Een nieuwe toevoeging in 2024

Het jaar 2024 belooft een opwindend jaar te worden voor Dacia-liefhebbers, want niet alleen staat de langverwachte Dacia Duster gepland voor release, maar ook de elektrische Spring krijgt een verfrissende update. De kers op de taart is echter de introductie van de imposante Dacia Bigster, de grote broer van de geliefde Duster, die eerder dan verwacht zijn intrede zal maken op de markt.

Het begin: Bigster Concept in 2021

Het eerste teken van wat komen ging, manifesteerde zich in 2021 toen Dacia het doek onthulde van de indrukwekkende Bigster Concept. Hiermee gaf het automerk een voorproefje van wat we konden verwachten: een forse SUV die de Duster zou overtreffen. Opvallend was de kenmerkende Y-vormige verlichting, die de stoere uitstraling van de SUV benadrukte. Wat de Bigster Concept onderscheidde, was de toewijding aan puurheid, met beschermende panelen op de carrosserie gemaakt van gerecycled plastic.

De eigenschappen van de Bigster

Met een lengte van 4,6 meter, gebouwd op de CMF-B-bodemsectie, belichaamt de Bigster het DNA van Dacia met zijn kernwaarden: eenvoud, eerlijkheid en authenticiteit. De SUV is zo’n 30 centimeter langer dan zijn kleinere broer, de Duster. Wat de aandrijving betreft, zal de Bigster beschikbaar zijn met diverse aandrijflijnen, waaronder een hybride optie, en als vierwielaandrijver. Als we naar de lengte en de zijaanzicht foto’s kijken, is er een kans dat deze variant wellicht ook in 7-zitter variant komt.

Productie in Roemenië en Marokko

De productie van de Dacia Bigster vindt plaats in het thuisland Roemenië, waar momenteel ook de Jogger van de band rolt. Echter, Dacia heeft plannen om de Jogger-productie deels te verplaatsen naar de fabriek in Tanger, Marokko. Deze verschuiving stelt ruimte beschikbaar voor de productie van de langverwachte ‘Bigster’. Op deze manier blijft Dacia niet alleen trouw aan zijn roots in Roemenië, maar breidt het ook zijn productiecapaciteit uit naar andere locaties.

Met de Bigster die eerder dan gepland op de markt verschijnt, lijkt 2024 een cruciaal jaar te worden voor Dacia, waarin het merk zich positioneert als een speler op de markt van robuuste en veelzijdige SUV’s. De Dacia liefhebbers wachten in spanning af op de onthulling van deze grootschalige toevoeging aan de Dacia-familie.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken