BYD Dolphin is een nieuwe elektrische auto die wordt geproduceerd door het Chinese automerk BYD. De Dolphin is ontworpen als een compacte, stijlvolle stadsauto met een betaalbaar prijskaartje en indrukwekkende specificaties. Deze auto beschikt over een elektromotor die voldoende vermogen levert voor dagelijks gebruik en heeft een bereik van meer dan 400 kilometer op een volle accu.

Specificaties BYD Dolphin

  • 427 km actieradius WLTP
  • Max snelheid 160 km/u
  • 60 kWh batterij
  • 150 kW vermogen
  • 290 Nm koppel
  • 1.310 Liter opbergruimte

Het Chinese merk BYD heeft op dit moment drie volledig elektrische modellen in het gamma. Daar wordt mogelijk dit jaar nog een vierde model aan toegevoegd. Het gaat om de BYD Dolphin, een compacte elektrische hatchback. Laat je niet van de wijs brengen door het woord ‘compact’ want deze 5-zits hatchback is ruimer dan je denkt. Niet alleen zijn inhoud maar ook zijn standaard uitrusting is gerust ruim te noemen.

BYD Dolphin

Compacte EV

Zoals eerder genoemd is de BYD Dolhpin een compacte SUV uit China. Afhankelijk van de uitvoering heeft de Dolhpin een lengte van 4,07 tot 4,15 meter. Qua formaat is hij met deze afmetingen kleiner als de MG4 Electric en de Volkswagen ID.3 maar weer groter als de Peugeot e-208 en de Opel Corsa-e. De wielbasis is daarin tegen indrukwekkend te noemen, met 2,7 m is dit zeer ruim voor de lengte van dit model.

E-platform 3.0: een bekend platform

De BYD Dolpin staat op het e-platform 3.0. Eerder werd op dit platform ook als de BYD Atto 3 in Nederland geleverd. Net als de Atto 3 zal ook de Dolphin worden voorzien van een 60 Kwh accupakket. Met dit accupakket beschik je over een WLTP-actieradius van 427 kilometer. Ook de DOLPHIN profiteert van de baanbrekende Blade Battery, die een revolutie teweegbrengt op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en prestaties in de EV-industrie. En dit alles zonder gebruik te maken van schaarse grondstoffen zoals nikkel en kobalt Mocht je het hiermee niet redden dan kun je naar de snellaadpaal rijden, van 30% naar 80% laad je in slechts 29 minuten. Een stoplicht sprintje van 0-100 km/u behaal je in 7,1 seconden en de topsnelheid bedraagr 160 km/u.

Het vermogen van de BYD Dolphin bedraagt volgens de website van BYD 150 kW / 204 pk en 290 Nm, prima specificaties voor de Nederlandse markt als je het ons vraagt.

Uitgebreide rijhulpsystemen

De standaarduitrusting van de DOLPHIN omvat een scala aan geavanceerde rijhulp- en veiligheidsfuncties. Alle varianten zijn uitgerust met een 360-graden camera, Blind Spot Detectie (BSD), Lane Keeping Assistance (LKA) en Intelligente Cruise Control (ICC). Daarnaast is de DOLPHIN standaard uitgerust met Rear Cross Traffic Alert (RCTA) en Rear Cross Traffic Brake (RTCB), waardoor millimeterwave radars andere weggebruikers detecteren die zich naar de achterkant van het voertuig begeven tijdens het achteruit rijden. Als er een mogelijk risico op een aanrijding wordt gedetecteerd, klinkt er een waarschuwingsgeluid en wordt de auto automatisch geremd.

BYD Dolphin Q3 2023 in Nederland en Zakelijk te leasen bij Fleximo!

De BYD Dolphin zal niet lang op zich laten wachten. De verwachting is dat de elektrische Dolphin in juni in de Nederlandse showrooms te vinden is. Zakelijke rijders kunnen natuurlijk bij Fleximo terecht voor een scherp leasevoorstel. De vanafprijs van het nieuwe model is tot op heden niet bekend gemaakt, nog even geduld. Wat wel al zeker is, je betaalt slechts 16% bijtelling!

Bekijk hier de BYD Atto 3, Han en de Tang!

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken