Tot nu toe werd de basisversie van de populaire Tesla Model Y altijd in China geproduceerd en naar Europa verscheept. Echter, recentelijk is de productie van alle varianten van de Tesla Model Y verplaatst naar Duitsland.

Productieverschuiving naar Duitsland

De locatie van Tesla-productiefaciliteiten is de afgelopen jaren vaak afhankelijk geweest van de specifieke modelversie. Voor de Model Y gold lange tijd dat de instapversie, met een bereik van 455 kilometer en een prijs van net onder de €48.000, in China werd gebouwd. De Long Range- en Performance-versies werden al geproduceerd in de buurt van Berlijn sinds de opening van de fabriek daar. Nu geldt dit dus voor alle uitvoeringen, inclusief de achterwielaangedreven instapversie.

Verandering in lakkleuren

Met de verschuiving van de productie naar Berlijn heeft dit één tastbaar gevolg voor het voertuig zelf: de kleur. In de Gigafactory Berlin worden namelijk exclusief de kleuren ‘Quicksilver’ en ‘Midnight Cherry Red’ aangeboden. Deze iets lichtere grijstint en iets donkerdere rode tint vervangen nu ook de ‘oude’ grijze en rode kleuren op de achterwielaangedreven versies, waar deze kleuren voorheen alleen beschikbaar waren op de vierwielaangedreven modellen. Het moet echter worden opgemerkt dat de lakkleuren nog steeds behoorlijk prijzig zijn, met een meerprijs van €3.000 voor Quicksilver en €3.200 voor Cherry. Dat is wel even slikken.

Tesla Model Y leasen: Scherp all-in maandbedrag en korte levertijd

Bent u geïnteresseerd in het leasen van een Tesla Model Y? We bieden nu aantrekkelijke leaseopties aan voor de Tesla Model Y, met een scherp all-in maandbedrag en een korte levertijd. Neem contact met ons op voor meer informatie over het leasen van deze indrukwekkende elektrische crossover.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken