De volledig elektrische Porsche Macan belooft de sportiefste SUV in zijn segment te gaan worden. Eerder maakte we al kennis met de Porsche Taycan, dit was tevens de eerste elektrische auto van Porsche maar zeker niet de laatste! De prototypes van de volledig elektrische Porsche Macan zijn een tijd geleden de openbare weg op gestuurd en over een tijdje verwachten we de definitieve onthulling!

Elektrische Macan ev aandrijflijn

De helft van Porsche elektrisch!

Porsche heeft uitgepsroken dat in 2025 meer dan de helft van zijn geleverde auto’s elektrisch moeten zijn. In 2030 gaat de percentage nog forser omhoog, dan zou zelfs een percentage van 80% volledig elektrisch moeten zijn.

Volledig nieuwe EV-basis

In Stuttgart wordt hard gewerkt aan het zustermodel van de Porsche Macan op een volledig nieuwe EV-basis. Dat platform heet PPE ­(Premium Platform Electric), een door Porsche en Audi samen ontwikkeld platform. Hoe groot het grootste accupakket wordt en wat dat voor actieradius oplevert, is nog niet helemaal helder. De verwachting is dat de elektrische Macan een groter rijbereik gaat krijgen dan de Porsche Taycan ook al is de elektrische Porsche Macan zwaarder en minder gestroomlijnd.

Testritten met de elektrische Porsche Macan

800V-technologie in de elektrische Porsche Macan

Het nieuwe PPE platform kun je zien als de grote, sterke broer van het MEB-basis van de Volkswagen Groep. De volledig elektrische Porsche Macan is uiteraard niet het enige model die op dit platform terecht zal komen. Zustermerk Audi komt met een PPE-neef van de elektrische Macan in de vorm van de Audi Q6 e-tron. Het ­Premium Platform Electric huisvest 800-v technologie en dat beloofd wat voor de laadsnelheden. Een laadvermogen van maximaal 270 kW moet hierdoor mogelijk zijn. Dit laadvermogen hebben we ook al gezien bij de Porsche Taycan en die laadt hiermee in krap vijf minuten zo’n 100 km actieradius bij, er wordt zelfs gesproken over ultrasnel opladen, 300 km bereik bijladen in zo’n tien minuten!

name bev modellen

Een design met geheel eigen invulling

Om de regulaire Macan en de volledig elektrische Porsche Macan uit elkaar te houden zal je niet meer als twee keer moeten kijken. Als je naar de koets van de Porsche Macan EV kijkt zullen uiteraard een aantal kenmerken zichtbaar zijn van de bekende Macan, maar wel met een geheel eigen draai. Zo zien we aan de voorzijde een dichte grill, een schuiner aflopende grill en koplampen die we ook bij de Taycan terugzagen. Aan de achterzijde zien we duidelijke verschillen, apart gevormde achterlichten die worden verbonden door een doorlopende streep ledverlichting. Aan de achterzijde zien we ook weer kenmerken van de Porsche Taycan terug.

Interieur

Over het interieur kunnen we niks specifiek vertellen. We verwachten wel dat het interieur voorzien zal worden van veel digitale schermen. Met behalve een digitaal ­instrumentarium en een centraal infotainmentscherm ook een scherm voor de neus van de bijrijder. Als Porsche de middentunnel van de elektrische Porsche Macan zal gaan voorzien van een touchscreen of fysieke toetsen is nog afwachten. De elektrische Macan moet een iets oudere kopersgroep aanspreken dan de Taycan en die groep vraagt om een conventionelere bediening. ­

Interieur porsche macan ev

Marktintroductie 2023

In het nieuwe jaar zal de marktintroductie volgen en zullen alle specificaties van de elektrische SUV bekend worden gemaakt.

De komst van de volledig elektrische Porsche Macan SUV is een vol jaar uitgesteld en komt nu pas eind 2023- begin 2024. Het uitstel komt door problemen met de software die in de auto zal moeten komen.

Huidige aanbod van de Porsche Macan

Als we een blik werpen op de website van Porsche zien we dat het huidige aanbod bestaat uit 4 benzine aangedreven modellen. Alle modellen zijn voorzien van vierwielaandrijving en hebben in geen enkele vorm elektromotoren aan boord. De consumentenadviesprijs begint bij 114.00 euro.

Het is niet zo dat Porsche helemaal geen Plug-in Hybrides aanbied. De Porsche Panamera en de Cayenne zijn bijvoorbeeld ook te bestellen met een hybride motor.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken