Volvo heeft een opmerkelijke stap gezet in zijn streven naar elektrificatie door de modelnamen van zijn volledig elektrische auto’s te standaardiseren. Deze beweging benadrukt de transformatie van het Zweedse merk naar een producent van volledig elektrische voertuigen. Vanaf nu zullen de Volvo XC40 Recharge en de Volvo C40 Recharge respectievelijk bekend staan als de Volvo EX40 en Volvo EC40. Maar dat is niet alles; Volvo heeft ook verdere productwijzigingen doorgevoerd en introduceert twee aantrekkelijke nieuwe edities voor beide modellen: de Business Edition en de Black Edition.

Technologische verbeteringen

De Volvo EX40, voorheen bekend als de XC40 Recharge, wordt geleverd met enkele opmerkelijke technologische verbeteringen. Met een nieuwe batterij van 70 kWh kan de EX40 Single Motor Essential nu met 185 kW opladen, wat resulteert in een verkorte laadtijd van 10-80 procent van 34 naar slechts 26 minuten. Voor het modeljaar 2025 wordt de Twin Motor vervangen door de Twin Motor Performance, met een gecombineerd vermogen van 325 kW/442 pk, waardoor hij in slechts 4,2 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert.

Essential uitvoering in aanmerking voor subsidie

De Essential-uitvoering van de EX40 Single Motor blijft een aantrekkelijke optie, met een vanafprijs van €45.995 en de mogelijkheid om te profiteren van de SEPP-subsidie van €2.950. Voor zakelijke klanten biedt Volvo de Business Edition, compleet met geavanceerde rijhulpsystemen en een vanafprijs van €49.995. En voor diegenen die stijl verkiezen, is er de Black Edition, gekenmerkt door zijn elegante zwarte esthetiek en beschikbaar vanaf €54.995.

Volvo XC40, zakenauto van het jaar 2024!

De Volvo XC40 heeft zijn positie als een van de bestverkochte auto’s van Nederland versterkt, met meer dan 6.300 volledig elektrische registraties in 2023. Als bekroonde Zakenauto van het Jaar 2024 blijft deze SUV zowel zakelijke als particuliere rijders bekoren. Samen met andere modellen uit de 40-serie, zoals de Volvo EC40, heeft Volvo meer dan 10.000 registraties in 2023 opgetekend. Met voortdurende upgrades en een groeiend aantal elektrische modellen op de Nederlandse wegen, bewijst Volvo’s engagement voor elektrificatie zijn populariteit en toewijding aan een duurzame toekomst.

Een Volvo leasen bij Fleximo?

Bij Fleximo bieden we elk model en uitvoering van alle Volvo modellen aan. Zo is er altijd een mobiliteitsoplossing die in jouw situatie past.

De nieuwe Volvo EX40 is uiteraard al te leasen bij Fleximo. Bekijk hem hier!

Fleximo, uw partner in mobileit

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken