De autowereld staat nooit stil, en zes jaar na de introductie van de eerste BMW X2 heeft het Duitse automerk de autoliefhebbers opnieuw verrast met een geheel nieuwe versie. Deze tweede generatie van de BMW X2 brengt enkele opvallende veranderingen en innovaties met zich mee, die de aandacht verdienen. In deze blog ontdek je de hoogtepunten en bijzonderheden van de nieuwe BMW X2.

Highlights nieuwe BMW X2

  • Voor het eerst als elektrische BMW iX2
  • Vooralsnog niet als plug-in hybride
  • Vanaf maart 2024 in Nederland en vanaf €52.340
  • Groter, ruimer en een nieuwe SUV-Coupe ontwerp

Nieuwe BMW X2 (2024)Een gedurfde coupé-SUV met een nieuw gezicht

De nieuwe BMW X2 onderscheidt zich met zijn gewaagde ontwerp. Het merk introduceert de term ‘SAC’, wat staat voor Sport Activity Coupé, om deze auto te beschrijven. De X2 vertoont sterke coupé-SUV-kenmerken met een aflopende daklijn vanaf de B-stijl. Hierdoor krijgt de auto een opvallende, sportieve uitstraling. De afmetingen van de X2 zijn aanzienlijk toegenomen ten opzichte van zijn voorganger, wat resulteert in meer binnenruimte en een grotere bagageruimte. Ondanks deze groei behoudt de X2 zijn connectie met de technisch verwante X1.

In vergelijking met zijn voorganger vertoont de nieuwe BMW aanzienlijke groei, met een toename van 194 millimeter in lengte, 21 millimeter in breedte en 64 millimeter in hoogte, ondanks een meer coupé-achtige daklijn. Bovendien is de wielbasis met exact 22 millimeter vergroot en is de spoorbreedte breder geworden. Deze uitbreiding resulteert in aanzienlijk meer schouder- en elleboogruimte voor alle vijf inzittenden, dankzij de royale toename in afmetingen.

BMW iX2: De volledig elektrische optie

Een van de meest opvallende kenmerken van de nieuwe BMW X2 is de toevoeging van een volledig elektrische variant, de BMW iX2. Deze elektrische SUV is uitgerust met twee elektromotoren die samen 313 pk en 494 Nm produceren. Dankzij een 64,8 kWh accupakket biedt de iX2 een indrukwekkende actieradius van 449 kilometer op een volle lading. Bovendien ondersteunt de iX2 snelladen met een laadvermogen tot 130 kW, waardoor je snel weer op weg kunt. Deze elektrische optie weerspiegelt de verschuiving naar milieubewuste mobiliteit.

Krachtige verbrandingsmotoren

De nieuwe BMW X2 wordt geleverd met verschillende verbrandingsmotoropties. De mildste van deze opties is de X2 sDrive20i, een mild-hybride benzineversie met een 1.5-liter driecilinder turbomotor die 156 pk en 240 Nm koppel genereert. Deze krachtbron wordt ondersteund door een geïntegreerde elektromotor met 19 pk, wat resulteert in een systeemvermogen van 170 pk volgens BMW. De X2 sDrive20i is standaard uitgerust met een zeventraps automatische transmissie en accelereert in 8,3 seconden naar een snelheid van 100 km/u, met een topsnelheid van 213 km/u.

Daarnaast biedt BMW een dieseloptie aan, de X2 sDrive18d, die beschikt over een vermogen van 150 pk. Deze dieselvariant is ook gekoppeld aan een zeventraps Steptronic-automaat, net als de andere verbrandingsmotoren in de X2. In de zomer van het volgende jaar breidt BMW het assortiment verder uit met een tweede dieselversie, naar alle waarschijnlijkheid de xDrive23d met vierwielaandrijving. Deze mild-hybride dieselvariant levert 211 pk en een indrukwekkend koppel van 400 Nm. Het vermeldenswaardig is dat zowel de mild-hybride sDrive20i als de mild-hybride xDrive23d zijn uitgerust met een 48V-accu, die zich in de bagageruimte bevindt en daardoor enige opbergruimte in beslag neemt, ongeveer 45 liter. Bovendien rollen de sDrive20i en sDrive18d op standaard 18-inch banden.

Sportieve opties en uitbreidingen

Voor wie op zoek is naar een sportievere rijervaring, biedt BMW het M Sport-pakket aan. Dit pakket omvat onder andere 19-inch velgen, een adaptieve ophanging en een sperdifferentieel. Het interieur van de X2 wordt gekenmerkt door een 10,25-inch instrumentencluster en een 10,7-inch touchscreen met het nieuwste iDrive-systeem van BMW, evenals ondersteuning voor Apple CarPlay en Android Auto.

De toekomst van de BMW X2

De introductie van de nieuwe BMW X2, met zijn verschillende aandrijfopties en gedurfde ontwerp, belooft een spannende toekomst voor dit model. Bovendien heeft BMW aangekondigd dat het gamma X2-modellen in de zomer van 2024 zal worden uitgebreid met een tweede elektrische variant en een extra dieseloptie. Hierdoor zal het aanbod van de BMW X2 nog diverser worden, met opties die aansluiten bij verschillende rijbehoeften.

De prijs en beschikbaarheid

De nieuwe BMW X2 zal vanaf maart 2024 beschikbaar zijn in Nederland, met prijzen vanaf €52.340 voor de instapversie. De elektrische BMW iX2 is beschikbaar voor €59.350. De prijzen voor de overige varianten zullen op een later tijdstip worden bekendgemaakt.

In conclusie biedt de nieuwe BMW X2 een boeiende mix van elektrische mobiliteit, krachtige verbrandingsmotoren en een gedurfd ontwerp. Met zijn ruimere interieur en diverse opties voor sportieve prestaties, belooft de X2 een spannende keuze te zijn voor autoliefhebbers. De toevoeging van een volledig elektrische variant onderstreept BMW’s inzet voor milieuvriendelijke mobiliteit. De toekomst van de BMW X2 ziet er veelbelovend uit, met verdere uitbreidingen en innovaties in het verschiet.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken