Wat houdt de Switch naar Elektrisch in?

Indien u besluit om bij ons een nieuwe volledig elektrische bedrijfswagen te leasen, bieden wij u de mogelijkheid om uw diesel bedrijfswagen eerder in te leveren dan de oorspronkelijke einddatum van het contract, zoals vermeld in de overeenkomst. In dit geval zullen wij de daadwerkelijk gereden kilometers met u verrekenen, zonder extra kosten voor het vroegtijdig inleveren.

 

Welke bedrijfswagens komen in aanmerking voor de Switch naar Elektrisch?

De volgende diesel grijskenteken bedrijfswagens komen in aanmerking:

  • Bedrijfswagens die u bij onze partner least en die haar eigendom zijn.
  • Bedrijfswagens die zijn geregistreerd tussen 1 januari 2023 en 31 december 2024.
  • Bedrijfswagens die nog steeds in onze partner haar bezit zijn op het moment dat u kiest voor de Switch naar Elektrisch. Ook diesel bedrijfswagens die via een sale & leaseback constructie bij onze partner worden ingezet, komen in aanmerking, mits ze minimaal twaalf maanden in gebruik zijn geweest.

 

Hoe kunt u de Switch naar Elektrisch uitvoeren?

  • Op uw verzoek sturen wij u een offerte voor de lease van een elektrische bedrijfswagen, waarop u kunt beslissen of u gebruik wilt maken van de Switch naar Elektrisch.
  • Bij het plaatsen van de bestelling voor de nieuwe elektrische bedrijfswagen dient u aan te geven dat u gebruik wilt maken van de Switch naar Elektrisch.
  • U dient voor de inruil van de diesel bedrijfswagen gebruik te hebben gemaakt van de bpm-vrijstelling voor ondernemers en hiervoor een ondernemersverklaring te hebben getekend.
  • De diesel bedrijfswagen dient gedurende maximaal 60 maanden te zijn ingezet.
  • Bij het vroegtijdig inleveren van de diesel bedrijfswagen rekenen wij geen kosten voor het eerder inleveren aan u door. We zullen echter wel de daadwerkelijk gereden kilometers met u verrekenen.

 

Op- of inbouw

Indien uw diesel bedrijfswagen is uitgerust met op- of inbouwapparatuur, zullen onderzocht worden of het mogelijk is om deze over te bouwen naar de nieuwe elektrische bedrijfswagen. Indien dit mogelijk is, zal de boekwaarde van de op- of inbouw en de kosten voor het overbouwen meenemen in het nieuwe leasecontract voor de elektrische bedrijfswagen.

Kan  de op- of inbouw niet overbouwen, dan dient u de resterende boekwaarde van de op- of inbouw en de kosten voor het uitbouwen bij inlevering van de diesel bedrijfswagen te betalen. De kosten voor het uitbouwen zullen worden meegenomen in de afrekening voor de diesel. De eerste € 1.000 van de boekwaarde hoeft u niet te betalen; dit bedrag laat de leasemaatschappij vervallen. U betaalt dan alleen het bedrag dat hoger is dan € 1.000.

Bedrijfswagen leasen bij Fleximo

Bij Fleximo kunt u profiteren van een uitgebreid aanbod aan bedrijfswagens, waarbij zowel elektrische als dieselmodellen beschikbaar zijn. Met meer dan 100 modellen direct uit voorraad leverbaar, vindt u bij ons gegarandeerd de bedrijfswagen die aan uw behoeften voldoet. Bovendien bieden wij de mogelijkheid om gebruik te maken van de “Switch naar Elektrisch” regeling, waarmee u uw diesel bedrijfswagen eerder kunt inleveren bij het leasen van een nieuwe volledig elektrische bedrijfswagen.

Meer informatie over switch to electric of een vrijblijvende offerte? Neem dan gerust contact met onze bedrijfswagen adviseurs op, zij helpen u graag verder!

Bedrijfswagen nieuws

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken