De Hyundai IONIQ 5, die we al een tijdje kennen, heeft er een sportief broertje bijgekregen. De Hyundai IONIQ 5N is het elektrisch topmodel op dit moment van Hyundai. De elektrische hatchback heeft een maximaal vermogen van maar liefst 650 pk (478 kW).

Eind vorig jaar maakte we voor het eerst kennis met de IONIQ 5N maar toen wisten we nog niks over de prijzen. Dat kunnen we nu wel melden! De Hyundai IONIQ 5N is verkrijgbaar vanaf 73.995 euro. Hoe deze prijs in verhouding is met andere ‘’performance’’ modellen van concurrenten komen we later op terug.

Vermogen prestaties van de IONIQ 5N

Wat het vermogen betreft zullen we het eens zijn, 650 pk is enorm veel! Dit wordt mogelijk gemaakt door twee elektromotoren. 650 pk heb je niet altijd, dit is slechts tijdelijk. Continu beschik je over 609 pk vermogen. De resterende 41 pk houden zich schuil onder de N-Grin Boost Modus. Dit vermogen is goed voor een sprint van 0-100 km/u in slechts 3,4 seconden. De N-Grin Boost kun je niet constant gebruiken. De functie N-Grin Boost maximaliseert de acceleratie met een vermogenstoename gedurende 10 seconden.

Hyundai IOniq 5N
(Afbeelding: Hyundai)

84 kWh accupakket

Bij de reguliere modellen van de Hyundai IONIQ 5 heb je de keuze uit twee accupakketten, een 58 kWh en een 77,4 kWh accupakket. De IONIQ 5N krijgt een 84 kWh accupakket. Op de vooras levert de elektromotor 226 pk (166 kW) en op de achteras 383 pk (282 kW).

Met een volledig opgeladen accu biedt de auto volgens de WLTP-norm een indrukwekkende actieradius van exact 448 kilometer. Dit illustreert de delicate afweging waarmee fabrikanten te maken hebben: de balans tussen de reikwijdte en het gewicht van het voertuig. Omdat de actieradius als een significant Unique Selling Point (USP) wordt beschouwd, neigen fabrikanten ertoe om auto’s uit te rusten met grotere accu’s, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de afstand die het voertuig kan afleggen op een enkele lading, boven het streven naar een lager voertuiggewicht.

Een uitvoering, niet meer niet minder

De Hyundai IONIQ 5N is ook alleen leverbaar in één uitvoering. Deze uitvoering betreft uiteraard een sportieve full-option uitvoeringen waar alles op en aan zit. Hierbij moet je denken aan: 21 inch wielen, sportieve achterspoiler, kuipstoelen, opvallende bumperskirts en led-remlicht.

Verkrijgbaar in 10 carrosserie kleuren

Het kleurenpalet voor de carrosserie van de Hyundai Ioniq 5N omvat een diverse selectie van in totaal tien verschillende kleuren. Het opvallende aspect hierbij is dat twee van deze kleuren exclusief zijn gereserveerd voor Hyundai N-modellen. Deze exclusieve tinten, Performance Blue en Performance Blue Matte, voegen een uniek en onderscheidend karakter toe aan de esthetiek van de Hyundai IONIQ 5.

 

Prijsconcurrentie Hyundai IONIQ 5N

Een prijsconcurrentieanalyse biedt inzicht in hoe de prijzen van een product zich verhouden tot die van vergelijkbare producten op de markt. Hier is een overzicht van de prijzen van de genoemde elektrische auto’s:

De Hyundai Ioniq 5N bevindt zich in het hogere prijssegment van de genoemde elektrische auto’s, maar het concurreert nog steeds redelijk goed met enkele van de premiummodellen. De Tesla Model 3 Long Range biedt het laagste instappunt, terwijl de Porsche Taycan aan de bovenkant van het spectrum staat. De keuze tussen deze modellen kan afhangen van verschillende factoren, waaronder merkvoorkeur, functies, bereik en prestaties.

(Afbeelding: Hyundai)
(Afbeelding: Hyundai)

Hyundai IONIQ 5N Leasen?

Binnenkort zal de Hyundai IONIQ 5N natuurlijk beschikbaar zijn voor leasing bij Fleximo. We anticiperen erop dat de leaseprijzen binnen enkele dagen beschikbaar zullen zijn en op onze website worden vermeld. Houd dus onze pagina in de gaten voor de meest actuele informatie.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken