Audi en Porsche hebben samen het PPE-platform ontwikkeld. Eerder kwam de eerste Porsche op het platform, de elektrische Macan, en nu is het tijd voor de eerste elektrische Audi. De Audi Q6 e-tron komt gepaard met een bekende slogan: Voorsprong door Techniek. Wat maakt de nieuwe Audi Q6 e-tron dan zo bijzonder?

Audi Q6 e-tron actieradius

Dankzij het nieuwe PPE-platform gaat de nieuwe Q6 e-tron beschikken over een 100 kWh (94,9 kWh netto) accupakket. Dit accupakket resulteert in een officiële actieradius van maar liefst 625 kilometer.

Later volgt er nog een basismodel van de Q6 e-tron met een kleiner accupakket van 83 kWh.

Audi Q6 e-tron

Snelladen Audi Q6 e-tron tot 270 kW

Waar het nieuwe platform ook in uitblinkt is het hoge snel laadvermogen van 270 kW. Het platform maakt gebruik van 800-V laadtechniek waardoor je in slechts 21 minuten kan laden van 10 tot 80 procent. Aan de reguliere AC paal zal je het voorlopig met 11 kW moeten doen, pas later volgt een optionele 22 kW lader.

Krachtig vermogen in Q6 e-tron

In eerste instantie zal de Q6 e-tron enkel in Quattro (vierwielaandrijving) uitvoeringen komen. Logisch ook want Audi heeft Quattro hoog in het vaandeel staan.

De Audi Q6 e-tron heeft 388 pk aan vermogen. Een stapje hoger op de ladder staat de SQ6 e-tron, die beschikt over 517 pk. Opvallend is dat beide uitvoeringen beschikken over dezelfde topsnelheid. Beide zijn begrensd op 230 km/u. Accelereren van 0 tot 100 km/u gaat in slechts 5,9 seconden, en voor de SQ6 e-tron in zelfs 4,3 seconden.

Audi Q6 e-tron 2025

Afmeting en familie van de Audi Q6 e-tron

Je zult het waarschijnlijk al hebben verwacht, de nieuwe Q6 e-tron valt tussen het formaat van de Q4 e-tron en de Q8 e-tron. De nieuwe Audi Q6 e-tron is 4,7 meter lang en heeft een wielbasis van 2,9 meter. De bagageruimte heeft 526 liter en in de frunk kun je nog 64 liter kwijt. Gooi je de achterbank plat kun je 1529 liter meenemen.

Afmetingen Audi Q6 e-tron

Nieuwe Lichttechnologie

Als eerste elektrische auto ter wereld biedt de Audi Q6 e-tron een unieke lichttechnologie aan, de unieke Active light Signature! De achterlichten zijn uitgerust met 6 OLED-panelen bestaande uit 360 segmenten, waardoor elke 10 milliseconden een nieuwe afbeelding ontstaat. Aan de voorzijde zorgt een nauwkeurige interactie tussen het algoritme en 12 dimbare segmenten in de koplampen voor de actieve digitale lichtsignatuur, waarbij de lichtintensiteit constant wordt gehouden. De achterlichten zijn opmerkelijk gelijkmatig en contrastrijk, zonder extra reflectoren of lichtgeleiding in de lichtunits, waardoor ook 3D-effecten op het oppervlak kunnen worden geprojecteerd.

Achterzijde Audi Q6 e-tron

3 schermen in het interieur

Het nieuwe infotainment systeem van de Q6 e-tron gaat door het leven als het Audi digital stage. Het bestaat uit maar liefst 3 schermen.

Het dasboard bestaat uit een 11,9 inch digitale cockpit met daarnaast een 14,5 centraal infotainment systeem. Optioneel kun je voor de passagier nog kiezen voor een 10,9 inch display voor de passagier. Om te zorgen dat de bestuurder hier niet door wordt afgeleid is deze voorzien van Active Privacy Mode.  Helaas zijn er geen fysieke knoppen aanwezig, door veel berijders wordt dit als handig ervaren. Audi zet steeds meer in op Touch bediening en stemcommando’s.

Interieur Audi Q6 e-tron

Prijs Audi Q6 e-tron

Zoals eerder gezegd valt de Q6 e-tron tussen de Q4 en de Q8 e-tron. De Q4 e-tron is verkrijgbaar vanaf ongeveer 53.000 euro en de Q8 e-tron is er vanaf net geen 77.000 euro, we verwachten dat de Q6 e-tron hier tussen zal komen. Even afwachten tot Audi het definitief bekend maakt.

Audi Q6 e-tron

Audi Q6 e-tron Leasen bij Fleximo

Uiteraard is de nieuwe Audi Q6 e-tron over een tijdje te leasen bij Fleximo, tot die tijd moeten we helaas nog even geduld hebben. Uiteraard bieden wij alle modellen en uitvoeringen aan, neem een kijkje tussen ons leaseaanbod en vindt de auto die bij je past!

Over Fleximo

Fleximo adviseert MKB-bedrijven op het gebied van autolease. Ons advies beperkt zich niet tot offertes voor lease auto’s, maar strekt zich uit tot alle facetten van autolease, mobiliteit en wagenparkbeheer.

Waarom kiezen klanten voor ons?

✅ Van A tot Z volledig ontzorgd
✅ Volledig wagenparkbeheer
✅ Een vast contactpersoon
✅ 100% merk en dealer onafhankelijk
✅ Op werkdagen tot 22u bereikbaar
✅ 20+ jaar lease ervaring

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken