Het Chinese automerk NIO heeft zijn eerste Power Swap Station in Nederland geopend. Het Power Swap Station biedt de mogelijkheid om een lege accu te wisselen met een volle in slechts enkele minuten.

NIO heeft zijn eerste Nederlandse ‘Power Swap Station’ geopend bij het Van der Valk Hotel aan de A58 bij Tilburg. De komende jaren zullen er meer volgen. NIO wil namelijk ook in Nederland een groot netwerk aan wisselstations bouwen.

Nio opent eerste accuwisselstation in Nederland - AutoWeek

312 wissels per dag!

Het Power Swap Station in Tilburg is ongeveer even groot als twee garageboxen en kan dagelijks 312 accu’s wisselen. Een batterijwissel is een volautomatisch proces, waarbij de auto zichzelf naar binnen rijdt. De lege accu wordt door een machine aan de onderkant van de wagen vervangen door een volle.  Ook kunnen er tot 13 accupakketten gelijktijdig worden opgeladen met een laadvermogen van  20 kW tot 80 kW. Binnen slechts 5 minuten is een lege accu vervangen door een 90% volle accu. NIO gaat de accu’s niet tot 100% opladen om de levensduur van de cellen te beschermen.

Accuwissel in plaats van laadpaal: Chinees merk opent accustations in Nederland | RTL Nieuws

 

NIO modellen naar Nederland

NIO brengt in de komende maanden drie elektrische auto’s op de Nederlandse markt, de NIO ET5, ET7 en de NIO EL7. De eerste twee sedan en de laatste is een SUV. De NIO ET7 is leverbaar sinds oktober, de NIO EL7 volgt in maart 2023 en de NIO ET5 later in 2023.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken