Goed nieuws voor liefhebbers van elektrische stationwagens, er komt er namelijk weer een bij. Volkswagen heeft namelijk de Volkswagen ID.7 Tourer officieel onthuld! De Volkswagen ID.7 zal naar verwachting erg in de smaak vallen bij de berijders. Naar verwachting zal 80% kiezen voor de station en 20% voor de bestaande sedan. De ID.7 Tourer heeft dezelfde afmetingen als de sedan maar onderscheidt zich in de opbergruimte.

volkswagen-id.7-tourer

De bagageruimte

Het grote voordeel wat de station meebrengt ten opzichte van de sedan is natuurlijk de bagageruimte. Dit komt mede door de doorgetrokken daklijn achter. De bagageruimte van de Volkswagen ID.7 Tourer is maar liefst 609 liter (73 liter meer dan de sedan) en met de banken plat 1.714 liter (128 liter meer dan de sedan).

De ID.7 heeft zoals eerder gezegd dezelfde afmetingen als de sedan variant. Een lengte van 4,96 meter en een wielbasis van 2,96 meter, hier zien we dus verder geen verrassingen.

bagageruimte-volkswagen-id.7-tourer.

Uitvoeringen, actieradius & accupakket

Naar deze drie aspecten zullen de meeste mensen benieuwd en we kunnen je mededelen die vallen niet tegen. De nieuwe elektrische station is verkrijgbaar in twee aandrijflijnen, De ID.7 Pro en de ID.7 Pro S.

De ID.7 Pro krijgt een accupakket van 77 kWh ter beschikking die goed is voor een actieradius van 600 kilometer. Het vermogen bedraagt 286 pk en 545 Nm koppel. De Pro S krijgt een grotere accu van 86 kWh en komt hiermee 675 kilometer ver.

Uiteraard moet de accu ook wel eens worden geladen en dat kan bij de Pro tot 175 kW. Iets sneller kan de Pro S laden, namelijk met 200 kW.

achterzijde-id.7-tourer.

Intelligentie upgrade

Volgens Volkswagen zal het nieuwe model ook over Chat GPT-technologie gaan beschikken in het infotainment. Dit zal het merk gebruiken om onder andere de stemcommando s natuurlijk te maken. Geen paniek, AI krijgt hiermee geen toegang tot je gegevens en alles wordt direct gewist.

Een mooie toevoeging aan het nieuwe model is dat het dak transparant of open gemaakt kan worden met slechts een druk op de knop. Beide zagen we nog niet eerder bij de bestaande Volkswagen modellen.

glazen-dak-vw-id.7-tourer

Prijzen en beschikbaarheid

De Volkswagen iD.7 Tourer is vanaf nu te leasen bij Fleximo! Vraag direct een vrijblijvende offerte aan en ontvang de scherpste prijs. Naar verwachting is dat de Volkswagen ID.7 Tourer Pro aan het einde van het tweede kwartaal in 2024 te leasen is. Uiteraard is de sedan variant te leasen bij Fleximo!

interieur-vw-id.7

Meer autonieuws

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken