De Skoda Vision 7s is veel meer dan alleen een elektrische zevenzitter. Met de nieuwe Skoda Vision 7s wil het merk een boodschap overbrengen. Het is een visie op de toekomstige modellen van het merk. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat alle Skoda modellen er nu zo uit komen te zien. Het wordt meer het familiegezicht van Skoda. De nieuwe designtaal en huisstijl worden gezien als de grootste make-over in dertig jaar!

Skoda Vision 7S: elektrische zevenzitter met 600 km bereik

 

Nieuw front met ”Teck-Deck” gezicht!

Laten we eerst naar het model kijken, daar is uiteraard veel over te vertellen aangezien het compleet nieuw is.

De Vision 7s is het eerste model met Skoda’s nieuwe ”Tech-Deck” gezicht. Als we naar de voorkant kijken valt gelijk op dat de grill een stuk platter en breder is geworden. Op de hoeken van de grill zie je rechtopstaande T-vormige koplampen. Aan de achterzijde zijn we deze T-vorm ook weer terug. Aan de achterzijde loopt de bovenste lijn van de LED-lichten door in zijpanelen, hierdoor ontstaat net zoals aan de voorkant een T-vorm.

Skoda Vision - T-vormige achterlampen

De hoge flanken van de Skoda Vision 7s geven de SUV een robuuste uitstraling. De concept car staat op aerodynamisch geoptimaliseerde wielen met een diameter van 22 inch, terwijl de portieren in tegengestelde richting van elkaar openen. Het licht aflopende dak gaat aan de achterzijde vloeiend over in een forse spoiler, voor een optimale stroomlijn. De stoere voor- en achterbumper van de Skoda Vision 7s zijn gemaakt van gerecyclede banden. Ook de wielkuipranden zijn van dit duurzame materiaal gemaakt. Opvallend zijn de driehoekige D-stijlen, waarin de vernieuwde Skoda-merknaam is verwerkt. Net als op de neus is het nieuwe embleem op de achterklep verlicht. In het midden van de voor- en achterbumper zijn oranje spijlen verwerkt, waarmee het hoogspanningssysteem van de auto bij nood vanaf de buitenzijde kan worden uitgeschakeld.

89 kWh accupakket, ruim 600 rijbereik

Onderhuids beschikt de VISION 7S over een volledig elektrische aandrijflijn met een 89 kWh accupakket, goed voor een WLTP-rijbereik van ruim 600 kilometer. Laden kan de VISION 7S met een vermogen tot 200 kW.

Zijaanzicht Skoda Vision  fleximo

Een ruimtelijk interieur in de Skoda Vision 7s

In het interieur is zoals je waarschijnlijk al verwacht had van Skoda, heel ruimtelijk. In de 7-zitter worden veel duurzame materialen toegepast. De vloer is gemaakt van gerecyclede banden en de bekleding van 100% polyester. Naast dat Skoda veel aandacht heeft gegeven aan duurzame materialen hebben ze natuurlijk ook gekeken naar het gebruiksgemak. De menustructuur, functies van het infotainment en het gebruiksgemak zijn vereenvoudigd. Zo is alles een stuk makkelijker te bedienen voor de berijder.

Skoda Vision : 7-zits interieur

Drive & Relax

De Vision 7s heeft twee verschillende interieurconfiguraties: Drive en Relax. In de Drive-mode beschikt de bestuurder over een head-up display met augmented reality en een 8,8 inch instrumentarium. De belangrijkste functies kunnen met draaischakelaars worden bediend, die voor een snelle oriëntatie in oranje zijn uitgevoerd. Centraal op het dashboard staat het draaibare 14,6 inch display verticaal, zodat bijvoorbeeld de kaart en instructies van de navigatie duidelijk afleesbaar zijn en de onderzijde van het scherm optimaal onder handbereik blijft.

Interieur Drive Mod Skoda Vision

De Relax-mode kan bijvoorbeeld tijdens een laadstop worden ingeschakeld. Het interieur transformeert dan in een soepele beweging. Voor extra ruimte draaien het afgevlakte stuur en het instrumentarium helemaal weg. De voorstoelen schuiven naar binnen en – net als de stoelen op de tweede zitrij – kantelen achterover voor extra comfort. Het centrale beeldscherm draait nu horizontaal, om een film te kijken of een game te spelen.

Relax Mode interieur

Een kinderzitje op de middeltunnel

Op de tunnelconsole die centraal in de auto terug te vinden is kun je een kinderzitje bevestigen. Dit wordt niet alleen gezien als de veiligste plek in de auto voor het kind, maar ook kunnen de passagiers achterin een oogje in het zeil houden. Een camera in het dak boven de middenconsole stuurt beelden naar het centrale infotainmentsysteem voorin, hierdoor kunnen de bestuurder en bijrijder ook kijken wat er achterin gebeurd. Skoda spreekt al jaren Simply Clever uit. In de nieuwe Vision 7s hebben de een tal van Simply Clever elementen toegevoegd, zoals de magnetisch aan de rugleuningen te bevestigen rugtassen en de magneetstrips in de middentunnel, waaraan metalen Skoda-drinkflessen en een EHBO-kit aan opgehangen kunnen worden. Vlak voor de centrale display is een eenvoudig van buitenaf zichtbaar kristal op het dashboard geplaatst, dat door middel van verschillende kleuren laat zien hoe het met de accu- en laadstatus van de Vision 7s gesteld is. Kortom de Vision 7s is voorzien van alle luxe en gemakken maar nog veel belangrijker hij is uitermate veilig.

Kinderzitje in de middenconsole

Skoda Vision 7s op het MEB-platform

Uiteraard staat de Skoda Vision 7s net als de Enyaq op het MEB-platform van Volkswagen Group. Met 89 kWh heeft dit model wat meer accucapaciteit dan zijn kleinere broertjes. Volgens Skoda is 600 km haalbaar. Voorlopig is het nog allemaal theorie maar het klinkt allemaal realistisch voor in de praktijk. De Vision 7s zal het topmodel worden van Skoda. De verwachting is het model tussen 2023 en 2026 op de markt komt. In die periode moeten er nog twee volledig elektrische Skoda’s verschijnen. Eén daarvan is een kleiner model, één een compacte SUV, en allemaal zullen ze herkenbaar zijn aan de vormen en logo’s die op de Vision 7S voor het eerst worden getoond.

Achterzijde Vision 7s

Meer Skoda nieuws

page 1 of 4

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken