Tot op heden was het aanbod van Lynk & CO zeer beperkt in Nederland, met alleen de Lynk & CO 01 beschikbaar, wat een succes is gebleken. Nu introduceert het merk voor het eerst een sedan, de Lynk & CO 07, waarvan al enkele designdetails en technische specificaties zijn onthuld. Ondanks de camouflage op de foto’s valt op dat het een traditionele sedan is met interessante designelementen. Voor velen zal met name de onderliggende technologie van groot belang zijn.

Technologie van het CMA Evo-platform

Wat betreft de onderliggende technologie zit het wel goed met de Lynk & CO 07, aangezien deze gebruikmaakt van dezelfde techniek als Volvo. De Lynk & CO 07 EM-P staat op het CMA Evo-platform, dat velen zullen herkennen als het Volvo P6-platform. Dit platform is zeer geschikt voor elektrische voertuigen, plug-in hybrides en auto’s met verbrandingsmotoren.

Lynk & CO 07

Indrukwekkend vermogen

Opvallend is dat de Lynk & CO 07 alleen beschikbaar zal zijn als plug-in hybride variant. Het basismodel wordt aangedreven door een 1.5 driecilinder turbomotor in combinatie met een elektromotor, wat resulteert in een gecombineerd vermogen van 381 pk. Kopers hebben de keuze tussen een kleine batterij (21,2 kWh) of een grote (39,8 kWh). Het topmodel beschikt ook over een 1.5 liter motor, maar met twee elektromotoren die samen een indrukwekkend gecombineerd vermogen van 585 pk leveren!

Komt hij naar Nederland?

Helaas zijn er nog geen details over de prijzen beschikbaar. Ook blijft de vraag open of de Lynk & CO 07 binnenkort op de Nederlandse wegen te bewonderen zal zijn. Als we kijken naar het succes van de Lynk & CO 01, waarvan inmiddels 15.000 modellen op kenteken zijn gezet, lijkt er zeker vraag te zijn naar het merk. Het aanbod blijft echter nog even afwachten. Autofanaten en potentiële kopers kunnen dus met spanning uitkijken naar de verdere ontwikkelingen en aankondigingen met betrekking tot de Lynk & CO 07.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken