De langverwachte BMW XM gaat BMW liefhebbers zeker niet teleurstellen. Het nieuwe model van BMW mag dan wel een grote SUV zijn, maar heeft ontzettend veel power. Namelijk tot 748 pk en 1.000 Nm koppel. Volgens BMW is het dan ook een echte M. BMW M is een van de sterkste badges die er bestaat. De krachtige BMW XM zal het aanbod van BMW lekker opschudden.

BMW XM

BMW Concept XM

De XM is niet een complete verassing. Een tijd geleden werd de nieuwe BMW concept XM al bekend gemaakt aan de buitenwereld. BMW brengt nu bijna een op een uit wat ze voorheen hebben laten zien als BMW concept XM.

Opvallend design

Als we het uiterlijk kort samen moeten vatten is het kort gezegd een uniek design. De nierengrille aan de voorkant springt er direct uit. De koplampen zijn verdeeld over verschillende modules. De achthoekige BMW nierengrille staat trots tussen de koplampen en heeft ook de voor BMW M typerende dubbele spijlen.

Als je de XM vanaf de zijkant bekijkt heeft het wat weg van een coupé achtig design. De lange motorkap en de gestrekte, afhellende daklijn zorgen voor een zeer karakteristieke vorm.

BMW XM

Als je het model van achter bekijkt spat de power er van af! De uitlaten boven elkaar en de brede wielkast vormen maken veel indruk.

BMW XM

De XM heeft een lengte van 5,11 meter, dit is iets korter dan de BMW X7. De wielbasis van de twee is daar in tegen wel gelijk. Voor bagage heb je dan vanzelfsprekend ook genoeg ruimte, 527 tot 1820 liter bagageruimte. Met een breedte van 2,005 is het de breedste BMW ooit.

BMW XM

Een onderscheidende M interpretatie

Het interieur biedt een onderscheidende M interpretatie van het typerende op de bestuurder gerichte cockpitdesign. De strakke lijnen, high performance , het dashboard, de middenconsole en de deurpanelen creëren een sportief gevoel.

BMW XM cockpit

Het interieur van de BMW Concept XM bestaat uit leder, fluweel en carbon. Achterin bevindt zich de comfortabele M Lounge, met lederen en fluwelen bekleding. De prismastructuur in de hemelbekleding wordt indirect verlicht vanaf de zijkant en de Ambiance verlichting bestaat uit de drie BMW M kleuren.

BMW XM interieur

De cockpit straalt exclusiviteit uit. Zoals ook zichtbaar is bij de BMW iX, heeft de XM ook een BMW Curved Display. Het BMW Curved Display heeft het merk niet zomaar toegepast op deze auto. Het display maakt de cockpit vloeiend en overzichtelijk voor de bestuurder. BMW zegt ook altijd de bestuurder staat centraal. Tenslotte maken de ID 8 user en de nieuwe BMW idrive het interieur af.

BMW XM interieur

V8 met hybride aandrijflijn in de BMW XM

De XM met 4,4 liter V8 motor zal ondersteund worden door een M Hybrid aandrijfsysteem. Een unieke combinatie kun je wel zeggen. Samen leveren de motoren een maximum vermogen van 650 pk en 800 Nm koppel. De XM sprint van 0-100 km/u in 4,3 seconden. De topsnelheid van 250 km/u kan worden verhoogd naar 270 km/u met het optionele M Drivers Package.

BMW XM

BMW XM label red

De BMW XM is een krachtbron van een V8 in combinatie met elektriciteit. Vanaf de herfst van 2023 wordt dit model nog krachtiger gemaakt met de komst van de BMW XM Red Label. Deze uitvoering gaat 748 pk en een maximaal koppel van 1.000 Nm leveren!

Opladen met BMW charging

Het eerste geëlektrificeerde model van BMW M heeft een accucapaciteit van 25,7 kWh bruikbaar. De laadaansluiting van de XM maakt laden met wisselstroom (AC) mogelijk tot een snelheid van maximaal 7,4 kW.

BMW Charging

Het gebruik van elektriciteit kan worden geregeld met behulp van de rijmodi Hybrid, Electric en eControl. In de Electric modus is een maximumsnelheid van 140 km/h mogelijk en is de puur elektrische actieradius 82 tot 88 km. Ideaal als je niet wilt laten merken hoeveel power de BMW XM heeft op bijvoorbeeld een zakelijke afspraak.

De prijs van de BMW XM

De XM heeft een vanafprijs van 175.142. Voor dit bedrag rijd je in de krachtigste BMW M die er ooit gebouwd is.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken