Nieuwe variant: Volvo EX90 Single Motor

Volvo heeft aangekondigd dat er een nieuwe variant van de volledig elektrische Volvo EX90 op de markt komt. Deze variant, genaamd de Volvo EX90 Single Motor, biedt een meer betaalbare optie voor potentiële kopers. Terwijl de eerdere modellen van de EX90 waren uitgerust met twee elektromotoren en vierwielaandrijving, is de Single Motor-versie achterwielaangedreven en iets minder krachtig.

Verlaging van instapprijzen met nieuwe uitvoeringen

Daarnaast heeft Volvo aangekondigd dat ze de instapprijzen voor de Volvo EX90 Twin Motor verlagen door middel van nieuwe uitvoeringen. Dit betekent dat de elektrische SUV toegankelijker wordt voor een breder publiek.

COREPLUSULTRA
SINGLE MOTOR€ 83.495,-€ 87.995,-
TWIN MOTOR€ 88.995,-€ 93.495,-€ 99.195,-
TWIN MOTOR PERFORMANCE€ 98.495,-€ 104.195,-

Specificaties van de Volvo EX90 Single Motor

De Volvo EX90 Single Motor heeft een elektromotor met een vermogen van 279 pk en een koppel van 490 Nm. Hoewel de exacte prestaties nog niet zijn vrijgegeven, is het bekend dat de Single Motor-versie een maximaal trekgewicht heeft van 1.200 kilogram, in vergelijking met de 2.200 kilogram van de Twin Motor-versie. Het accupakket van de Single Motor-versie heeft een capaciteit van 104 kWh, wat iets lager is dan de 111 kWh van de Twin Motor-versies. Desondanks is de Single Motor-versie iets efficiënter, met een verbruik van 19,9 kWh per 100 km. De actieradius van de Volvo EX90 Single Motor is maximaal 580 km (WLTP), slechts 5 km minder dan de Twin Motor-versies.

Verschillen tussen Core- en Plus-uitvoeringen van de Volvo EX90 Single Motor

De EX90 Single Motor is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: Core en Plus. De Core-uitvoering is de nieuwe standaarduitrusting en onderscheidt zich visueel van de luxere Plus-uitvoering door verschillende matzwarte accenten in plaats van hoogglanszwarte accenten. Daarnaast heeft de Core-uitvoering minder sfeerverlichting, geen head-up display en geen Bose-geluidssysteem met veertien luidsprekers. De standaarduitrusting van de EX90 Single Motor omvat echter al een 325W audiosysteem met tien luidsprekers. De Plus-uitvoering van de Volvo EX90 Single Motor is beschikbaar tegen een meerprijs van €4.500.

Zakelijke leasing bij Fleximo voor de Volvo EX90

Voor zakelijke klanten is het mogelijk om de Volvo EX90 te leasen bij Fleximo. Dit biedt een aantrekkelijke optie voor bedrijven die geïnteresseerd zijn in de elektrische SUV van Volvo. Bestellen van de nieuwe Volvo EX90 kan per direct, bij Fleximo hebben we een aantal modellen in bestelling staan!

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken