In 2024 wil Peugeot het gehele assortiment hybride of volledig elektrisch maken. In 2030 moeten alle modellen volledig elektrisch zijn. De kans is dus groot dat dit de laatste Peugeot 508 is met een benzinemotor. Toch krijgt de Peugeot 508 nog een facelift!

Peugeot 508 Facelift (2023) | Fleximo

Highlights nieuwe Peugeot 508!

  • Nieuwe designtaal
  • Verkrijgbaar in Plug-in Hybride
  • Diesel komt niet naar Nederland
  • 360 pk sterke PSE versie
  • Juni op de Europese markt

Peugeot 508: achterzijde | Fleximo

Het uiterlijk van de nieuwe Peugeot 508

De grootste verandering aan de nieuwe Peugeot 508 zien we bij het exterieur. De nieuwe 508 krijgt een volledig nieuwe designtaal! De merkidentiteit van Peugeot met de leeuwenklauw komt duidelijk terug. De vernieuwde voor- en achterlichten moeten een veeg van een klauw voorstellen.

Het is alweer 5 jaar geleden dat Peugeot de 508 presenteerde. De tweede generatie maakte veel indruk met zijn strakke lijnen. Inmiddels is de bestaande 508 alweer ”oud” te noemen en heeft Peugeot er het een en ander aan veranderd. Jongere modellen als de Peugeot 308 en nieuwe 408 zien er een stuk frisser en jonger uit. Het werd dus tijd dat Peugeot de 508 een facelift gaf om hem visueel meer in de pas te laten lopen met zijn recentere broertjes en zusjes.

Nieuwe Line-up!

Naast de aanpassingen aan het exterieur, vernieuwd Peugeot ook nog eens de volledig Line-up van de 508. Voorheen hadden we alleen een diesel en een benzine variant, nu is hij er ook als Plug-in hybride. De sterkste versie is uiteraard de sportieve PSE. Dit is altijd een PHEV en heeft 360 pk en 520 Nm. Goed nieuws dus voor Peugeot rijders die een PHEV op de wensenlijst hebben staan. De eerder genoemde diesel zal niet naar Nederland komen.

Peugeot 508: facelift en extra plug-inversie | Fleximo

Interieur nieuwe Peugeot 508

Ook in het interieur zijn de nodige veranderingen door het merk gedaan. Wellicht zal het je niet meteen opvallen in de eerste oog omslag. De 508 krijgt een infotainmentscherm van 10-inch en de allernieuwste software. Daarnaast zal de grote automaat hendel ruimte maken voor een kleinere hendeltje wat mooi verwerkt zit in de middenconsole.

Op het stuur zien we ook het nieuwe logo terug. Persoonlijk vinden wij het een stuk strakker ogen dan het logo voorheen. Als je een blik over het stuur werpt zie je een 12-inch digitaal instrumentarium.

 

Nieuwe Plug-in hybride motor

Bij de motoren van de nieuwe 508 is ook veel veranderd. De sedan en de station variant starten allebei met een 130 pk sterke 1.2 PureTech driecilinder benzinemotor die gekoppeld is aan een 8-traps automaat.

Zoals eerder gezegd staat er ook een dieselvariant gepland maar komt deze niet naar Nederland.

Voor de plug-in hybride rijders is er een krachtige hybride uitvoering onthuld. De 180 pk en 360 Nm sterke uitvoering komt met een 1.5 viercilinder benzinemotor (150 pk, 300 Nm) en een 110 pk elektromotor. De elektrische actieradius voor de sedan bedraagtmaximaal 64 kilometer en voor de Peugeot 508 station (SW) 62 kilometer. Standaard heeft de Peugeot 508 Plug-in Hybrid een 12,4 kWh accupakket.

2023 Peugeot 508 sw station

Topversie van de Peugeot 508!

De absolute topversie van de nieuwe Peugeot 508 is de PSE (Peugeot Sport Engineered). De vierwielaangedreven plug-in hybride met een vermogen van 360 pk en 520 NM. De elektrische actieradius is met 52 kilometer kleiner dan die van de mildere stekkerversies. Verder heeft het topmodel standaard een 7,4 kW boordlader. De boordlader is bij andere aandrijflijnen optioneel. Het topmodel is te herkennen aan zijn sportieve bumper, glanzende afwerkingen in de grill en stoplichtsprintjes in 5,2 tellen naar 100 km/u.

Peugeot 508 vernieuwd: nieuw gezicht én nieuwe plug-in - Fleximo

Nieuwe Peugeot 508 zakelijk leasen?

We zullen nog even geduld moeten hebben op de nieuwe Peugeot 508. Vanaf juni 2023 kunnen wij de 508 leveren in elk gewenste uitvoering, kleur en opties. Ben jij opzoek naar een nieuwe leaseauto? Bekijk dan ons aanbod personen en elektrische auto’s of neem gerust contact met ons op, onze adviseurs helpen je graag verder!

Nieuwe Peugeot 408!

Maak kennis met de nieuwe Peugeot 408!

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken