De Opel Grandland is jaren lang een verkoopsucces geweest bij het Duitse merk Opel. Opel heeft ervoor gekozen om de Opel Grandland compleet te vernieuwen. Naast de uiterlijke verschillen en veranderingen in het interieur is er een heel groot verschil, hij komt niet alleen als hybride en plug-in hybride maar ook als volledig elektrische variant!

Zeven jaar geleden begon Opel het avontuur met de Opel Grandland X en sinds 2021 heeft het model de benaming Grandland gekregen.

Het nieuwe exterieur

Het uiterlijk van de nieuwe Opel Grandland is totaal anders dan zijn voorganger. Echter is het wel weer een SUV met een lang doorlopende daklijn. Helaas is de nieuwe Grandland niet geschikt voor 7 personen maar gewoon voor 5 personen.

Qua formaat is hij flink wat centimeters gegroeid, 17 centimeter in de lengte, 2 centimeter in de hoogte en 6,5 centimeter breder dan het uitgaande model. Daarmee is ook de wielbasis een stuk groter geworden en bedraagt nu 2,78 meter, 10 centimeter langer.

Opel Grandland 2025

De elektrische Opel Grandland

Uitgebreide technische specificaties over de elektrische variant zijn nog niet bekend gemaakt. Wel is bevestigd dat er onder meer een variant komt met een 98 kWh accupakket die tot maar liefst 700 kilometer actieradius biedt. De elektrische Opel Grandland deelt hetzelfde STLA Medium-platform met de Peugeot e-3008. Een andere aandrijflijn die verwacht wordt is het 73 kWh accupakket.

De Franse zustermodellen op dit platform kunnen snelladen tot 160 kW, thuis of in de straat laden is een 11 kW-lader van de partij, een 22 kW-exemplaar lijkt net als bij de e-3008 een optie te worden.

Geen elektrische variant? Kies dan voor een benzine!

Nog geen behoeften aan een elektrische variant? Kies dan net als bij het voorgaande model voor een benzine uitvoering. Het voorgaande model was er als hybride en plug-in hybride variant en ook het nieuwe model krijgt deze aandrijvingen. Opel zegt dat de plug-in hybride 85 kilometer volledig elektrisch moet kunnen rijden.

Exterieur nieuwe Opel Grandland

Interieur vol displays

Nieuwe modellen zitten vaak vol met displays en de nieuwste techniek, dit zal ook niet anders zijn bij de nieuwe Opel Grandland. Achter het stuur vinden we een wat kleiner display in vergelijking met het grote centrale display in het midden. Op het kleine display is volgens Opel enkel essentiële rijinformatie te vinden. Voor uitgebreidere informatie kun je kijken op het head-up display.

Het centrale display is 16-inch groot en er diagonaal uitgetrokken. Voor de mensen die van fysieke snel knoppen houden, ze zijn er nog maar enkel in beperkte hoeveelheid.

Van luxe ledere materialen is geen gebruik gemaakt in deze generatie. Alle stoffen in de nieuwe Grandland zijn gemaakt van recyclebare stoffen.

Een opvallen detail in het interieur zijn de ventilatieroosters. Deze zijn in de deuren geplaats in plaats van op het dashboard. Dit heeft Opel gedaan om de breedte te benadrukken.

Klap je de achterbanken plat heb je een bagageruimte van 1.641 liter. Opvallend is dat het geen extreme verandering is ten opzichte van het vorige model die een stuk kleiner was. Naar alle waarschijnlijkheid gaat de extra ruimte ten goede komen voor de passagiers.

Interieur Opel Grandland

De vanaf prijzen en uitvoeringen

Tot op heden zijn er nog geen prijzen en uitgebreide uitvoeringen bekend gemaakt. De verwachting is dat de elektrische varianten veel zullen lijken op de zustermodellen die zich op het zelfde platform bevinden.

Wanneer er meer informatie bekend komt zullen wij dit uiteraard vermelden.

achterzijde-opel-grandland

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken