Zoals eerder bekend is gemaakt zal Volvo in 2023 met een elektrische opvolger van de Volvo XC90 op de markt gaat komen, de Volvo EX90. Dit wordt niet het enige model dat de Zweedse fabrikant op de markt zal brengen. Het merk komt naast de grote EX90 namelijk ook nog met een compacte elektrische SUV, namelijk de Volvo EX30!

Op dit moment is de Volvo XC40 het kleinste model van het merk. Daar zal verandering in gaan komen. De Volvo EX30 wordt nog wat kleiner. In december vorig jaar liet Volvo-CEO Jim Rowan weten dat het model als EX30 door het leven zal gaan en nu bevestigt diezelfde Jim Rowan dat de EX30 op 15 juni voorgesteld zal worden.  Maar wat weten we al over de Volvo EX30 van het Zweedse merk?

Volvo EX30 - Volvo-CEO Jim Rowan

Jongere klanten als doelgroep

Jim Rowan vertrouwt erop dat de EX30 vooral jongere klanten zal aantrekken. De Volvo EX30 is een kleine elektrische crossover die qua aanschafprijs geen drempel meer moet vormen en daarom zeer interessant zou moeten zijn voor de jongeren.

Een Volvo voor jongeren? Zeker! Volvo gaat de EX30 onder meer online via een abonnementsconstructie aanbieden met een looptijd vanaf al drie maanden. De EX30 komt er met diverse formaten accupakketten, zodat er ook nog wat te kiezen valt. Je kunt de constructie vergelijken met die van Lynk & Co. olvo wil de EX30 gaan leveren met kleine batterijen zodat de kosten niet te hoog worden. Naast de betaalbaarheid moet flexibiliteit ervoor zorgen dat meer mensen interesse krijgen.olvo wil de EX30 gaan leveren met kleine batterijen zodat de kosten niet te hoog worden. Naast de betaalbaarheid moet flexibiliteit ervoor zorgen dat meer mensen interesse krijgen.

Nieuwe Volvo EX30 - bedoeling meer jongeren aantrekken

Doesltelling Zweedse fabrikant

Al met al gaat de nieuwe EX30 een grote rol spelen in de verkoopgroei die Volvo voor ogen heeft. Vanaf 2025 hoopt Volvo jaarlijks 1,2 miljoen auto’s te verkopen, een groei van maar liefst ruim 70 procent is de doelstelling. Van die 1,2 miljoen Volvo’s moet de helft volledig elektrisch zijn.

Compacte elektrische SUV

Qua formaat zal de Volvo EX30 kleiner worden dan de Volvo XC40 en gaat gebruik maken van het Geely-platform. Die naamgeving wijst er direct op dat hij een stapje onder de XC40 wordt gepositioneerd. Wat de vormgeving van de nieuwe EX30 betreft lijkt hij veel op de EX90. De Compacte SUV krijgt dezelfde achterlampen en borduurt voort op het hoekige ontwerp.

Nieuwe Volvo EX30 wordt immers in China gebouwd trekken

Geely-Platform

Welke specificaties de Volvo EX30 met zich mee gaat dragen is vooralsnog niet bekend. Als we in de keuken kijken van Volvo’s moederbedrief Geely, dan komen we daar onder meer het schaalbare Sustainable Experience Architecture (SEA) platform tegen. Van dit platform maakt onder meer de Smart #1 gebruik. Het ligt voor de hand dat ook de Volvo EX30 een variant van die SEA-basis onder zich krijgt.

Ondanks dat er nog een hoop open plekken zijn over de Volvo EX30 lijkt het er sterk op dat het model zomaar het populairste model van Volvo kan gaan worden.

Volvo EX30 prijs en levering

De verwachting is dat de nieuwe EX30 rond de 35.000 euro gaat kosten. In tegenstelling tot de (X)C40 zal hij niet in Gent of in Zweden gebouwd worden, maar wel in een van de fabrieken van Geely China, wat hem iets goedkoper zou moeten maken om te produceren.

De officiele prijzen zullen in juni dit jaar bekend gaan worden. De eerste modellen zullen in Q1 2024 worden geleverd aan de met smacht wachtende klanten.

Elektrische Volvo leasen bij Fleximo!

Heb je interesse in de Volvo EX30 laat dan je gegevens achter en ben er als eerste bij! De prijzen van de Volvo EX90 is reeds bekend gemaakt en is al direct te bestellen!

Naast de nieuwe modellen van Volvo kun je bij Fleximo natuurlijk ook de bestaande Volvo modellen zakelijk leasen zoals de Volvo C40 en de Volvo XC40 Recharge

Vrijblijvende Volvo Zakelijke lease offerte

[caldera_form id=”CF637e3e6751170″]

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken