Een nieuw tijdperk voor Lotus: De Emeya sedan betreedt de scene

In een tijdperk waarin Lotus synoniem stond voor lichtgewicht tweezitters, heeft het iconische automerk in 2022 een gewaagde stap gezet met de lancering van de Eletre, een grote elektrische SUV. Maar nu gaat Lotus nog een stap verder en betreedt het de wereld van luxueuze sportieve sedans met de indrukwekkende Lotus Emeya, de eerste sedan van Lotus sinds de Lotus Omega.

  • Indrukwekkend Vermogen: De Lotus Emeya pronkt met een verbluffend vermogen van 918 pk, dankzij twee krachtige elektromotoren.
  • Razendsnelle Acceleratie: Deze elektrische sportieve sedan sprint in slechts 2,78 seconden van 0 naar 100 km/u, wat de rijervaring sensationeel maakt.
  • Hoge Topsnelheid: Met een indrukwekkende topsnelheid van 256 km/u biedt de Emeya pure snelheid en sensatie.
  • Actieradius: Hoewel exacte cijfers nog niet zijn vrijgegeven, mag worden verwacht dat de actieradius vergelijkbaar zal zijn met die van de Lotus Eletre, die ongeveer 490 kilometer bereikt op een volle accu.
  • Snelladen: De Emeya kan tot 350 kW snelladen, wat betekent dat je snel weer op weg kunt na het opladen.
  • Innovatieve Aerodynamica: De actieve aerodynamica, met bewegende delen in de grille en de diffuser, optimaliseert de luchtstroming voor maximale efficiëntie en stabiliteit.
  • Elektronisch Aangestuurde Luchtvering: De sedan is voorzien van elektronisch gestuurde luchtvering voor een soepele en aanpasbare rijervaring.
  • Geheel Eigen Koetswerk: De Emeya heeft een uniek ontworpen carrosserie die de essentie van Lotus belichaamt.
  • Start van Productie: De productie van de Lotus Emeya begint volgend jaar, waardoor autoliefhebbers binnenkort kunnen genieten van deze opwindende nieuwe toevoeging aan de Lotus-line-up.

Lotus Emeya - Design achterzijdeDe uitbreiding van Lotus: Van tweezitters tot vierdeurs pracht

In onze herinneringen roept Lotus vaak beelden op van de Elan en de Elise, of misschien zelfs de legendarische Esprit. Maar gedurende de decennia heeft dit Britse automerk ook modellen geleverd die op papier vier zitplaatsen hadden. Denk aan de Elan+2, de Eclat, de opvolger Excel en de Evora. Vóór de komst van de elektrische SUV Eletre waren er zelfs sedans met het Lotus-logo. Hieronder vielen de tweedeurs Ford Cortina Lotus en de op de Opel Omega gebaseerde Lotus Omega (ook wel bekend als de Carlton). Lotus verrast ons nu met een nieuw elektrisch model dat zich een stap boven de Eletre plaatst: de Emeya. De Lotus Emeya is niet zomaar een voertuig; het is de eerste sedan van Lotus sinds de legendarische Lotus Omega, en het belooft een meesterwerk te worden dat de tradities van het merk voortzet.

Kracht en prestaties: De Emeya’s verbazingwekkende aandrijflijn

De Lotus Emeya heeft een geheel nieuw ontworpen carrosserie, maar net als de Eletre is hij gebaseerd op het EPA-platform dat is ontwikkeld door het Chinese moederbedrijf Geely. Lotus beschrijft de Emeya als “de eerste vierdeurs hyper-GT” van het merk, wat hoge verwachtingen schept voor zijn prestaties. Onder de motorkap schuilt een indrukwekkend elektrisch arsenaal, met twee elektromotoren die samen goed zijn voor 918 pk en 985 Nm koppel. Dit vermogen stelt de Emeya in staat om in slechts 2,78 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u te accelereren, dankzij de aanwezigheid van een 102 kWh batterij. De topsnelheid van deze elektrische sportieve sedan bedraagt 256 km/u.

Spoiler Lotus EmeyaAerodynamica en rijcomfort: Innovatieve technologie voor een soepele rit

Om de aerodynamica te optimaliseren, heeft Lotus de Emeya voorzien van actieve aerodynamische elementen, zoals beweegbare delen in de grille en de diffuser, evenals een variabele achterspoiler. Bovendien beschikt de sedan over elektronisch gestuurde luchtvering voor een perfecte balans tussen comfort en sportieve rijeigenschappen.

Bereik en opladen: De Emeya’s elektrische efficiëntie

Hoewel Lotus geen exacte actieradiusgegevens heeft vrijgegeven, kunnen we verwachten dat de Emeya vergelijkbaar zal zijn met de Eletre. De Lotus Eletre, met zijn 918 pk sterke elektromotor en 102 kWh batterij, heeft een bereik van ongeveer 490 kilometer. Er is ook een mildere versie van de Eletre met 612 pk en een bereik van ongeveer 600 kilometer, en het is waarschijnlijk dat de Emeya ook deze optie zal bieden.

Beschikbaarheid en toekomst: Wat brengt de Lotus Emeya?

De productie van de Lotus Emeya staat gepland om volgend jaar te beginnen. In het laatste kwartaal van dit jaar zal Lotus meer informatie vrijgeven over deze indrukwekkende topsedan. We zullen geduldig moeten wachten op details met betrekking tot de Nederlandse markt, waaronder prijzen, maar één ding is zeker: Lotus heeft met de Emeya een krachtige elektrische super sedan gecreëerd die zijn plaats in de geschiedenis van dit legendarische merk al heeft verzekerd.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken