In 2022 was de Opel Corsa een van de best verkocht auto’s van Nederland. De auto uit het B-segment eindigde op een 5e plek en de Peugeot 208 op de 1e plek. Toch loopt het B-segment in de rest van Europa flink terug. Veel bedrijven overwegen om dit segment uit het product gamma te gaan schrappen, zo stopt Ford met de bekende Fiesta en is Volkswagen nog aan het overwegen om met de Polo te stoppen!

Opel waagt de gok en frist de Opel Corsa op. De vraag is als hij de verwachtingen wederom waar kan gaan maken de komende jaren.

Voorzijde Opel Corsa 2023Opel Corsa facelift 2023!

Opel ziet dus nog zeker toekomst in hun populair B-segment model. De nieuwe Opel Corsa is vrij makkelijk te onderscheiden van het vorige model. Het Vizor front siert nu de bumper van de compacte hatchback en daarmee is de nieuwe Corsa standaard voorzien van LED-koplampen. Liever Matrix-koplampen? Ook dat is mogelijk tegen een meerprijs. Ook aan de achterzijde valt iets direct op, de naam aanduiding is over de gehele kofferklep uitgeschreven. Verder heeft het model een zijaanzicht met karakteristieke lijnen en een onderbroken C-stijl.

Achterzijde nieuwe Opel CorsaAchterkant Opel CorsaVernieuwd interieur: ‘’Hey Opel’’

Van binnen is de vernieuwde Corsa uiteraard ook aangepakt. Centraal op het dashboard zien we een 10-inch scherm. Dit systeem biedt onder andere: navigatie, spraakherkenning en over the air updates. Het systeem is helemaal aan te passen naar wensen van de gebruiker. Apple Carpaly of Adnroid auto is in bijna alle modellen standaard en ook zal de Corsa wederom voorzien zijn van draadloos laden.

Naar onze mening ziet het interieur eruit als een fijne omgeving. De nieuwe bekleding, schakel transmissie en de vernieuwde stuurwiel dragen hier positief aan bij.

vernieuwd interieur Opel CorsaMild-hybrid en volledig elektrisch

De Corsa veranderd iets in naam, vanaf nu heet het de Corsa Electric. De elektrische variant komt op de markt in twee uitvoeringen van stellantis. De eerste komt met 100 kW (136 pk) en met een verbeterde actieradius tot 357 km (WLTP). Nieuw is de variant met 115 kW (156 pk) en tot 402 km actieradius (WLTP).

De mildhybrid benzinemotoren van 74 kW/100 pk en 100lW/136pk krijgen wat extra hulp van een 48-Volt starter-generator en dat maakt deze twee krachtbronnen tot milde hybride aandrijving.

De prijzen blijven nog even uit maar zullen naar verwachting snel gaan volgen. De orderboeken zal in de komende weken open gaan en de eerste levering starten in de tweede helft van dit jaar ergens.

Vernieuwde Opel Corsa - zijaanzicht

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken