Het is zover, je mag een elektrische leaseauto uitkiezen! Maar welke auto gaat het worden? Welke past het bij jou situatie? Probeer voor je zelf een trechter te maken zodat je aan de eindstreep een aantal interessante opties hebt om te overwegen. In deze blog gaan we jou op weg helpen in de zoektocht naar een nieuwe elektrische leaseauto!

1.    Het maandelijks leasebudget

Een belangrijke eerste stap is om te kijken naar het beschikbare leasebudget. Elektrische auto zijn er al vanaf € 20.000,- en lopen op tot wel € 180.000,-. Je zult dus eerst antwoord op de vraag moeten krijgen, in welke prijscategorie kan ik gaan kijken? Weet je eenmaal in welke categorie je kan kijken dan kijk je welke auto’s in dat segment vallen.

We zetten de segmenten hieronder voor je op een rijtje:

 • A-Stadsauto
 • B-Compact
 • C-Lage midden
 • D-Midden
 • E-Hoge midden
 • F-Lage luxe
 • I-Hoge luxe
 • G-Lage sport
 • H-Hoge sport
Elektrische auto kiezen

2.    Welke actieradius heb ik nodig?

De actieradius van een elektrische auto is bij veel berijders toch wel de belangrijkste USP. Kijk dus goed hoeveel kilometer je per dag rijdt, zowel woon-werkverkeer, overige zakelijke ritten en privé gebruik in bijvoorbeeld de avonduren.

Houdt met de volgende aspecten ook rekening:

 • Rijden van hoge snelheid, dit zorgt voor een hoog energieverbruik.
 • De weercondities, slecht weer is nadelig voor de actieradius.
 • De lading van de auto, hoe zwaarder je auto is geladen hoe hoger het verbruik zal zijn.
 • Binnenstad of snelweg, in de binnenstad worden vaak lagere snelheden gereden waardoor het verbruik relatief laag is. Op de snelweg rijd je meestal 100 km/u of meer, dit zorgt ervoor dat het verbruik omhoog gaat.

3.    Laadsnelheid

Voor veel leaserijders is de laadsnelheid een belangrijk aspect. Let goed op welke laadsnelheid de accu aankan. Je kunt naast snelladen aan de snelweg er ook voor kiezen om een laadpaal aan huis te installeren. Deze service biedt Fleximo ook aan, vraag naar de mogelijkheden!

Laadsnelheid elektrische auto

4.    Trekgewicht

Ben je van plan om met je elektrische auto een caravan of aanhangwagen te trekken, dan moet je vanzelfsprekend ook naar het trekgewicht kijken. Belangrijk om te weten is dat sommige elektrische auto’s zelfs niet voorzien kunnen worden van een trekhaak. Bij elektrische auto’s waar dit wel mogelijk is, is het trekgewicht variabel van 750 tot wel 2.500 kg. Let dus goed op hoeveel kilo de auto moet kunnen trekken!

5.    Carrosserie

Elektrische auto zijn er in verschillende soorten, merken, maten en natuurlijk ook carrosserieën. Vaak is dit een kwestie van smaak maar het kan ook te maken hebben met functionaliteit. Zo heb je rijders die het fijn vinden om wat hoger te zitten, dan kies je voor een SUV. Wil je een sportief exterieur, dan kies je voor een sedan. Wens je veel hoofdruimte ook achterin, kies dan niet voor een sterk aflopende daklijn.

Carrosserie elektrische auto

6.    Kofferruimte

De kofferruimte is bij veel mensen een belangrijk aspect. Heb je bijvoorbeeld kinderen en moet er regelmatig een kinderwagen achterin? Dan is een ruime kofferbak wenselijk. In dit geval is het verstandig om naar een station of SUV te kijken.

Kofferruimte elektrische auto

7.    Beschikbaarheid

‘’De levertijden van elektrische auto’s lopen flink op’’, je zult er ongetwijfeld wel eens een artikel over hebben gelezen. Door onder andere chip te korten kampen autofabrikanten met levertijd problemen. Heb je een elektrische auto op korte termijn nodig, voor bijvoorbeeld een nieuwe medewerker, dat is levertijd een belangrijk aspect om rekening mee te houden. Informeer bij onze medewerkers wat de huidige levertijden zijn.

8.    Zitplaatsen

Zoals we eerder hebben gezegd zijn elektrische auto’s er in verschillende soorten en maten. Logischerwijs zijn er dus ook auto’s met 2,4,5,6 of 7- zitplaatsen. Afhankelijk van je persoonlijke situatie moet je bepalen hoeveel zitplaatsen je nodig hebt.

In het 2/6/7-zitter segment is het aanbod helaas beperkt. Houdt er dus rekening mee dat er weinig keus in en de modellen die er zijn in een relatief hoge prijsklasse vallen.

zitplaatsen elektrische auto

Kies een elektrische auto die bij je past!

Als je bovenstaande punten meeneemt in de overweging naar een nieuwe elektrische auto, zul je uiteindelijk uitkomen bij een of meerdere modellen die bij jou passen. Zo sta je achteraf niet voor verrassingen en rijd je met plezier in je nieuwe bolide.

Mocht je er toch niet uitkomen staan onze leaseadviseurs voor je klaar! Twijfel niet om contact met ons op te nemen.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken