De Duitse autofabrikant Opel heeft de elektrische versie van de Astra geïntroduceerd. De nieuwe Opel Astra Electric komt binnenkort op de markt en heeft een prima actieradius van 416 kilometer.

Aan de buitenkant is de auto te herkennen aan een sportiever ontworpen voorbumper en standaard 18-inch lichtmetalen wielen in diamond-cut of volledig zwarte afwerking.

Dit is de elektrische Opel Astra Electric - Fleximo

Opel Astra Electric

Wat opvallend is aan de nieuwe Opel Astra Electric, is dat hij zo goed als het hetzelfde eruit ziet als de benzine en diesel variant. Die een zal hier blij mee zijn en de ander wat minder.

De Opel Astra Electric is voorzien van een 54 kWh accupakket. Met dit accupakket moet een actieradius van maximaal 416 kilometer haalbaar zijn. De elektromotor levert 115 kW 156 pk en 270 Nm aan koppel.

Het gemiddelde energieverbruik van de Astra Electric bedraagt 12,7 kWh/100 km (14,9 kWh volgens WLTP). De Astra Electric heeft een topsnelheid van 170 km/u waarmee de Astra Electric harder kan dan veel andere elektrische modellen.

Ook om de ruimte hoef je je niet druk te maken. Je beschikt namelijk over 516 liter kofferruimte en 1.553 liter door de achterbank neer te klappen. Het batterijpakket van de Astra Electric is gemonteerd in de bodem van de auto, waardoor er geen bagageruimte verloren gaat.

De Astra komt niet alleen als elektrische vijfdeurs op de markt, maar ook als Astra Sports Tourer Electric; de eerste elektrische stationwagen van een Duitse autofabrikant.

Opel Astra Sports Tourer Electric, goed nieuws voor station rijders!

Elektrische station rijders hadden tot heden maar weinig keus. Tot heden was er maar een elektrische stationwagen: de MG5. De MG5 had het rijk voor zich alleen. Daar gaat verandering in komen. Eerder maakte Peugeot al bekend dat de Peugeot 308 SW er aan komt, en nu volgt Opel met de Astra Sports Tourer Electric.

Officieel: Opel Astra Sport Tourer Electric

Niet de Astra-e maar de Astra Electric

De splinternieuwe allereerste elektrische Opel Astra heet Astra Electric en niet Astra-e. Dat is opvallend, de elektrische versies van de Corsa en Mokka heten achtereenvolgens namelijk wél Corsa-e en Mokka-e.

De splinternieuwe elektrische versie van de Opel Astra heet namelijk niet Astra-e, maar Astra Electric. Volgens diezelfde strategie gaan de Corsa-e en Mokka-e straks dus Corsa Electric en Mokka Electric heten en doopt Opel de Zafira-e Life straks om in Zafira Electric Life. Het nieuwe Electric-deel van de modelnamen geeft duidelijker weer dat het om een volledig elektrische versie gaat.

Opel Astra electric, niet Astra-e

Opladen met de nieuwe Opel Astra Electric

De elektrische Astra’s Electric hebben een 11 kW-boordlader. Aan een 100 kW-snellader is het accupakket in zo’n 30 minuten tot 80 procent van zijn capaciteit vol te laden met stroom.

Opladen met de nieuwe elektrische auto van Opel

Vol met assistentiesystemen

De assistentiesystemen in de Astra Electric variëren van een botswaarschuwing met automatische remingreep tot een actieve rijstrookassistent, vermoeidheidsdetectie, waarschuwing voor kruisend verkeer achterlangs en semi-automatisch wisselen van rijstrook. Deze systemen, evenals de adaptieve Intelli-Lux LED Pixel Light koplampen met 168 LED-elementen, zijn gebundeld onder de noemer Intelli-Drive 2.0 en zorgen voor een modern veiligheidsniveau.

Bestellen in 2023

De nieuwe Astra Electric is vanaf het voorjaar van 2023 te bestellen. Daarmee wordt de Astra beschikbaar met meer aandrijfvarianten dan elke andere Opel.

Momenteel is de Astra al leverbaar met keuze uit benzine- en dieselmotoren en een plug-in hybride. De lancering van de batterij-elektrische versie maakt het gevarieerde aanbod compleet.

Opel Astra EV bestellen, lithium ion batterij

Leasen bij Fleximo

Interesse in de gloednieuwe Opel Astra Electric of een van de vele andere elektrische modellen? Neem dan gerust contact met ons op of doe een geheel vrijblijvende aanvraag!

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ontvang binnen 24 uur de scherpste lease offerte!

[caldera_form id=”CF637e3e6751170″]

 

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken