De Volkswagen ID.7 is de eerste volledig elektrische sedan van Volkswagen. De elektrische ID is een van de tien modellen die Volkswagen op de markt wil brengen tegen 2026. De Volkswagen ID.7 heeft zijn gezicht voor het eerst laten zien op de CES is Las Vegas. De wereldpremière staat later dit jaar gepland!

  • ID-familie breidt verder uit
  • Eerste elektrische sedan van Volkswagen
  • Actieradius tot 700 kilometer
  • Productie in Emden
  • Premium interieur
  • Aerodynamisch exterieurgecamoufleerde sedan -Nieuwe Volkswagen Id 7

Vervanger van de Volkswagen Passat?

De nieuwe Volkswagen ID.7 ruime elektrische sedan, terwijl de huidige Passat een stationwagen is. Qua grootte steekt de ID.7 er met zijn bijna vijf meter lengte en bijna drie meter wielbasis bovenuit. Dit verschil zie je meteen terug in het interieur. De stoelen zijn niet alleen erg comfortabel, maar bieden ook een zee aan ruimte, zelfs als je langer dan gemiddeld bent. Herkenbare kenmerken van de sedan zijn het aerodynamische front en dak, die beide helpen het energieverbruik te beperken en de actieradius te vergroten.

In vergelijking met de Passat is er zo’n twintig centimeter meer ruimte tussen de wielen van de ID.7. De ID.4 en ID.5 hebben beiden een wielbasis van ongeveer 2,77 meter.

De voor- en achteras staan ver uit elkaar, wat zorgt voor voldoende beenruimte achterin. Toch kan de hoofdruimte een uitdaging zijn. De daklijn loopt af, waardoor je snel met je hoofd tegen de hemelbekleding stoot. Dit geldt vooral als je een volwassen postuur hebt, want dan kan het voorkomen dat je met je hoofd klem komt te zitten tegen het dak. Dit zorgt ook voor een lage luchtweerstand. Dit is niet iets wat je zou verwachten van een D-segmenter van deze omvang.

Aerodynamische front - Volkswagen ID

700 kilometer aan actieradius

Volkswagen beweert dat de gestroomlijnde vormen van de ID.7 gunstig zijn voor het energieverbruik. Met luchtinlaten in de voorzijde wordt de luchtstroom geleid langs de zijkanten van de auto naar achteren. Op die manier vormen ze ‘air curtains’ die wervelingen langs de auto afzwakken. Hierdoor voorspelt het merk dat de auto onder ideale omstandigheden ongeveer 700 kilometer kan afleggen op één acculading.

De technische basis van de ID.7 is vergelijkbaar met andere ID-modellen van Volkswagen, zoals de ID.3, ID.4, ID.5 en ID.Buzz. De auto is gebouwd op het modulaire MEB-platform, waardoor kopers kunnen kiezen uit accupakketten in verschillende groottes en één of twee elektromotoren.

Europese markt

Op de Europese markt heeft Volkswagen momenteel vijf elektrische ID-modellen in haar assortiment. Echter, er is één ID-model dat in China wordt verkocht maar hier niet beschikbaar is, namelijk de ID.6. De SUV is groter dan de ID.4 die wel in Europa te koop is. De aankomende ID.7 wordt echter in tegenstelling tot de ID.6 ook in Europa en Verenigde Staten verkocht.

Interactieve camouflage - ID 7

Volkswagen ID.7 interieur

Hoewel de exacte afmetingen van zowel de buiten- als binnenkant van de elektrische Volkswagen ID.7 nog niet bekend zijn, heeft Volkswagen wel alvast beloofd dat de elektrische sedan nog ruimer zal zijn dan de huidige Passat. Dit komt onder andere door de aanzienlijke afstand tussen de voor- en achterwielen, die maar liefst 2,97 meter bedraagt. Een lange wielbasis is doorgaans goed nieuws voor de beenruimte van achter passagiers.

Feedback van klanten

Een andere interessante ontwikkeling is dat Volkswagen heeft geluisterd naar de feedback van eigenaren van de huidige ID-modellen, zoals de ID.3 en ID.4. Deze gebruikers hebben geklaagd over de goedkope uitstraling van de materialen die in hun auto’s worden gebruikt. Voor de Volkswagen ID.7 beweert Volkswagen echter dat er verbetering is opgetreden en dat het interieur een premium uitstraling krijgt met een hoogwaardig afwerkingsniveau. Het dashboard dat te zien is op de foto’s van de auto is het uiteindelijke interieur.

Het innovatief interieurconcept Volkswagen laat het definitieve ontwerp van het dashboard al zien op de CES.Volgens Volkswagen zal de bediening van de nieuwe airconditioning in de ID.7 worden verbeterd. De bedieningstoetsen van de klimaatregeling zijn voortaan altijd zichtbaar in het aanraakscherm, dat bovendien een grotere diameter van 15 inch (38 centimeter) krijgt. Dit betekent dat bestuurders minder tijd hoeven te besteden aan het doorzoeken van menu’s om de airconditioning te bedienen. Bovendien zijn de ‘sliders’, waarmee onder andere de temperatuur kan worden aangepast, voorzien van verlichting om in het donker gemakkelijker te kunnen worden bediend.

Innovatieve airconditioning

Volkswagen heeft ook twee functies aangekondigd voor de het innovatief airconditioning systeem van de ID.7. De nieuwe airconditioning met intelligente ventilatieopeningen biedt tal van functies. Allereerst krijgt de auto actieve ventilatieroosters, deze bewegen dynamisch, die de lucht op een slimme manier door de cabine verspreiden. Daarnaast kan de auto het interieur alvast opwarmen of afkoelen voordat de bestuurder en passagiers instappen. Volkswagen verwacht over enkele maanden meer te kunnen laten zien van de uiteindelijke look van de ID.7 zonder de opvallende psychedelische stickers.

Speciale verzoeken

Alle airco-functies zijn altijd zichtbaar op het nieuwe grote display en kunnen voor elke gebruiker afzonderlijk worden geactiveerd en opgeslagen. Speciale verzoeken worden geactiveerd met behulp van stemcommando’s. Als de gebruiker “Hallo Volkswagen, ik heb koude handen!” zegt, reageert de ID.7 door de stuurwielverwarming te starten. Tegelijkertijd wordt warme lucht naar de handen geleid. Specifieke wensen zijn te vinden onder de functie ‘Smart Climates’.

 Aerodynamisch design - ID 7

Tweede kwartaal 2023

In het tweede kwartaal van 2023 vindt de wereldpremière van de de Volkswagen ID.7 plaats. Het nieuwe elektrische model van het merk, zal in de lente van 2023 voor het eerst worden onthuld. Echter heeft Volkswagen het model al eerder dit jaar gepresenteerd tijdens de CES (Consumer Electronics Show) in Las Vegas.

Blijf op de hoogte van alle auto updates

Blijf altijd op de hoogte van het laatste autonieuws bij Fleximo. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en mis nooit meer de actuele stand van zaken in de autowereld.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken