Update Tesla Model 2! (2024)

Tesla heeft bevestigd dat ze werken aan een instapmodel dat betaalbaarder zal zijn, aldus Elon Musk. Hoewel specifieke details over de auto nog schaars zijn, suggereren analisten dat de productie niet volledig op stoom zal zijn vóór 2027. Bloomberg rapporteert dat tegen die tijd de productie van dit model de grens van 1 miljoen auto’s per jaar zou kunnen bereiken, waarmee het in de buurt komt van de prestaties van de Model Y in 2023. Volgens geruchten zou de nieuwe Tesla, die mogelijk de naam Model 2 krijgt, naar schatting ongeveer $20.000 aan materialen kosten. Musk heeft aangegeven dat Tesla zich momenteel in een groeifase bevindt, met de opkomst en populariteit van de Model 3 en de Model Y. Hoewel de naam “Model 2” nog niet bevestigd is, past deze naam in het acroniem “S3XY” van Tesla’s huidige modellenaanbod. Dit heeft geleid tot speculatie dat de kleinere auto deze naam zou kunnen krijgen, vooral omdat het mooi onder de Model 3 zou passen.De langverwachte ‘Tesla Model 2 wordt werkelijkheid in Duitsland

De auto-industrie ondergaat een opwindende transformatie met de komst van betaalbare elektrische auto’s. Tesla, de pionier op het gebied van elektrische voertuigen, heeft onlangs bevestigd dat ze werken aan een betaalbare EV, die naar verluidt slechts 25.000 euro zal kosten. In dit artikel nemen we een diepgaande duik in de plannen van Tesla en wat we tot nu toe weten.

 

Elon Musk bevestigt de geruchten in Duitsland

Het begon allemaal met geruchten over een “Model 2” van Tesla, een goedkopere elektrische auto die al enige tijd in de lucht hing. Maar nu is het zeker: Elon Musk heeft tijdens zijn bezoek aan de Gigafactory in Duitsland bevestigd dat er een nieuwe, betaalbare Tesla op komst is. De locatie voor de productie van deze auto is niet alleen Duitsland, maar ook India en Mexico worden genoemd als mogelijke productielocaties.

 

De goedkope elektrische auto van Tesla: wat we weten

Hoewel de naam nog niet officieel is bevestigd, zijn er sterke aanwijzingen dat deze auto “Model 2” zal heten. Dit zou passen in de woordgrap van Elon Musk, waarbij de line-up van Tesla zou leiden tot ‘2 S3XY’. Een naam die zeker tot de verbeelding spreekt.

 

Wanneer kunnen we de Tesla Model 2 verwachten?

Helaas is er nog veel onduidelijkheid over de exacte releasedatum van de betaalbare Tesla. Hoewel eerder werd gespeculeerd dat de auto in 2024 op de markt zou komen, lijkt de productie nog enige tijd op zich te laten wachten. De Tesla Model 2 zal worden gebouwd op een nieuw next-generation platform, dat nog in ontwikkeling is, wat betekent dat zowel het platform als de productielijn moeten worden aangepast voordat de productie van start kan gaan.

 

Gebouwd in Duitsland: Tesla’s nieuwe megafabriek

Een opvallend feit is dat de goedkopere Tesla in de gigafabriek in Berlijn wordt geproduceerd, wat betekent dat de productie van deze veelbelovende auto ‘om de hoek’ is. Deze Gigafactory in Berlijn produceert ook de Tesla Model Y, wat de fabriek tot een strategische locatie maakt voor de ontwikkeling van Tesla’s betaalbare elektrische voertuig. Het bezoek van Elon Musk aan deze fabriek was een belangrijke stap om de komst van de Model 2 te bevestigen.

 

Concurrentie voor andere betaalbare EV’s

Hoewel de markt zich vult met betaalbare elektrische voertuigen van verschillende fabrikanten, is de aankondiging van de goedkopere Tesla ongetwijfeld een gamechanger. Met de Model Y die al de bestverkochte auto van Europa is, heeft de Model 2 het potentieel om de verkoopstatistieken te domineren en de elektrische mobiliteitsrevolutie naar een hoger niveau te tillen.

 

In een tijdperk waarin elektrische auto’s steeds toegankelijker worden, belooft Tesla’s nieuwe Model 2 een spannende toevoeging te worden. Hoewel we nog even geduld moeten hebben voordat we deze elektrische schoonheid op de weg zien, is het zeker iets om naar uit te kijken.

Goedkope Tesla Model 2

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken