In 2023 trok BMW het doek van een nieuwe 5-serie en de volledig elektrische BMW i5, dit maakte de nieuwe 5-generatie familie alleen nog niet compleet. Bij een 5-serie denken veel rijders natuurlijk ook aan een station. Goed nieuws, de BMW i5 Touring is in aantocht en zal in 2024 zijn debuut gaan maken.

In dit artikel kijken we naar de details en specificaties die al bekend zijn omtrent de nieuwe BMW i5 Touring. Eerder hebben we ook al een uitgebreide review gemaakt met de BMW i5 sedan!

Bijna identieke afmetingen

Met bijna identieke afmetingen als de BMW 5 Serie Sedan, meet de nieuwe BMW i5 Touring 5.056 mm in lengte, met een gedeelde wielbasis van 2.995 mm. Hoewel de hoogte met 27 mm is toegenomen tot 996 mm ten opzichte van de Sedan, blijft de voorkant van beide modellen consistent. Opvallend zijn de herkenbare L-vormige achterlichten van de i5 Touring, terwijl zowel de zij- als achterbumper een sportief tintje krijgen met hun donkere afwerking, wat het gehele voertuig een verlaagd en sportief silhouet geeft.

Ruim interieur

Het interieur van de BMW i5 Touring belooft een ideale combinatie van rijplezier en comfort voor lange reizen. Royale ruimte, moderne functies, uitstekende geluidsisolatie en hoogwaardige materialen zorgen voor een eersteklas rijervaring. De bagageruimte in de kofferbak is vergroot tot 570 liter, en met de achterbank neergeklapt wordt zelfs een indrukwekkende 1.700 liter aan laadruimte geboden.

Elektrische aandrijvingen

De BMW i5 eDrive40 Touring wordt aangedreven door een hoogvoltage accu met een nettocapaciteit van 81,2 kWh. Met een WLTP-bereik van maximaal 548 km en een acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 6,1 seconden, biedt deze elektrische stationwagen een opwindende rijervaring. De AC-laadaansluiting maakt een oplaadtijd van ongeveer acht uur mogelijk, terwijl een optionele 22 kW AC-snellaadaansluiting beschikbaar is. Snelladen met DC gelijkstroom is ook een optie, met een laadsnelheid tot 205 kW, waardoor de accu in ongeveer een half uur van 10 tot 80% wordt opgeladen.

Voor wie op zoek is naar extra vermogen en prestaties, biedt de BMW i5 M60 xDrive Touring een extra elektromotor op de vooras, wat het totale systeemvermogen opstuwt naar 442 kW (601 pk). Met een indrukwekkende acceleratie van 4,4 seconden naar 100 km/u en een topsnelheid van 230 km/u, levert deze variant niet alleen kracht maar ook snelheid. De actieradius van de M60 xDrive Touring is maximaal 498 km (WLTP), en met de AC-snellaadaansluiting kan de accu in vier uur volledig worden opgeladen. Snelladen met DC gelijkstroom is mogelijk met een laadsnelheid tot 205 kW, waardoor de elektrische stationwagen snel weer de weg op kan.

Prijzen BMW i5 Touring

De prijzen van de nieuwe i5 Touring zijn helaas nog niet bekend gemaakt. In de aanloop naar het debuut worden deze verwacht. Als BMW de prijzen bekend maakt zal de I5 Touring ook direct te leasen zijn bij Fleximo!

Meer autonieuws

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken