De Polestar  introduceert de Polestar 3 SUV! Polestar heeft zijn eerste elektrische SUV officieel aangekondigd op de wereldpremière in Kopenhagen. De Polestar 3 is gebouwd op een volledig nieuw elektrisch platform van Volvo. Het zal nog even duren voor we hem op de weg zien rijden maar we kunnen je er wel al alles over vertellen!

De Polestar 3 is een logisch vervolg op het vorig model de Polestar 2. Een groot verschil met de 2 modellen is dat de Polestar 3 geen sedan is, maar een volledige elektrische een SUV. De Polestar 3 zal in eerste instantie in twee uitvoeringen op de markt komen, de Long range Dual Motor en de Long range Dual Motor met Performance pack. Ongetwijfeld volgen er op termijn voordeligere varianten die waarschijnlijk net als bij het basis model van de Polestar 2 de naam ”Standard Range” zal krijgen.

Polestar 3 Highlights!

  • Actieradius tot 610 km WLTP
  • Volledig nieuwe platform
  • 490 of 517 pk
  • Leverbaar eind 2023
  • Vanaf € 89.900,-
  • Verkrijgbaar in 2 versies
  • Topsnelheid 210 km/u
  • Batterijcapaciteit 111 kWh
  • 484 liter bagageruimte

Motorisering van de Polestar 3

De Polestar 3 is voorzien van twee elektromotoren, een op de vooras en een op de achteras, dit maakt de Polestar 3 een vierwiel aangedreven SUV. Niet altijd overigens, want de achterste is uit te schakelen om wat langer met een acculading te doen.  Kies je voor de standaarduitvoering dan beschik je over een totaalvermogen van maar liefst 490 pk (360kW). Deze versie heeft een accupakket van 111 kWh  en dat resulteert in een actieradius van maar liefst 610 kilometer WLTP met een maximaal koppel van 840 Nm. Binnen slechts 5 seconden sprint je van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid bedraagt 210 km/u.

Performance Pack

Optioneel op de Polestar 3 is het sportieve Performance Pack. Dit is voor berijders die net even wat extra’s willen. Met het Performance Pack beschik je over een vermogen van 517 pk en 910 Nm. Met dit vermogen sprint hij van 0 naar 100 km/u in 4,7 seconden. Dit is slechts 0,3 seconden sneller dan bovenstaande versie. Op de Polestar 3 is de (standaard) luchtvering met dynamische demping net wat sportiever afgestemd en krijg je 22 in plaats van de standaard 21-inch wielen. In beide gevallen is de topsnelheid maximaal 210 km/u.

Als je niet constant de topsnelheid probeert te halen beschik je over een actieradius van 560 kilometer WLTP met het 111 kWh accupakket. Laden daarvan gaat AC met 11 kW (van 0 naar 100 procent in 11 uur) en DC met maximaal 250 kW (van 10 naar 80 procent in een halfuur) en vehicle to grid behoort tot de mogelijkheden. De mate van regeneratief remmen bij gas los is naar eigen smaak in te stellen tot standje one pedal drive. Het Performance Pack zal een meerprijs hebben van € 6.600,-.

De nieuwe elektrische suv van Polestar | Polestar NL

Genoeg ruimte door een brede wielbasis

De Polestar 3 is een ruimte SUV. Met een lengte van 4,90 meter is bijna even groot als de Audi E-tron. Door de grote wielbasis beschik je over genoeg ruimte voor vijf inzittenden, de beenruimte is royaal en ondanks het aflopende dak heb je toch nog voldoende hoofdruimte.

Het interieur

Als we naar de binnenkant kijken zien we een typisch Zweeds interieur design met veel minimalisme. De Polestar 3 is een oase van duurzame materialen, met bekleding van natuurlijk wol met een traceerbare herkomst en leer dat gecertificeerd is op het gebied van dierenwelzijn.  Het dashboard heeft een prominent verticaal geplaatst 14,5 inch display in het midden, dat geheel naar de wensen van de bestuurder kan worden geconfigureerd. Navigatie werkt via Google Maps, en je kunt zelfs video’s op YouTube bekijken terwijl je de accu’s oplaadt. Dit kan dus niet tijdens het rijden.

Het infotainment draait op compleet nieuw ontwikkelde software. De displays ogen haarscherp en dankzij de snelle verwerking van de digitale gegevens garandeert Polestar een optimale communicatie. Ook de weergave van muziek op de audio-installatie van Bowers & Wilkins die 25 luidsprekers telt is loepzuiver. Alle sensoren en camera’s waarmee de vele veiligheidssystemen samenwerken staan in verbinding met dezelfde computer. Kortom een interieur zoals je het van de Zweedse autobouwers gewend bent: minimalistisch, duurzaam, veilig en voorzien van alle benodigde functionaliteiten. De bagageruimte meet 484 liter, uitbreidbaar naar 1.411 liter. In de frunk kun je ook nog eens 32 liter bagage kwijt.

Polestar 3: elektrische SUV op nieuwe basis - AutoWeek

Elektrisch platform van Volvo

De Polestar 3 is de eerste elektrische auto die op het nieuwe platform van Volvo komt te staan. Dit platform zal later ook als basis dienen voor de reeds aangekondigde elektrische EX90, de elektrische opvolger van de bestaande XC90.  Het accupakket maakt integraal onderdeel uit van dit platform en vormt de vloer van de auto. Met een dergelijke constructie, die bijvoorbeeld ook door Tesla en de Volkswagen-groep wordt toegepast, kan heel efficiënt met de ruimte worden omgesprongen, terwijl het zwaartepunt van de auto laag blijft. En dat is weer gunstig voor de rijeigenschappen.

De Polestar 3 leasen bij Fleximo

De kersverse Polestar 3 is op 12 oktober 2022 officieel onthuld. De vanafprijs bedraagt op dit moment € 89.900,-. We moeten nog even geduld hebben voor we de eerste modellen op de Nederlandse wegen zullen tegenkomen. Hij is namelijk pas leverbaar in het vierde kwartaal van 2023. Luchtvering is standaard, maar ook het later optionele Pilot Pack en Plus Pack zitten bij de prijs inbegrepen. Het Pilot Pack bestaat uit uitgebreide bestuurdersassistentie met onder meer parkeerhulp en een head-up display. De verwachting is dat er in loop van tijd nog goedkopere versies op de markt zullen komen. Dit heeft Polestar nog niet bevestigd.

De Polestar 3 zal verkrijgbaar worden in de volgende kleuren:

– Thunder
– Space
– Midnight
– Jupiter
– Snow
– Magnesium

Wilt u de Polestar 3 leasen bij Fleximo? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

De nieuwe elektrische suv van Polestar | Polestar NL

 

Polestar 4, 5 en 6

Wil je op dit moment een Polestar rijden dan is de keuze beperkt. Je hebt dan slechts de keuze uit de succesvolle Polestar 2 en eind 2023 komt daar de Polestar 3 bij. Maar daar zal het zeker niet bij blijven. In 2023 volgt er ook een SUV Coupé die de Polestar 4 zal heten. Daarna zullen in de volgende jaren de Polestar 5 en Polestar 6 volgen.

Polestar 3, 4 en 5: overzicht, lancering en prijzen nieuwe EV-modellen - AutoGids

Onze Polestar 3 lease deal

Al vanaf € 1.169,- per maand

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken