Waterstof auto leasen: een innovatieve keuze voor de toekomst!

In een tijd waarin duurzaamheid en milieubewustzijn de boventoon voeren, wordt de zoektocht naar schonere mobiliteitsoplossingen steeds belangrijker. Waterstofauto’s bieden een veelbelovend alternatief voor traditionele benzine- en dieselvoertuigen, en bij Fleximo maken we het nu mogelijk om deze technologische hoogstandjes te leasen. Bij Fleximo kunnen we elk gewenste waterstof lease auto leveren. Op dit moment is de keuze niet ruim, Hyundai en Toyota zijn voorlopers op het gebied van waterstof met de Hyundai Nexo en de Toyota Mirai!

Als u wilt begrijpen waarom waterstofauto’s de toekomst van het autorijden vertegenwoordigen en hoe u zelf kunt profiteren van deze innovatie, dan bent u bij ons aan het juiste adres. In deze reeks blogs gaan we dieper in op alles wat u moet weten over waterstof, de voordelen van waterstofauto’s en hoe u er een kunt leasen via Fleximo.

Lease aanbod waterstof auto’s

Op dit moment is het lease aanbod van waterstof auto’s niet uitgebreid. Je hebt de keuze tussen 2 modellen: de Hyundai Nexo en de Toyota Mirai. Beide modellen en alle uitvoeringen zijn uiteraard te leasen bij Fleximo.

Hyundai Nexo

De Hyundai Nexo, een indrukwekkende stap voorwaarts in groene mobiliteit, biedt een vooruitstrevende kijk op de toekomst van autorijden. Als een toonaangevende waterstofauto van Hyundai, belichaamt de Nexo de evolutie naar emissievrij rijden op een uiterst milieuvriendelijke manier.

Met zijn geavanceerde brandstofceltechnologie wordt waterstof omgezet in elektriciteit, waardoor de Nexo een zuiver schone uitlaatgassen produceert: slechts waterdamp. Dit maakt hem niet alleen ecologisch verantwoord, maar ook geschikt voor diegenen die op zoek zijn naar een efficiënte, duurzame rijervaring.

De Hyundai Nexo biedt een royaal rijbereik op één enkele tank waterstof, wat betekent dat lange afstanden afleggen geen probleem is. Bovendien is hij voorzien van geavanceerde veiligheids- en infotainmentfuncties, en biedt hij een ruim en comfortabel interieur voor bestuurder en passagiers.

De Nexo vertegenwoordigt een briljante visie op de toekomst van mobiliteit en laat zien dat duurzaamheid en prestaties hand in hand kunnen gaan. Als u op zoek bent naar een auto die zowel uw behoeften als het milieu respecteert, dan is de Hyundai Nexo zeker het overwegen waard. Bekijk onze rijstest met de Hyundai Nexo!

De Toyota Mirai, een pionier in de wereld van schone mobiliteit, vertegenwoordigt de toekomst van emissievrij rijden met waterstoftechnologie. Deze elegante vierdeurs sedan van Toyota wordt aangedreven door een geavanceerde brandstofcel, die waterstof omzet in elektriciteit en daarbij alleen waterdamp als bijproduct produceert.

Met de Toyota Mirai ervaart u niet alleen een ecologisch verantwoorde rijervaring, maar ook een opmerkelijk rijbereik op één enkele tank waterstof, vergelijkbaar met traditionele benzineauto’s. Het interieur van de Mirai biedt comfort en luxe, met geavanceerde technologieën en hoogwaardige materialen.

Als een symbool van Toyota’s inzet voor duurzaamheid en innovatie, belichaamt de Mirai de visie van een wereld waarin auto’s niet alleen efficiënt en krachtig zijn, maar ook milieuvriendelijk. Kies voor de Toyota Mirai en rijd met vertrouwen in de richting van een schonere, groenere toekomst.

Toyota Mirai Zakelijk leasen

Waar kan waterstof getankt worden in Nederland?

Het eerste Nederlandse waterstof tankstation opende zijn deuren in 2015. Sindsdien heeft dit netwerk zich gestaag uitgebreid, net als het aantal waterstof-elektrische auto’s in Nederland. Momenteel is het mogelijk om waterstof te tanken in en rondom steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Arnhem en Groningen, en er worden snel meer tankstations toegevoegd. Bovendien zijn er plannen om waterstofstations te openen in plaatsen als Veldhoven, Breda, Roosendaal en Dordrecht.

Het streven is om in de nabije toekomst in heel Nederland toegang te bieden tot waterstoftankstations. Ook buiten Nederland groeit het netwerk van waterstofstations gestaag. Zo zijn er in Duitsland inmiddels bijna 100 waterstofstations, met plannen om dit aantal uit te breiden naar 400 tegen 2023. Daarnaast zijn er waterstoftankstations te vinden in andere landen, waaronder België, Frankrijk, Denemarken, Zwitserland en Oostenrijk.

Bekijk hier alle waterstof tankstations Nederland!

Waterstof tanken

De voordelen van een waterstofauto

Hier zijn enkele belangrijke voordelen van waterstofauto’s die ze aantrekkelijk maken als een milieuvriendelijke en praktische vorm van vervoer. Deze voordelen worden hieronder in beknopte bullet points toegelicht.

  • Milieuvriendelijk: Waterstofauto’s stoten geen schadelijke emissies uit, enkel waterdamp, waardoor ze een groenere optie zijn en helpen bij het verminderen van luchtvervuiling en broeikasgassen.
  • Snel tanken: Het tanken van waterstof duurt slechts enkele minuten, vergelijkbaar met het tanken van benzine of diesel, in tegenstelling tot elektrische auto’s die langere laadtijden vereisen.
  • Grote actieradius: Waterstofauto’s bieden doorgaans een grotere actieradius per tankbeurt in vergelijking met batterij-elektrische voertuigen, waardoor ze geschikter zijn voor lange afstanden.
  • Stille werking: Waterstofauto’s zijn over het algemeen stiller dan voertuigen met een verbrandingsmotor, wat zorgt voor een rustigere en comfortabelere rijervaring.
  • Krachtige prestaties: Waterstof-elektrische auto’s hebben vaak krachtige motoren en snelle acceleratie, waardoor ze plezierig zijn om te rijden.
  • Behoud van interieurruimte: Waterstofvoertuigen hebben geen grote batterijpakketten, waardoor ze meer interieurruimte bieden en vergelijkbaar zijn met traditionele auto’s.
  • Lagere gewicht: Waterstofauto’s hebben vaak een lager gewicht dan elektrische auto’s vanwege de afwezigheid van zware batterijen, wat kan bijdragen aan een betere wendbaarheid en efficiency.
  • Potentieel voor hernieuwbare waterstof: Als waterstof wordt geproduceerd met behulp van hernieuwbare energiebronnen, zoals zonne- of windenergie, kan het een volledig duurzame brandstofbron zijn.
  • Geen langdurige degradatie van batterijen: In tegenstelling tot batterijen in elektrische auto’s vertonen waterstofbrandstofcellen geen langdurige degradatie in prestaties, waardoor ze langer meegaan zonder verlies van bereik.
  • Veelzijdigheid: Waterstof kan ook worden gebruikt voor andere toepassingen, zoals energieopslag en levering in sectoren zoals de industrie en de scheepvaart, waardoor het een veelzijdige energiedrager is.

  Veelgestelde vragen omtrent waterstofauto’s

   

Wat is een waterstofauto en hoe werkt het?

Een waterstofauto is een elektrische auto die waterstofgas gebruikt om elektriciteit op te wekken via een brandstofcel. Deze elektriciteit drijft de elektromotor aan en de enige uitstoot is waterdamp.

 

Hoe verschilt een waterstofauto van een elektrische auto?

Waterstofauto’s gebruiken waterstof om elektriciteit op te wekken via een brandstofcel, terwijl elektrische auto’s batterijen gebruiken om elektriciteit op te slaan.

 

Waar kan ik waterstof tanken?

Waterstoftankstations zijn beschikbaar in enkele steden en groeien gestaag, vooral in Nederland, Duitsland en enkele andere landen.

 

Is waterstof veilig als brandstof?

Waterstof wordt als veilig beschouwd, maar er zijn strikte veiligheidsmaatregelen voor opslag en transport. Tankstations en voertuigen worden ontworpen met veiligheid in gedachten.

 

Wat is de actieradius van een gemiddelde waterstofauto?

De actieradius varieert, maar veel waterstofauto’s hebben een bereik vergelijkbaar met benzineauto’s, meestal tussen 400 en 600 kilometer.

 

Zijn waterstofauto’s duurder dan benzine- of elektrische auto’s?

Op dit moment zijn waterstofauto’s vaak duurder, maar de prijzen kunnen in de toekomst dalen naarmate de technologie zich ontwikkelt en de productie toeneemt.

 

Hoe wordt waterstof geproduceerd en is het een duurzame brandstofbron?

Waterstof kan duurzaam worden geproduceerd uit water met behulp van hernieuwbare energiebronnen, maar de meeste waterstof wordt momenteel nog op fossiele brandstoffen gebaseerd.

 

Zijn er subsidies of incentives beschikbaar voor de aankoop van een waterstofauto?

Sommige landen en regio’s bieden subsidies of belastingvoordelen voor de aanschaf van waterstofauto’s, vergelijkbaar met elektrische voertuigen.

 

Zijn er plannen om het netwerk van waterstoftankstations uit te breiden?

Ja, er zijn plannen om het netwerk van waterstoftankstations in verschillende landen uit te breiden om de adoptie van waterstofauto’s te ondersteunen.

 

Hoe onderhoud ik een waterstofauto en zijn er speciale vereisten voor het onderhoud?

Waterstofauto’s vereisen vergelijkbaar onderhoud als conventionele auto’s, maar de brandstofcel en waterstoftanks moeten periodiek worden geïnspecteerd door gespecialiseerde technici.

 

Waterstof auto leasen bij Fleximo!

Bent u op zoek naar een groenere en milieuvriendelijkere manier van autorijden? Overweeg dan eens om een waterstofauto te leasen bij Fleximo! Bij Fleximo begrijpen we de groeiende behoefte aan duurzaam vervoer en streven we ernaar om onze klanten de allernieuwste technologieën en opties te bieden.

Bij Fleximo streven we naar mobiliteit met een minimale ecologische impact, en onze waterstofauto’s zijn een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een schoner en groener alternatief voor traditionele brandstoffen. Stap vandaag nog over op waterstof en ervaar de toekomst van autorijden met Fleximo!

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken