De populaire Polestar 2 is alweer enige tijd op de markt. In plaats van een geheel nieuwe Polestar 2 op de markt te brengen heeft Polestar ervoor gekozen om het model te vernieuwen! Polestar heeft de Polestar 2 voorzien van meer actieradius en extra power. De grote veranderingen zijn op technisch vlak te vinden, op uiterlijk gebied wordt hij niet hardhandig aangepakt.

Specificaties vernieuwde Polestar 2

  • Nieuwe Grill
  • Verkrijgbaar met achterwielaandrijving
  • Long Range tot 635 kilometer actieradius
  • Standard Range tot 518 kilometer actieradius
  • Vanafprijs: € 51.200,-
  • Software matig Performance Pack

Geheel onverwachts is de facelift natuurlijk niet. Een tijdje geleden werd de XC40 ook onderhanden genomen. De Volvo XC40 kreeg meer vermogen, een grotere actieradius en de aandrijving werd van voor naar achter gewisseld. Aangezien de Polestar 2 en de Volvo XC40 aan elkaar gelieerd zijn, zien we veel overeenkomsten tussen de updates.

Een nieuw dicht front

We beginnen met de uiterlijke wijzigingen op de Polestar 2. De Polestar 2 had tot op heden nog iets weg van een brandstofwagen, dit kwam natuurlijk omdat hij geen dicht front had. De aanleiding hiervan was omdat de auto zijn carrière ooit als Volvo concept car begon. De grill is nu veranderd in een dichtpaneel dat Polestar de Smartzone noemt. In de zogenoemde Smartzone zitten allemaal slimme sensoren van de rijhulpsystemen in zoals een camera, radar, versnellingsmeters, ultrasone sensoren omringd door een verwarmingssysteem voor in kouder klimaat.

De dichte grill zagen we al eerder bij Polestar en Volvo modellen, onder meer bij de Volvo C40Volvo XC40 Recharge en de Polestar 3.

Polestar 2 facelift - dicht front

Een ruimere actieradius!

Het bereik van de vernieuwde Polestar 2 neemt ook flink toe. Het standaardmodel dat verkrijgbaar is vanaf € 51.200,- en achterwiel aangedreven wordt, krijgt een actieradius van 518 kilometer. Voorheen had dit model een actieradius van 478 kilometer. Het standaardmodel zal geen andere accu krijgen en blijft dus voorzien van het 69 kWh accupakket. De laadsnelheid is met 135 kW maximaal wel beperkt.

De Long Range varianten krijgen daar in tegen wel een groter accupakket. Het accupakket van voorheen 78 kWh zal worden vervangen door een 82 kWh accupakket. Het Longe Range model groeit van 551 naar 635 kilometer bereik! Opladen zal met de Long Range modellen ook een stuk sneller gaan in de toekomst, van 155 kW naar maximaal 205 kW.

Meer vermogen in de vernieuwde Polestar 2

Standard Range Single Motor

Standaard heb je met de vernieuwde Polestar 2 272 pk en 490 Nm sterke elektromotor die de achterwielen aandrijft tot je beschikking! Hiermee ben je 1 volle seconde sneller in een 0 – 100 km/u sprintje dan de voorganger. Voor de facelift had deze uitvoering een 231 pk en 330 Nm sterke elektromotor op de vooras. Zijn actieradius ligt voortaan op tot 518 kilometer.

De vanafprijs van de Polestar 2 Standard Range Single Motor bedraagt zoals eerder benoemd €51.200. De eerste exemplaren van de vernieuwde Polestar 2 worden in het derde kwartaal in Nederland verwacht.

Long Range Single Motor
– Acthterwielaandrijving
– 69 kWh accupakket
– Tot 518 km actieradius
– 272 pk en 490 Nm

Polestar 2 - zijaanzicht

Long Range Single Motor

Net zoals voorheen is er ook weer een Single Motor met het grote accupakket. Deze is krachtige dan het standaard model. De Polestar Long Range Single Motor heeft namelijk een 299 pk en 490 Nm sterke elektromotor. Ook hier geldt dat die elektromotor voortaan de achterwielen aandrijft.

De Polestar 2 Long Range Single Motor krijg een nieuwe accupakket. De 77 kWh wordt vervangen door een 82 kWh exemplaar. Met het nieuwe accupakket moet de nieuwe Long Range Single Motor een actieradius kunnen behalen van maximaal 635 kilometer.

Met het nieuwe accupakket gaat niet alleen een sprintje van 0 – 100 km/u een stuk sneller, ook het laden gaat sneller! Het laadvermogen neemt toe van 155 kW tot 205 kW.

Je rijdt dus vernieuwde Long Range Single Motor vanaf € 55.000,-

Long Range Single Motor
– Acthterwielaandrijving
– 82 kWh accupakket
– Tot 635 km actieradius
– 299 pk en 490 Nm

Long Range Dual Motor

Mocht die 299 pk en 490 Nm nou niet genoeg zijn, of heb je toch liever vierwielaandrijving in plaats van achterwielaandrijving? Dan is de Polestar 2 long Range Dual Motor een voor de hand liggende keuze. De uitvoering krijg het zelfde accupakket van 82 kWh maar zoals de naam als zegt is hij voorzien van twee elektromotoren. Vanzelfsprekend heeft dit model daarom ook meer vermogen. De Polestar 2 Long Range Dual Motor is voortaan 421 pk en 740 Nm sterk in plaats van 408 pk en 660 Nm. Een accelratie van 0 – 100 m/u behaal je in 4,5 seconden. Dit is 0,2 seconden sneller dan het vorige model, geen grote winstpakker dus.

De voorste elektromotor schakelt zich volledig uit wanneer de omstandigheden dit toelaten. Dat heeft uiteraard een gunstig effect op de maximale actieradius. Geen verrassing dus dat ook het bereik van de Polestar 2 Long Range Dual Motor aanzienlijk toeneemt. De Long Range Dual Motor schopte het voorheen tot 487 kilometer, maar noteert nu een actieradius van tot maar liefst 592 kilometer achter zijn naam. De 82 kWh accu is voortaan te laden met maximaal 205 kWh.

Voor dit model betaal je een vanafprijs van € 59.900,-

Long Range Dual Motor
– Voor + achter
– 82 kWh accupakket
– Tot 592 km actieradius
– 421 pk en 740 Nm

Long Range Dual Motor Performance Pack

Voor de berijders die niet genoeg hebben een de ”normale” Long Range Dual Motor heeft Polestar net zoals voorheen het Performance Pack. De aantal pk’s blijven ongewijzigd ten opzichte van het model voor de facelift 476 pk, het koppel neemt wel toe tot 740 Nm. Hiermee sprint je in slechts 4,2 seconden naar de 100 km/u. Het Performance Pack is geheel software matig en dus ook nog achteraf te bestellen. De Polestar 2 Long Range Dual Motor Performance Pack kent een vanafprijs van € 66.400,-

Long Range Dual Motor Performance Pack
– Voor + achter
– 82 kWh accupakket
– Tot 592 km actieradius
– 476 pk en 740 Nm

Polestar 2 facelift

Meer standaarduitrusting op de vernieuwde modellen!

Ook aan de beschikbare veiligheidssystemen wordt gesleuteld. Polestar voegt Blind Spot Information System (BLIS) met stuurondersteuning toe aan de standaarduitrusting, hetzelfde geldt voor systemen als Cross Traffic Alert, Rear Collision Warning and Mitigation en een 360-gradencamera. Meer standaard opties komen in de vorm van automatisch dimmende buitenspiegels en een inductielader.

Nu te bestellen!

Polestar heeft het nieuwe gamma van de Polestar 2 zo ingericht dat er voor iedereen wat wils is. Alle modellen zijn vanaf nu bij Fleximo te bestellen en worden in het derde kwartaal van dit jaar geleverd.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken