Een tijd geleden trapte Porsche de elektrificatie van het merk af met de Taycan, dit is natuurlijk slechts het begin. Porsche wil namelijk vol inzetten op elektrische auto’s en volgend jaar zal dan ook de eerste elektrische SUV van het merk elektrisch worden, namelijk de Porsche Macan!

Premium Platform Electric

De volledig elektrische Porsche Macan zal wederom in Leipzig worden gebouwd. Hier wordt de huidige Macan en Panamera ook gebouwd. De nieuwe Macan wordt vervaardigd op basis van het Premium Platform Electric (PPE), een modulaire fundering voor elektrische voertuigen die tot stand is gekomen door de gezamenlijke inspanningen van Porsche en Audi.

100 kWh accupakket

Een van de belangrijkste aspecten bij een elektrische auto is voor veel mensen het accupakket. De Porsche Macan zal gevoed worden met een 100 kWh accupakket. Hoeveel kilometer je hiermee kan rijden heeft Porsche helaas nog niet bekend gemaakt. Soort gelijke SUV’s met zo een groot accupakket kunnen vaak 500 tot 600 kilometer rijden. We gaan er vanuit dat Porsche dit zal kunnen evenaren.

Elektrische Porsche Macan
Foto: © Porsche

Een primeur bij het laden

Bij de nieuwe Macan kun je laden met 800-volt techniek. Dit resulteert in een laadtijd van slechts 22 minuten (10 tot 80 procent) als je laad bij een snellader met 270 kW.

Wanneer het laadstation een spanning van ‘slechts’ 400V levert, maakt de elektrische Macan gebruik van ‘bank charging’, een baanbrekende technologie. Bij deze methode wordt de 800V-batterij tijdens het opladen effectief opgesplitst in twee afzonderlijke 400V-accu’s, die parallel worden opgeladen.

Nieuw interieur met drie schermen

De volgende generatie Macan krijgt een volledig nieuw interieur. Je kunt er voor kiezen om over maximaal 3-displays te beschikken. De volledig elektrische nieuwe Macan zal beschikken over maximaal drie schermen. Het digitale instrumentencluster is royaal met een grootte van 12,6 inch en staat vrijstaand. Het is ontworpen met een gebogen vorm en is gericht op de bestuurder. Zoals kenmerkend is voor Porsche, bevindt dit scherm zich op het hoogste punt van het interieur, waardoor een optimaal overzicht wordt geboden.

Het centrale display heeft een afmeting van 10,9 inch en biedt een full HD kwaliteit. Het optionele passagiersdisplay is eveneens 10,9 inch groot en maakt gebruik van speciale technologie om ervoor te zorgen dat alleen de bijrijder de functies kan bedienen zonder de bestuurder af te leiden. Hierdoor kunnen videobeelden specifiek voor de passagier worden afgespeeld.

Interieur elektrische Porsche Macan
Foto: © Porsche

De krachtigste Porsche Macan ooit?

Porsche heeft in de tussentijd bevestigt dat dit het krachtigste model tot nu toe zal worden. Het systeemvermogen zal rond de 612 pk en 1000+ Nm koppel bedragen. De Porsche Macan zal aangedreven worden door vierwielaandrijving.

Nieuwe Porsche Macan leasen bij Fleximo

De elektrische Porsche Macan zal uiteraard te leasen zijn bij Fleximo. Binnenkort gaat het model in productie en in de loop van 2024 wordt het model gelanceerd. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Houd dan onze nieuwsbrief en website in de gaten, hier zullen we alle updates bekend maken.

Foto: © Porsche

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken