De Tesla Model 3 is al enige tijd razend populair in autoland. Niet alleen om de gunstige prijs maar vooral om zijn design en uitermate goede specificaties. Als kers op de taart is de Tesla Model 3 uitgeroepen tot EV van het jaar 2024!

Tesla Model 3 - Auto van het jaar 2024

De winnaars van 2024

Bij de auto van het jaar wordt er gekeken naar 3 segmenten, het midden, hoog en topsegment. We zetten de uitslag hieronder voor je op een rijtje!

De Tesla Model 3 sleepte veruit de meeste punten binnen dit jaar. In het Midden segment scoorde te Opel Corsa Electric het hoogst en in het topsegment ging de Mercedes EQE er met de punten vandoor.

Topsegment:

  1. Mercedes EQE (Winnaar 2023)
  2. BMW i5
  3. Xpeng G9
Mercedes EQE
Tesla Model 3 EV van het jaar 2024
Vernieuwde Opel Corsa

Volvo EX30 belofte van 2024

Ieder jaar kiest de jury ook een belofte van het jaar. De prijs gaat naar een auto die zeer recent op de markt is en veelbelovend voor de toekomst zal zijn. De Volvo EX30 sleepte die prijs in 2024 binnen. Naar onze mening zeker verdiend. De auto heeft een uitgesproken design, goede prijs en staat op een goed platform.

Volvo EX30 Lease Zakelijk

Hoe wordt de winnaar gekozen?

De verkiezing is georganiseerd door de Vereniging Zakelijke Rijders, in samenwerking met het AD, Autoweek, Leaseplan Nederland, Eneco eMobility en EV-Database.

De modellen worden beoordeeld op verschillende aspecten zoals: Actieradius, trekgewicht, prijs, gebruiksgemak, verkoopsucces en ook het leasetarief.

Meer autonieuws!

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken