eerst plaats gemaakt worden voor de duurder versies.

De eerste modellen verschijnen naar verwachting nog dit jaar, rond september 2024 zullen de eerste modellen te bewonderen zijn.

Renault 5 E-TECH

#7 Audi Q6 e-tron

Audi en Porsche hebben samen het PPE-platform ontwikkeld. Eerder kwam de eerste Porsche op het platform, de elektrische Macan, en nu is het tijd voor de eerste elektrische Audi. De Audi Q6 e-tron komt gepaard met een bekende slogan: Voorsprong door Techniek.

Dankzij het nieuwe PPE-platform gaat de nieuwe Q6 e-tron beschikken over een 100 kWh (94,9 kWh netto) accupakket. Dit accupakket resulteert in een officiële actieradius van maar liefst 625 kilometer.

Later volgt er nog een basismodel van de Q6 e-tron met een kleiner accupakket van 83 kWh.

Prijzen Audi Q6 e-tron

#6 Smart #3

Tegenwoordig produceert Smart aanzienlijk grotere auto’s dan we jarenlang van het merk gewend waren. Het lijkt erop dat Mercedes en Geely het merk opnieuw hebben vormgegeven. Bovendien zijn alle recentelijk gelanceerde modellen van Smart volledig elektrisch. De nieuwe Smart #3 is aanzienlijk ruimer dan zijn voorganger, de Smart #1, en straalt een sportiever design uit. Vanaf 2024 is het mogelijk om de Smart #3 te leasen via Fleximo, waarbij je al kunt instappen vanaf slechts 38.395 euro.

Bij Fleximo hebben we de Smart #3 al zelf mogen ervaren, bekijk onze review!

#5 Kia EV3

Kia introduceert dit jaar een voor de Koreanen belangrijk nieuw elektrisch model: de EV3. Dat wordt een keiharde concurrent van de Peugeot e-2008 en Volvo EX30. Kia blijft innoveren met elektrische auto’s en biedt een breed scala aan voor bestuurders.

De verwachting is dat de Kia EV3 is 2024 nog naar Nederland komt.

KIA EV3

#4 Volvo EX30

De Volvo EX30 is nog maar kort op de Nederlandse markt maar ongetwijfeld dat je hem al een keer voorbij hebt zien komen. De verwachtingen van het sportieve compacte model zijn heel hoog. Volvo verwacht dat dit het best verkochte model gaat worden van het Zweedse merk. Met zijn gunstige vanaf prijs en uitstekende specificaties is de kans aanzienlijk groot dat dit model het goed gaat doen!

Volvo EX30 design

#3 Porsche Macan

Sinds zijn debuut in 2014 heeft Porsche wereldwijd al meer dan 800.000 modellen verkocht van de Macan. Reden genoeg om een elektrische variant op de markt te brengen! Met de komst van de elektrische Macan is ook gelijk de eerste elektrische SUV van Porsche een feit.

In de tweede helft van 2024 zullen de eerste modellen bij de Nederlandse Porsche dealers staan. Voor minder dan € 90.000,- rijd je al in de elektrische Macan. De nieuwe Macan zal leverbaar worden in twee uitvoeringen.

Elektrische Porsche Macan

#2 Volkswagen ID.7 Tourer

Goed nieuws voor liefhebbers van elektrische stationwagens, er komt er namelijk weer een bij. Volkswagen heeft namelijk de Volkswagen ID.7 Tourer officieel onthuld! De Volkswagen ID.7 zal naar verwachting erg in de smaak vallen bij de berijders. Naar verwachting zal 80% kiezen voor de station en 20% voor de bestaande sedan. De ID.7 Tourer heeft dezelfde afmetingen als de sedan maar onderscheidt zich in de opbergruimte.

Het aanbod elektrische stations is schaars vandaar dat ze ID.7 Tourer een welverdiende 2e plek heeft bemachtigd.

volkswagen-id.7-tourer

#1 Ford Explorer EV

Het heeft even geduurd maar het wachten is nu voorbij. De volledig elektrische Ford Explorer is nu te bestellen! De nieuwe Ford Explorer heeft een indrukwekkend actieradius tot wel 600 kilometer WLTP en een vanafprijs vanaf € 41.450,-. De eerste leveringen worden verwacht in september 2024. De Elektrische SUV zal de concurrentie strijd aan gaan met de Volkswagen ID.4 en de Kia EV6.

Tot heden was er weinig keuze op elektrisch gebied bij Ford, de Ford Mustang Mach-e was de enige optie. De nieuwe elektrische Ford Explorer maakt de keuze wat ruimer en wordt een stukje goedkoper dan de Mustang mach-e.

Elektrische Ford Explorer

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken