Mercedes-Benz stelt zijn elektrische vlaggenschip, de EQS, opnieuw voor, ditmaal met een indrukwekkende reeks aanpassingen die zowel het uiterlijk als de technologie verbeteren. Deze vernieuwde versie, gepland voor eind april, belooft de lat voor elektrische luxevoertuigen nog hoger te leggen.

Elektrische equivalent van de S-klasse

Als het elektrische equivalent van de iconische S-klasse binnen de Mercedes-familie, is de EQS altijd een symbool geweest van baanbrekende technologie en verfijnde stijl. Nu krijgt deze krachtige liftback een opvallende make-over, met een vernieuwde voorzijde die de verwantschap met zijn prestigieuze tegenhanger versterkt. Het meest in het oog springend is de terugkeer van de Mercedes-ster bovenop de voorklep, nu gepresenteerd op een elegant voetstuk. Deze subtiele veranderingen markeren een verschuiving weg van het EQ-label, wat suggereert dat Mercedes-Benz mogelijk een nieuwe koers vaart op het gebied van elektrische voertuigen.

Technologische Vooruitgang

Naast het esthetische herontwerp worden ook op technologisch vlak indrukwekkende verbeteringen doorgevoerd. De EQS 450 4Matic, voorheen uitgerust met een 108,4-kWh batterij, wordt nu geüpgraded naar een batterij met een capaciteit van 118 kWh, wat resulteert in een aanzienlijke toename van de actieradius tot 782 kilometer. Voor de EQS 450+ wordt zelfs een reikwijdte van 803 kilometer bereikt. Bovendien wordt het assortiment uitgebreid met de introductie van de EQS 350, die een meer bescheiden motoroptie biedt.

Een andere opvallende verbetering is de verhoging van het maximale trekgewicht van zowel de EQS als zijn kleinere broer, de EQE, naar maar liefst 1.700 kilo. Daarnaast introduceert Mercedes-Benz een nieuwe functie die het remsysteem van de auto onderhoudt door regelmatig de remblokken tegen de remschijven te drukken, wat vooral handig is bij het rijden met een EV.

Mercedes EQS zijaanzicht

Comfort en Verfijning

Naast deze technologische updates heeft Mercedes-Benz ook aandacht besteed aan het comfort en de luxe van het interieur. Verbeteringen zoals gegalvaniseerd chroom rondom de ventilatieopeningen en nappalederen accenten op de achterkussens getuigen van de voortdurende inzet voor vakmanschap en kwaliteit. Bovendien wordt een nieuwe voetensteun voor de passagier rechtsachter geïntroduceerd, exclusief beschikbaar bij het optionele comfortpakket, dat ook uitvoerige stoelopties en een verstelbare achterbankleuning omvat.

Mercedes EQS - interieur
Mercedes EQS achterbank

Toekomstgerichte Functionaliteit

Tot slot introduceert Mercedes-Benz een nieuwe functie voor de Europese markt: automatisch rijstrookwisselen. Dit toont aan dat het merk zich niet alleen richt op het verbeteren van de bestaande technologie, maar ook op het implementeren van toekomstgerichte functionaliteit die de rijervaring naar een hoger niveau tilt.

Beschikbaarheid en Prijs

De vernieuwde Mercedes-Benz EQS zal vanaf eind april beschikbaar zijn voor bestelling, waarbij de prijzen ongewijzigd blijven ondanks de toegevoegde standaarduitrusting. Dit onderstreept het voortdurende streven van Mercedes-Benz naar het bieden van uitzonderlijke waarde en prestaties aan zijn klanten.

Met zijn verfijnde ontwerp, geavanceerde technologie en compromisloze luxe, belooft de geüpdatete Mercedes-Benz EQS een nieuwe maatstaf te zetten voor elektrische voertuigen en een buitengewone rijervaring te bieden aan diegenen die streven naar het hoogste niveau van comfort en prestaties!

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken