Op de Chinese markt worden de laatste tijd steeds meer elektrische auto’s gepresenteerd. Ook het Chinese merk Nio heeft het doek van hun nieuwe elektrische auto: de Nio ET7! De auto heeft wat weg van een Tesla, maar als we naar de specificaties kijken steekt de Nio ET7 er boven uit. De Nio ET7 wordt gezien als serieuze concurrent van de Tesla Model 3.

 

Nio achterkant

De Nio ET7 heeft een enorm bereik!

De verwachtingen voor de elektrische Nio ET7 zijn hoog. Naast de wisselbare accu, de super ontwikkelde autonomie en het grote vermogen is er nog iets wat de aandacht van de consumenten trekt. Dit is namelijk het rijbereik van de ET7. Volgens Nio heeft de ET7 een actieradius van maar liefst 1000 kilometer. Dit is veel meer dan het huidige aanbod elektrische auto’s. Tesla biedt momenteel 610 kilometer bereik en ook de nieuwe Volkswagen ID.4 komt niet verder dan 400 kilometer actieradius.

Daarnaast wil Nio met een accuwisselsysteem de markt veroveren. Eind dit jaar moeten in China 500 accuwisselstations zijn gerealiseerd. Bestuurders hoeven dan niet te wachten bij laadpalen tot de accu vol is, maar kunnen direct doorrijden na een wissel. Of dit idee ook buiten China aanslaat, is nog maar de vraag. Eerder slaagde Tesla er niet in om een dergelijk concept van de grond te krijgen.

 

Welke accu is nodig voor dit rijbereik?

Om de Nio te voorzien van zo een groot rijbereik is er natuurlijk ook een flinke accu nodig. De Nio heeft een accu van 150kWh accu. Hier moet wel bij gezged worden dat deze nog in ontwikkeling is. Eerst komt de Nio ET7 alleen leverbaar met een 100kWh die de auto voorziet van een rijbereik van ongeveer 600 kilomter. Volgens Nio kunnen klanten later de kleinere accu eenvoudig wisselen voor een 150kWh versie als deze uitkomt in 2022. De auto die de Nio ET7 belooft steekt met kop en schouders boven de accu’s die nu verkrijgbar zijn uit. De accu heeft bijvoorbeeld twee keer zoveel capaciteit als de Polestar 2!

Aanzichten Nio ev

Autonoom rijden

De auto heeft het extreem grote rijbereik niet alleen te danken aan de accu maar ook aan de extreem lage luchtweerstand. Deze is even goed als bij de Tesla Model 3. Je ziet dus dat de chinese makers heel goed hebben gekeken naar Tesla. In combinatie met de looks van BMW en Audi is er een prachtige auto uitgekomen.

De Nio heeft zich er goed verdiept op het gebied van autonoom rijden. Het chinese merk Nio zegt dat de ET7 gaat voldoen aan niveau 4 van autonoom rijden. Dit houdt in de de Et7 in bijna alle omstandigheden zelfstandig kan rijden. Als dit ook waar word gemaakt is nog maar de vraag. De autopilot van Tesla is blijven stekken op niveau 2. Hier moet de bestuurder altijd klaar zitten om in te grijpen.

 

Uitmuntende prestaties

Bij zo een actieradius en een hoog niveau van autonoom rijden horen natuurlijk ook goede prestaties bij. De Nio Et7 heeft maar liefst 644 pk tot zijn beschikking. De acceleratie van 0-100 km/h behaal je binnen slechts 3,09 seconden.

Interieur Nio ET7

Het interieur van de Nio is als een tweede huiskamer, zo stelt Nio bescheiden. Ook hier is het niet het 12,8-inch scherm of de 1000Watt geluidsinstallatie die de show steelt: deze eer gaat naar een klein zwart bolletje midden op het dashboard. De Nio is namelijk voorzien van een echte robot, NOMI genaamd. Deze intelligente assistent kan je overal mee helpen.

Niet minder dan 33 sensoren zitten verstopt in de auto. De elektrische auto beschikt over 11 camera’s, 5 radars en LIDAR. Dat laatste zit weggewerkt in een uitstulping boven de voorruit van de elektrische bolide. Volgens de fabrikant genereren al deze systemen zo’n 8GB aan data per seconde.

ET7 interieur

Chinese markt William Liwilliam li

NIO is een elektrische autofabrikant met zijn hoofdvestiging in Shanghai. De oprichter van NIO is de Chinese ondernemer William Li. Het bedrijf heeft meer dan 9.000 werknemers in dienst op 19 verschillende locaties in China, de VS en Europa. Hoewel het bedrijf plannen heeft om zijn auto’s over de gehele wereld te verkopen zijn ze tot nu toe enkel te koop in China.

De Chinese naam van NIO is Weilai, wat ‘blauwe lucht komt eraan’ betekent. Met de elektrische auto hoopt het bedrijf bij te dragen aan een schonere lucht. Deze blauwe lucht is de missie en filosofie van het bedrijf voor een betere toekomst. China staat er natuurlijk bekend om een groot probleem te hebben met luchtvervuiling in de grote steden.

 

Elektrische auto’s

De komst van nieuwe, elektrische auto’s in alle soorten en maten loopt als een rode draad door autojaar 2021. Ondanks de hoge fiscale waarde van elektrische auto’s wordt elektrische rijden steeds interessanter. Bekijk hier onze beschikbare volledig ev modellen.

 

Tesla als grote cuncurrent voor de Nio Et7

Een grote actieradius, autonoomrijden op niveau 4, robot op het dashboard het kinkt allemaal als muziek in de oren. Als de specificaties allemaal waar gemaakt kunnen worden zal dit een serieuze concurrent van Tesla worden. In jan 2021 maakt het merk de auto bekend. Het model is vooralsnog alleen op de Chinese markt beschikbaar. De automaker heeft plannen om nog dit jaar de Europese markt te betreden.

Bekijk hier de uitgebreide onthulling van de Nio ET7

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken