Fleximo adviseert MKB-bedrijven op het gebied van autolease. Ons advies beperkt zich niet tot offertes voor lease auto’s, maar strekt zich uit tot alle facetten van zakelijke auto lease en mobiliteit. Met ruim 20 jaar ervaring kunnen wij u helpen met elk gewenste mobiliteitsvraag.

Bent u op zoek naar informatie over het type lease auto en de mogelijkheden in autolease en leasevorm (of combinatie van leasevormen)? Wilt u de kosten van uw wagenpark reduceren door over te gaan op autolease? Zoekt u een partij die voor deze autolease een creatieve oplossing bedenkt? Of kunt u advies gebruiken bij het formuleren van uw wagenparkpolicy? Fleximo regelt niet alleen alles met betrekking tot auto leasen voor u, maar ondersteunt u tevens bij de gehele mobiliteit van uw bedrijf.

Wat is zakelijk auto leasen?

Bij zakelijk leasen biedt een leasemaatschappij financiering voor bedrijfsauto’s. U kunt het voertuig gebruiken of eigenaar worden via een leasecontract, zonder dat u het volledige aanschafbedrag in één keer hoeft te betalen. Hierdoor voorkom je grote investering en houd je geld over voor investeringen die geld kunnen opleveren

Hoe werkt zakelijk leasen?

Bij zakelijk leasen heb je de keuze tussen twee leasevormen: financial lease en operational lease. Beide zijn mogelijk bij Fleximo. Bij operational lease zijn zaken als wegenbelasting, onderhoud, banden, allriskverzekering, schade en reparatie zijn allemaal inbegrepen in het leasebedrag. Je betaalt dus een all-in vast bedrag per maand en wij regelen de rest. De zakelijke autolease kosten worden maandelijks gefactureerd, makkelijk voor je administratie! Daarnaast loop je ook geen restwaarde en onderhoudsrisico. Kortom je wordt volledig ontzorgd en hoeft enkel nog te tanken of te laden.

Inbegrepen kosten bij zakelijk leasen

Kies je voor zakelijke autolease? Dan hoef je enkel en alleen nog te tanken of bij een elektrische auto te laden. Alle kosten zitten namelijk in het maandelijkse bedrag, een all-in maandbedrag noemen wij het ook wel.

In onderstaand overzicht zie je alle componenten die inbegrepen zijn:

Aanbod zakelijk lease auto’s

Bij Fleximo kunnen we elk gewenst model en uitvoeringen leveren. De auto’s zijn volledig naar eigen wens samen te stellen. In ons aanbod vind je alle elektrische, hybride, plug-in hybride en brandstof auto’s. Wat wordt jouw nieuwe zakelijke lease auto? Wellicht staat die tussen ons uitgebreid aanbod!

Lease aanbod - Plug-in Hybride
Lease aanbod - Hybride
Lease aanbod - Brandstof
Lease aanbod - Bedrijfswagens

Voordelen van zakelijk leasen

Auto leasen zakelijk is razend populair. Steeds meer ondernemers kiezen voor deze flexibele en voordelige manier van autorijden. Maar wat zijn nu precies de voordelen van zakelijk leasen?

 1. Lagere kosten
  Een van de grootste voordelen van zakelijk leasen is dat je lagere kosten hebt. Je hoeft immers niet in één keer de aanschafprijs van de auto te betalen. In plaats daarvan betaal je een vast bedrag per maand. Dit bedrag is fiscaal aftrekbaar, waardoor je nog eens extra bespaart.
 1. Behoud van werkkapitaal
  Doordat je de aanschafprijs niet in één keer hoeft te betalen, houd je meer werkkapitaal over. Dit geld kun je investeren in andere gebieden van je bedrijf, zoals marketing, productontwikkeling of personeel.
 1. Geen onverwachte kosten
  Bij zakelijk leasen zit je niet met onverwachte kosten. Onderhoud, reparaties en verzekeringen zijn inbegrepen in het leasecontract. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan.
 1. Flexibele mobiliteit
  Zakelijk leasen is flexibel. Je kunt kiezen voor een leasecontract op maat, afgestemd op jouw behoeften. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de looptijd van het contract, het aantal kilometers dat je per jaar mag rijden en de accessoires die je in de auto wilt hebben.
 1. Een nieuwe auto (m.u.v. occasion lease)
  Met zakelijk leasen rijd je altijd in een nieuwe auto. Dit is niet alleen prettig, maar ook goed voor het imago van je bedrijf. Bovendien zijn nieuwe auto’s vaak zuiniger en veiliger dan oudere auto’s.
 1. Duurzaam ondernemen
  Zakelijk leasen kan een bijdrage leveren aan duurzaam ondernemen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een elektrische of hybride auto. Ook kun je kiezen voor een leasemaatschappij die zich richt op duurzaamheid. Bij Fleximo werken we samen met meer dan 5 leasemaatschappijen, zo is er altijd wel een die bij jouw bedrijf past.
 1. Minder administratie
  Zakelijk leasen scheelt je administratie. Alles wordt geregeld, van de tenaamstelling tot de verzekering. Zo houd je meer tijd over voor je core business.

Fiscale informatie (Belangrijk voor ondernemers)

Bij zakelijk leasen zijn er diverse aspecten om als ondernemer in de gaten te houden.

 • Aftrekbaarheid van leasekosten
  Met zakelijke lease kun je de maandelijkse autoleasekosten van de bedrijfswinst aftrekken. Ditzelfde geldt voor parkeerkosten en brandstof.
 • BTW-regeling
  Indien je BTW-plichtig bent, kun je de BTW van jouw leasefactuur via de BTW-aangifte van de onderneming aftrekken. Deze regeling is van toepassing op het zakelijke deel van de leasekosten, niet op het privégebruik.
 • Bijtelling
  De fiscus neemt aan dat wanneer je een auto zakelijk gebruikt (zowel aankoop als lease), je er ook privé gebruik van maakt. Over dit privégebruik dien je belasting te betalen, wat wordt aangeduid als bijtelling.
 • Bijtellingspercentage
  Het bijtellingspercentage wordt bepaald aan de hand van de CO₂-uitstoot van de auto en het jaar waarin deze voor het eerst op naam is gezet. Voor nieuwe auto’s in 2024 gelden twee bijtellingstarieven: 22% voor voertuigen met een CO₂-uitstoot boven 0 gr/km en 16% voor voertuigen met een CO₂-uitstoot van 0 (volledig elektrische of op waterstof) over de eerste €30.000 van de auto, waarboven 22% wordt toegepast.
 • Geen bijtelling betalen?
  Indien je zakelijke auto privé minder dan 500 kilometer rijdt, ben je vrijgesteld van bijtelling. De Belastingdienst vraagt als bewijs een controleerbare rittenregistratie. Belangrijk om te onthouden: de 500 kilometer is persoonsgebonden, niet gebonden aan het voertuig!

Fleximo, jouw zakelijke leasepartner!

Bij Fleximo kun je altijd terecht voor jouw nieuwe of gebruikte zakelijk lease auto. Wij zijn jouw persoonlijke adviseur op het gebied van leasen en het bieden van mobiliteitsoplossingen. Voor al onze klanten zijn we bereikbaar op werkdagen van 8:30 tot 22:00 in de avond. Dagelijks staan onze collega’s klaar om jouw volledig te ontzorgen. Dit is terug te zien in onze beoordeling van een ruime 9+!

Meer informatie omtrent zakelijk leasen of als zakelijk leasen bij jouw bedrijf past? Neem gerust contact op, wij voorzien je graag van een passend advies op basis van de specifieke wensen en behoeften van jouw bedrijf.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken