BMW is bezig met het elektrificeren van het gamma. Vroeg of laat komt natuurlijk ook de meest succesvolle business sedan 5-serie een keer aan de beurt. BMW heeft recent bekend gemaakt dat de elektrische BMW i5 onderweg is en de eerste details zijn uit de doeken gedaan!

BMW bevestigd dat in eerste instantie zal de BMW i5 als sedan verschijnen, maar in een later stadium zal hij ook in Touring variant komen. De lancering van de BMW i5 is in oktober 2023, de Touring volgt in het voorjaar van 2024.

Nieuwe versies bij het 50 jarig jubileum

Het is iets langer geleden dan 50 jaar dat BMW de aller eerste BMW 5-serie op de markt introduceerde. Reden genoeg om flink uit te pakken met meerdere benzine, diesel, plug-in hybride en natuurlijk een elektrische BMW i5 om de elektrische mobiliteit te stimuleren. De achtste generatie van de BMW 5-serie staat voor de deur. Het scala aandrijfopties is bij de volgende generatie van de BMW 5 Serie daardoor groter dan ooit tevoren.

Het nieuwe model 5 Serie zal dynamischer, comfortabeler en bovenal elektrischer dan ooit worden volgens BMW.

 elektrische BMW i5 - achtste generatie

Elektrische BMW i5 Touring

Na de introductie van de BMW i5 in oktober moeten we tot 2024 wachten tot de i5 Touring komt. De BMW 5 Serie Touring (stationwagen) is erg populair, vooral in Europa. Vanaf het voorjaar van 2024 komt er dan ook een volledig elektrische versie, die ons echt onderscheidend maakt in dit segment. Het lijkt een hele slimme zet van BMW te worden.

BMW i5 M Performance

Naast het standaard model van de i5 komt er net als bij de BMW i4 een performance model. Hiermee hoopt het Duitse merk net zo’n succes te evenaren als bij de i4. BMW heeft met de i4 M50 performance laten zien zien hoe BMW dynamische prestaties en elektrische mobiliteit tot in de perfectie combineert. Sportieve elegantie, comfort en premium connectiviteit van topklasse wachten op de berijders.

Digitaal, dynamisch en nu ook volledig elektrisch: de BMW 5 Serie gaat een nieuw tijdperk in…

BMW i5 Touring

Technische verwachtingen van de BMW i5

Er wordt verwacht dat deze serie een vergelijkbare uitbreiding zal hebben als de i4 en i7 modellen. Dit betekent dat er naar verwachting een i5 eDrive40 op de markt zal komen, met een vermogen van ongeveer 340 pk en een actieradius tot wel 600 km. Naast het standaardmodel heeft BMW aangekondigd dat er ook een volledig M Performance-model op de markt zal komen, namelijk de BMW i5 M50.

BMW heeft met de volledig elektrische i4 M50 laten zien hoe ze dynamische prestaties en elektrische mobiliteit perfect kunnen combineren. Wereldwijd was dit het best verkochte BMW M model van 2022.

Hoewel er nog geen concrete details bekend zijn, is de verwachting dat de i5 M50 dezelfde motor zal hebben als de BMW i4 M50, wat zou betekenen dat deze variant over 544pk beschikt. Als dit klopt, kan de auto in slechts 4 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren!

De prijs van de BMW i5 zal later dit jaar bekend worden gemaakt, samen met alle ontbrekende details. Als u geïnteresseerd bent in de BMW i5, kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief. We houden u dan op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom deze nieuwe 5-serie.

Interieur & specificaties BMW i5

Bestaande BMW EV modellen

Op dit moment heeft BMW al een aantal prachtige volledig elektrische modellen in het gamma: BMW iX1, iX3, i4, iX en luxe BMW i7

BMW familie volledig elektrische modellen

BMW i5 Zakelijk leasen bij Fleximo!

De BMW i5 Zakelijk leasen? Dan moet u helaas nog even geduld hebben tot oktober 2023, dan wordt het nieuwe model namelijk gelanceerd worden en zullen we meer informatie hebben over onder andere de prijs en de verwachte levering. Voor die tijd zullen er uiteraard steeds meer specificaties vrijgegeven worden. Meer informatie? Neem dan contact op met onze medewerkers!

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken