De iconische Ford Kuga ondergaat een opvallende facelift die niet onopgemerkt zal blijven. Met vijf jaar op de markt sinds zijn debuut in 2019, wordt het tijd voor een frisse wind door deze geliefde SUV. Laten we eens dieper ingaan op de opvallende veranderingen die deze facelift met zich meebrengt.

Opvallen vernieuwd front

Het eerste wat in het oog springt, is het geheel vernieuwde front van de Ford Kuga. Nieuwe koplampen transformeren het gezicht van de SUV volledig. De lichtunits zijn nu lager en platter, met een eigenzinnig knikje voor een uniek karakter. De grille is ook compleet herontworpen, lager en naadloos aansluitend op de motorkap. Het Ford-logo prijkt nu in het midden van de grille, en een ledstrip bovenaan creëert de illusie van verbonden koplampen.

Subtiele wijziging aan de achterzijde

Hoewel de veranderingen aan de achterzijde subtieler zijn, zijn ze niet minder doordacht. De achterlichten blijven grotendeels intact, maar de indeling van de lichtunits is aangepast. Onderaan treffen we herzien bumperwerk aan, met een opvallende wijziging tussen de achterlichten en de bumper: de handgreep van de achterklep is nu verborgen onder een elegant luifeltje boven de kentekenplaat.

Prijzen Ford Kuga 2024

UitvoeirngVanafprijsAandrijvingVermogen
Kuga 2.5 PHEVTitanium€43.350e-CVT242 pk
Kuga 2.5 PHEVST-Line€44.750e-CVT242 pk
Kuga 2.5 PHEVST-Line X€48.995e-CVT242 pk
Kuga 2.5 PHEVActive X€48.995e-CVT242 pk

Ford Kuga 2024

Diversiteit aan uitvoeringen

De Ford Kuga komt in verschillende uitvoeringen, waaronder de Titanium, Active X, ST-Line, en ST-Line X. Elke variant biedt unieke eigenschappen en stijlelementen, zodat je de Kuga kunt aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeuren.

Prestaties Titanium uitvoering:

  • Energieverbruik 5 kWh / 100 km
  • Maximale actieradius (WLTP) 69 km
  • Bruikbare batterijcapaciteit 14.4 kWh
  • Maximaal vermogen 178 kW / 243 pk
  • CO2 Emissie: Gecombineerd 28 gr/km
  • Brandstofverbruik: Gecombineerd 1.2 L/100km
  • Prestaties: Topsnelheid 200 Km/u
  • Prestatie 0-100 km/u 7.3 sec

Welke kleur past bij jou?

De Ford Kuga is verkrijgbaar in een scala aan kleuren, waaronder het opvallende Bursting Green, het verfijnde Frozen White, het stoere Agate Black, het strakke Solar Silver, het frisse Desert Island Blue, en het levendige Lucid Red. Kies de kleur die bij jouw stijl past en maak een statement op de weg.

Technologische upgrade

Het interieur van de Ford Kuga heeft ook een metamorfose ondergaan. Een groter, 13,2-inch infotainmentscherm domineert het dashboard, aangedreven door SYNC4-technologie. Het vernieuwde knoppeneiland op de middentunnel oogt niet alleen eenvoudiger, maar herbergt ook meer functies binnen handbereik. Met een 12,3-inch digitaal instrumentarium en geïntegreerd navigatiesysteem tilt de Kuga het interieur naar een hoger niveau.

Innovatieve functionaliteiten

De nieuwe Kuga heeft niet alleen een frisse uitstraling, maar ook indrukwekkende functionaliteiten. Met een verbeterd trekgewicht van 2.100 kg is hij klaar voor avontuur. Het geïntegreerde navigatiesysteem berekent automatisch de ideale route, zelfs wanneer je een aanhanger, trailer of caravan meeneemt. Het interieur biedt een gestroomlijnd ontwerp, flexibele achterstoelen en tot 536 liter aan kofferruimte, waardoor er meer dan genoeg ruimte is voor al jouw behoeften.

Alleen verkrijgbaar als plug-in hybride

Als klap op de vuurpijl heeft de nieuwe Ford Kuga een elektrisch rijbereik van 66 kilometer volgens de WLTP-meting. Deze baanbrekende SUV is exclusief leverbaar als Plug-in Hybride, waarmee Ford een stap zet naar een duurzamere toekomst op de weg. De Kuga biedt niet alleen stijl en prestaties, maar ook een groenere rijervaring.

Met deze indrukwekkende facelift en technologische vernieuwingen wordt de Ford Kuga opnieuw het middelpunt van bewondering op de wegen.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken