Na de Mercedes EQE, EQS en EQS SUV kon je er op wachten tot Mercedes het doek van de Mercedes EQE SUV zou trekken. Heel verassend zal het model niet zijn. De nieuwe Mercedes EQE SUV lijkt namelijk heel veel op de Mercedes EQS SUV en neemt ook een aantal uiterlijke overeenkomsten over van de sedan EQ-modellen reeks.

De nieuwe Mercedes EQE SUV!

Highlights Mercedes EQE SUV!

  • 590 kilometer actieradius verwacht
  • Royale bagageruimtevolume
  • MBUX-hyperscreen
  • Direct als AMG 43 en 53
  • Vanaf 2023 op de markt
  • Het kleinere broertje van de EQS SUV

Ruimte en afmetingen

Je zou het niet zeggen maar de EQE SUV is korter dan de EQE sedan. De elektrische SUV heeft namelijk een wielbasis van 3,03 meter en dat is 9 centimeter korter dan de EQE sedan. De totale lengte van de EQE SUV bedraagt 4,86 meter en ook dit is 9 centimeter korter dan het lage model van de EQE.

Als we naar de bagageruimte kijken komt de EQE SUV wel als winneer uit de strijd. Dit is ook vrij logisch omdat het SUV model een hogere koets en achterklep heeft. Het SUV model heeft een bagageruimte van 520 liter en de sedan 430 liter, een verschil van bijna 100 liter.

Nieuwe Mercedes EQE SUV met een ruime actieradius

Het SUV model heeft natuurlijk invloed op je actieradius maar toch belooft Mercedes-Benz een actieradius van ongeveer 590 kilometer voor de Mercedes EQE SUV. Het accupakket wat in de bodem gaat zitten maakt Mercedes-Benz nog niet bekend. Bij de AMG’s is de actieradius ongeveer 480 kilometer.

Niet voldoende aan de actieradius? Dan kan je hem natuurlijk opladen. Het is mogelijke om met drie fasen op te laden. Dat gaat met 11 kWh, optioneel 22 kW en snelladen kan met een maximum van 170 kW. Het verwachte accupakket in de AMG is 90,6 kWh groot.

Verkrijgbaar in vijf uitvoeringen

Mercedes houdt niet van half werk en presenteert gelijk vijf verschillende versies van de EQE SUV! Qua aandrijving zien we een aantal overeenkomsten met eerdere EQ-modellen van Mercedes.

Mercedes-Benz EQE SUV 350+

Het aanbod begint voor de EQE SUV bij de 350+. Met deze uitvoering beschik je al over 292 pk, 565 Nm koppel en achterwielaandrijving. De grote van het accupakket laat Mercedes nog even achterwegen en zal in de loop van tijd bekend worden gemaakt. De 350+ uitvoering zal ongeveer 590 kilometer kunnen aflgeggen. Het instapmodel is ook gelijk het model die verste zal komen.

Mercedes EQE 350 4Matic

Een stap hoger kom je bij de EQE 350 4Matic uit. Zoals de uitvoering al aangeeft betreft het een vierwielaangedreven variant. Het model heeft evenveel pk als het instap model namelijk 292 pk maar het koppel ligt een stuk hoger, maar liefst 765 Nm koppel! Met de EQE 350 4Matic moet je een rijbereik halen van 550 km.

Mercedes EQE 500 4Matic

Op de AMG modellen is dit het topmodel van de ”normale” uitvoeringen. Zoals de naam wederom aangeeft is ook dit model voorzien van vierwielaandrijving. Deze uitvoering is 408 pk en 858 Nm sterk en komt tot maximaal 540 kilometer ver.

De vierwielaangedreven (4Matic) versies mogen tot 1.800 kilo trekken, het instapmodel de 350+ mag maximaal 750 kilo trekken.

Twee Mercedes AMG

De AMG versies hebben niet alleen meer vermogen maar zijn ook voorzien van een andere grille met daarin de verchroomde spijlen.

mercedes amg eqe suv

Mercedes EQE SUV 43 AMG 4Matic

De milste versie is de AMG 43 4Matic. Dit model heeft 477 pk en evenveel koppel als EQE SUV 500, namelijk 858 Nm. Met dit vermogen moet je een actieradius kunnen halen van maximaal 480 kilometer mits je het volle vermogen niet constant gebruikt.

Belangrijk bij AMG’s zijn natuurlijk prestatiecijfers belangrijk. Met de EQE SUV 43 AMG sprint je in slecht 4,3 seconden van 0-100 km/u en is een behaal je een topsnelheid van 210 km/u. Heb je aan dit vermogen niet voldoende? Dan is er nog de 53 AMG!

mercedes amg eqe suv

Mercedes EQE SUV 53 AMG 4Matic

De EQE SUV 53 AMG heeft een vermogen van maar liefst 625 en 950 Nm koppel. Met het AMG Dynamic Plus heb je maar liefst 687 pk en 1000 Nm gecombineerd met een elektrisch rijbereik van 470 km.

Met het AMG Dynamic Plus Package schiet je in 3,5 seconden van 0-100 km/u. De topsnelheid ligt op 220 km/u, met het optionele pakket op 240 km/u.

Elektrische Mercedes EQE SUV

Niet verkrijgbaar in 7-zits variant

Het belangrijkste verschil met de Mercedes EQS SUV is dat de EQE SUV niet verkrijgbaar zal worden als 7-zits variant. Ook is de wielbasis van de EQE SUV 9 centimeter kleiner dan de EQS SUV.

Interieur elektrische auto

Interieur vol met de beste technologie!

Het energieke silhouet, puristische exterieur en luxueuze interieur met digitale cockpit, alsmede het als optie leverbare geavanceerde MBUX-hyperscreen, zijn verbluffend. Het MBUX-hyperscreen bestaat uit drie schermen, visueel lijkt het op een groot doorlopend scherm over de gehele breedte van het dashboard. Kies je daar niet voor, dan heb je centraal op dashboard een 12,3-inch infotainmentscherm.

Het interieur biedt natuurlijk alle facaliteiten die je nodig hebt. Net als de EQE in sedanvorm is de SUV te bestellen met mee- en tegensturende achterwielen.

Interieur Mercedes EQE SUV

Rij en hulpsystemen

Aan rij-assistentiesystemen ook geen gebrek. Zo zijn Active Brake Assist, Active Lane Keeping Assist, Speed Limit Assist en een achteruitrijcamera standaard. Een optie is adaptieve cruisecontrol (Active Distance Assist) dat zowel op de snelweg als in de stad werkt.

Eveneens optioneel is Blind Spot Assist, dat waarschuwt je onder meer met een rukje aan het stuur als je een object in je dode hoek dreigt te raken en houdt ook de omgeving voor je in de gaten als je (tot drie minuten) stilstaat. Lane Change Assist is er ook tegen meerprijs, net als Evasive Steering Assist dat je tot een snelheid van 110 km/h om objecten heen stuurt als een botsing anders waarschijnlijk onvermijdelijk is.

MBUX-Hyperscreen

Mercedes Nieuws

page 1 of 3

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken